Ljeto u Ludensu

„Samo jedna žena“ pokazuje koliko se maskiramo za vanjski svijet

Ljeto u Ludensu

Nakon što je predstava „Balon“ oduševila koprivničku publiku, Ljeto u Ludensu zatvara „Samo jedna žena“ u izvedbi Gala teatra.

Stalni gost u Ludens teatru, Teatar Exit, i ove je godine gostovao na Maloj sceni smijeha – Ljetu u Ludensu. Predstava Balon, koja je svoju premijeru doživjela 2009. godine, napunila je Atrij Doma mladih te oduševila okupljenu publiku.

Pirandelovski isprepletene realnosti u ovoj predstavi nasmijale su publiku, no i ostavile mnoštvo otvorenih pitanja o kojima se može razmišljati još dugo nakon gašenja reflektora. Teatar Exit kazalište je koje se bavi izrazito važnim socijalnim temama kakve pogađaju nas same ili nama bliske ljude, a na tim je temeljima i nastalo spomenuto ostvarenje. Također, Ludens teatar je za ovu i sljedeću predstavu u znak zahvalnosti koprivničkim vatrogascima, koji su se pridružili gašenju požara u Dalmaciji, poklonio po dvije ulaznice.

– Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni uopće zanimaju? Maria naivno, ali na duhovit, komičan način progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. – ističu u Gala teatru.

Sedmo izdanje Ljeta u Ludensu zatvara svoja vrata sljedeće subote, 29. srpnja kada je na rasporedu predstava Samo jedna žena u produkciji Gala teatra i izvedbi Matije Prskalo. Početak je u 21:00 sati u Atriju Doma mladih.

Komentari na članak

Vezani članci

LOGO; Zagrebačko kazališta mladih

Zekaem predstavlja

Gostovanje američkog kazališta ''PS 122'' u Zagrebu

Poznati autori i kazališne skupine newyorške downtown scene okupljeni oko teatra „PS 122“ obnovili su suradnju nakon dužeg vremena i krenuli na jednomjesečnu europsku turneju te će nakon Toulousea, Pariza i Strasbourga gostovati i u Zagrebu.

Popcorn, izvor: https://pixabay.com/en/popcorn-movie-party-entertainment-1085072/

Nove ljetne serije

10 serija kojima možete ispuniti nadolazeće ljetne dane

S prvim danima ljeta kreće potraga za aktivnostima kojima možemo ispuniti svoje dane i neko vrijeme odvratiti misli od učenja i ostalih obveza. Donosimo vam popis novih serija čijim se likovima i zapletima možete prepustiti ovo ljeto.

Ljetni posao

Radno ljeto

7 tipičnih ljetnih poslova i sve njihove čari

Diplomirani ekonomisti postaju konobari, informatičari iznajmljuju jet-skije, a pravnici apartmane. Bacimo pogled na najčešća i najzanimljivija zanimanja s kojima se susrećemo u turističkoj sezoni.

Predstava "Muškarci.hr"

Predstava na Kastafskom kulturnom letu

"Muškarci.hr" daju odgovor na ženska pitanja

U sklopu Kastafskog kulturnog leta ovog će se petka prikazati predstava "Muškarci.hr", koja od premijere u veljači privlači brojne gledatelje diljem Hrvatske.

Naslovna

Kvalitetno provedeno vrijeme

Ideje za zabavnije ljetne praznike

Ako ste ovog ljeta kod kuće zapali u dosadnu rutinu, pripremili smo za vas nekoliko ideja kako biste kvalitetno iskoristili ovo malo ljeta koliko je ostalo. Zaslužili ste slobodno ljeto i zaslužili ste da vam bude dobro.