LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Spoj kulture i ekologije

Smaragdni Eco Film Festival prima filmove o zaštiti okoliša i održivom razvoju

Međunarodni festival kratkog filma SEFF otvorio je prijave za sve mlade filmske umjetnike. Prednost imaju uradci s ekološkom tematikom.

Međunarodni festival kratkog filma SEFF otvorio je prijave za sve mlade filmske umjetnike. Prednost imaju uradci s ekološkom tematikom.

Kaže se da umjetnost ne mijenja svijet, ali udruga Ekološko kulturna scena zna da gorući problemi društva upravo u umjetnosti često nalaze svoj izraz. Jedno je od ključnih pitanja 21. stoljeća zasigurno zagađenje okoliša o kojem već deseti put osvještava Smaragdni Eco Film Festival, putujući međunarodni festival kratkog filma koji promiče ideje zaštite okoliša i održivog razvoja.

Za Smaragdni Eco Film Festival otvoren je natječaj kojim se mlade umjetnike poziva da pošalju svoje filmove do 15. veljače 2017. godine Za sve zainteresirane organizatori su pripremili i određene preporuke. Prednost će svakako imati informativni i edukativni filmovi koji se bave problematikom zaštite okoliša i održivog razvoja. Prikazuju se i amaterski i profesionalni filmovi svih žanrova te ne postoji ograničenje za godinu proizvodnje ni za broj filmova koje pojedinac ili produkcijska kuća mogu poslati.

U konkurenciju ulaze samo filmovi kraći od 15 minuta koji će se prikazati u tridesetak mjesta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini kroz koja će festival proći. Filmovi dulji od 15 minuta prikazat će se u neslužbenom dijelu programa. Filmove će ocjenjivati žiri sastavljen od istaknutih imena iz svijeta filma i ekološkog aktivizma, a to su Anastasija Laukkanen, Sergey Tsyss i Vladan Šćekić. Deseti SEFF službeno traje od 6. do 11. lipnja i završava u Hrvatskoj Kostajnici nakon čega kreću gostovanja pod nazivom SEFF u gostima na kojima će se filmovi prikazivati u revijalnom tonu.

Filmove se može slati poštom ili elektronskom poštom, a u prijavi je potrebno navesti ime filma, ime autora, godinu nastanka filma i njegov kratki opis. Autori će o primanju biti obaviješteni deset dana nakon završetka natječaja odnosno 25. veljače 2017. Detalje natječaja možete pogledati na Facebook stranici Festivala.

FOTO: FACEBOOK