Izvedba mjuzikla

Slavenske vile, bogovi i grčke furije "Raskružja" vrvit će Karlovcem

Mjuzikl "Raskružje"

U sklopu Karlovačkog kazališnog festivala, Grad Karlovac i Zorin dom svoje sugrađane daruju "Raskružjem", autorskim mjuziklom Putokaza.

Nakon premijernih izvedbi u Rijeci, potom u Krku, na otvorenju 60. krčkih Ljetnih priredbi te u Puli u Istarskom narodnom kazalištu, Putokazi radosno predstavljaju Raskružje, Mjuzikl mijena u Karlovcu. Priča o ljubavi i hrabrosti počiva na drevnim staroslavenskim i grčkim mitovima. Publika i kritika dosad su za izvedbu imale riječi hvale, a ovaj produkcijski raskošan mjuzikl, gosti Karlovačkog kazališnog festivala moći će doživjeti 5. srpnja u Sportskoj dvorani Mladost, u 21 sat.

Libreto Irene Križ i hit uspješnice Putokaza u glazbenom ruhu orkestratora Filipa Franka, dinamičnoj režiji Lenke Udovički i koreografiji Ivane Kalc, postavljaju pitanje može li ljubav prevladati razlike i predrasude što ih nameće pripadnost drugačijem podrijetlu. To dovodi do zanimljivog zapleta koji vrvi slavenskim vilama, bogovima i grčkim furijama, a glavni likovi Demetra i Perun, Morana i Jarilo, Janja i Gospodin Lijep i Mlad putuju Raskružjem u vječnim ponavljanjima iščekujući ljubav. Priča za predložak uzima staroslavenski i grčki mit o nastanku proljeća i sjajno se uklapa u našu svakodnevnu zbilju.

Karlovački kazališni festival održava se četvrtu godinu povodom Dana grada Karlovca, a svojim sugrađanima Grad Karlovac i Zorin dom, daruju brojne programe, predstave, koncerte i izložbe. Ove godine to čine i autorskim mjuziklom Putokaza Raskružje. Riječ je o vrhunskom kulturnom proizvodu i pothvatu na hrvatskoj glazbenoj i kazališnoj sceni i nadahnuto podsjeća publiku na zaboravljeno blago svjetske i hrvatske drevne kulturne baštine.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "Jesenja sonata"

Premijera intimne drame

Riječki HNK započinje novu godinu vrtlogom prešućivanih emocija „Jesenje sonate“

Bergmanova „Jesenja sonata“ govori o potrebi za ljubavlju, koncentrirajući se na lik slavne pijanistice Charlotte koja se nakon godina odsustva vraća u obiteljsku kuću. Premijerno će se izvesti 12. siječnja u riječkome HNK.

Kazaliste

Međunarodni susret umjetnika

Otvorene prijave za Festival alernativnog kazališnog izričaja

U tijeku su prijave za 21. Festival alternativnog kazališnog izričaja poznatog i kao FAKI. Pozivaju se svi zainteresirani za neverbalni izričaj da se prijave sa svojim radovima do 28. veljače 2018.

Predstava "Konstelacije"

Osvrt na premijeru

3 ključna razloga zašto pogledati „Konstelacije“ u Exitu

Exitovu premijeru „Konstelacija“ publika je prošlog petka ispratila glasnim pljeskom. Mnogo je kvaliteta koje joj se mogu pripisati, a mi izdvajamo tri glavna razloga zašto je ne propustiti.

Cats Zagreb

Originalni mjuzikl s West Enda i Broadwaya

U prodaji ulaznice za treću i posljednju predstavu mjuzikla „Cats” u Zagrebu

Nakon što su se rasprodale čak dvije predstave mjuzikla „Cats” u Hrvatskoj, dogovorena je nova predstava koja će se održati 24. ožujka. Ovo je definitivno zadnja predstava i jedina mogućnost da pogledate ovaj slavni mjuzikl u Zagrebu.

U agoniji1

Krležijanska nedjelja

Scena Ribnjak predstavlja hvaljenu kazališnu predstavu prema Krležinoj drami „U agoniji"

Ove nedjelje Scena Ribnjak prisjeća se vrhunskog opusa Miroslava Krleže, stoga vas poziva u Park Ribnjak kako biste uživali u kazališnoj predstavi „U agoniji", dijelu Krležine trilogije o Glembajevima, koja je nastala kao izvanredni autorski projekt Nele Kocsis, Ozrena Grabarića i Darka Stazića.