Gostovanje u ZPC-u

„Sound of the Trap” odzvanja suvremenom obradom songova iz mjuzikla „Moje pjesme, moji snovi”

Predstava "Sound Of The Trap"

Ostvarenje koje odzvanja Mozartovom simfonijom, suvremenom obradom songova iz mjuzikla „Moje pjesme, moji snovi”, „afro trapom” i „cumbijom”, 16. ožujka gostuje u ZPC-u.

Ovog petka u 20 sati Zagrebački plesni centar ugostit će predstavu Sound of the Trap. Ovo je umjetničko ostvarenje nastalo u koprodukciji SEAD-a (Salzburške eksperimentalne plesne akademije) i SZENE Salzburg, a koreografiju potpisuju Cecilia Bengolea i plesači kompanije BODHI PROJECT. 

U radu na ovoj predstavi Cecilia Bengolea usredotočila se na različite tjelesne konstrukcije i plesne kulture, stvarajući cadavre exquis pun slika, povijesnih referenci, suvremenih i narodnih plesova od jamajčanskog dancehall plesa, argentinske cumbije, bolivijskog plesa vjetra do mađarskih i tirolskih narodnih plesova. Sve to isprepliće se sa snimljenom glazbom i zvukom uživo.

Sound of the Trap odzvanja Mozartovom simfonijom, suvremenom obradom songova iz mjuzikla Moje pjesme, moji snovi, afro trapom i cumbijom. Dodatne informacije nalaze se na službenoj stranici ZPC-a.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava Heroj 1.0. -HNK Zajc Rijeka

HNK Ivana pl. Zajca

Heroji iz Slovenije stižu u Rijeku

„Heroj 1.0." projekt je autorskog tima iz Slovenije koji stiže 25. travnja u HNK Ivana pl. Zajca. Publika će imati priliku upoznati autorski tim čije je herojstvo došlo do razine uslužne djelatnosti.

Stranac na Kastafskom kulturnom letu

25. Kastafsko kulturno leto

Stranac će isprovocirati (malo)građanski mentalitet na Crekvini

Predstava Stranac progovara o nespremnosti na prihvaćanje različitosti. Ilustraciju kroz likove i scensku sliku možete pogledati 17. srpnja u sklopu Kastafskog kulturnog leta.

Predstava "Majstor Jura"

Predstava na Sceni Ribnjak

„Majstor Jura” zapravo je djevojka, a pratimo je od djetinjstva pa sve do studentskih tuluma

Priča predstave redateljice Jelene Hadži Manev prati djevojku spretnu u renoviranju stanova koja prilikom obavljanja popravaka otkriva svoju emotivnu ispovijest o odrastanju. Na Sceni Ribnjak ponovno je utjelovljuje Marijana Matoković.

Teatar Exit

Recenzija predstave „Kako misliš mene nema“

Potok, malo ajvara i Teatra Exit

Predstava „Kako misliš mene nema“ jedno je od najgledanijih hrvatskih kazališnih ostvarenja. Ako je niste pogledali u proteklih 10 godina, krajnje je vrijeme.

Isto

Predstava u KunstTeatru

Mentalno zdravlje mladih promovira se kroz priču o dvadesetogodišnjoj Marti i strahovima

U sklopu projekta kojim se promovira mentalno zdravlje mladih u trešnjevačkom KunstTeatru priprema se premijera predstave o jednoj prosječnoj dvadesetgodišnjakinji i njenim strahovima.