Izvedba mjuzikla

Slavenske vile, bogovi i grčke furije "Raskružja" vrvit će Karlovcem

Mjuzikl "Raskružje"

U sklopu Karlovačkog kazališnog festivala, Grad Karlovac i Zorin dom svoje sugrađane daruju "Raskružjem", autorskim mjuziklom Putokaza.

Nakon premijernih izvedbi u Rijeci, potom u Krku, na otvorenju 60. krčkih Ljetnih priredbi te u Puli u Istarskom narodnom kazalištu, Putokazi radosno predstavljaju Raskružje, Mjuzikl mijena u Karlovcu. Priča o ljubavi i hrabrosti počiva na drevnim staroslavenskim i grčkim mitovima. Publika i kritika dosad su za izvedbu imale riječi hvale, a ovaj produkcijski raskošan mjuzikl, gosti Karlovačkog kazališnog festivala moći će doživjeti 5. srpnja u Sportskoj dvorani Mladost, u 21 sat.

Libreto Irene Križ i hit uspješnice Putokaza u glazbenom ruhu orkestratora Filipa Franka, dinamičnoj režiji Lenke Udovički i koreografiji Ivane Kalc, postavljaju pitanje može li ljubav prevladati razlike i predrasude što ih nameće pripadnost drugačijem podrijetlu. To dovodi do zanimljivog zapleta koji vrvi slavenskim vilama, bogovima i grčkim furijama, a glavni likovi Demetra i Perun, Morana i Jarilo, Janja i Gospodin Lijep i Mlad putuju Raskružjem u vječnim ponavljanjima iščekujući ljubav. Priča za predložak uzima staroslavenski i grčki mit o nastanku proljeća i sjajno se uklapa u našu svakodnevnu zbilju.

Karlovački kazališni festival održava se četvrtu godinu povodom Dana grada Karlovca, a svojim sugrađanima Grad Karlovac i Zorin dom, daruju brojne programe, predstave, koncerte i izložbe. Ove godine to čine i autorskim mjuziklom Putokaza Raskružje. Riječ je o vrhunskom kulturnom proizvodu i pothvatu na hrvatskoj glazbenoj i kazališnoj sceni i nadahnuto podsjeća publiku na zaboravljeno blago svjetske i hrvatske drevne kulturne baštine.

Komentari na članak

Vezani članci

Sound of music

Recenzija mjuzikla

„Moje pjesme, moji snovi” za savršen obiteljski izlazak

Jedan od najgledanijih mjuzikla svih vremena ugledao je svjetlo dana na pozornici osječkog HNK-a, a izvedba me potpuno oduševila. Evo i zašto.

Predstava "Tri sestre"

Premijera u Teatru &TD

Nepomičnost u mjestu i vremenu inspiracija je baletu „Tri sestre“

– Ta nemogućnost pokretanja, nepomičnost (u mjestu i vremenu), patos stasisa i njegova translatacija u neverbalno, polazišna je točka ovog baleta. – ističe redateljica.

Monodrama "Majstor Jura"

Monodrama na Sceni Ribnjak

Majstor Jura vježba klaunske točke kako bi vas razveselio

Iza imena Majstor Jura krije se djevojka iz istoimene monodrame koja je došla u Zagreb studirati. Spletom čudnovatih okolnosti odustala je od fakulteta i počela zarađivati za život renovirajući stanove.

Predstava "Nespojivi"

Izvedbe predstave u Požegi i Zagrebu

„Nespojivi”: samoća, ružna stopala i staklenka krastavaca

Kako nakon gomile ljubavnih promašaja vjerovati i dalje da nije sve izgubljeno prikazat će se u novoj predstavi požeškog kazališta, koju će imati prilike vidjeti i zagrebačka publika.

Kazalište

Zagrebačka kazališna jesen

Popularne predstave u zagrebačkim kazalištima koje ne smijete propustiti

Stigli su hladni jesenski dani, a znamo da je njih najljepše provesti u toplom i udobnom pa smo „prošvrljali“ internetskim bespućima i saznali čime će nas brojne zagrebačke kazališne kuće iznenaditi u sezoni na čijem smo pragu.