Umjetničke instalacije

Rezultat prevage umjetničke prirode nad diplomom ekonomije – izložba Ružice Milenković u Mimari

Izložba "Krajolici labirinta"

Premda je diplomirala na Ekonomskom fakultetu, kod Ružice Milenković prevagnula je njena umjetnička priroda te se ona okreće nakitu, fotografiji i izradi ogledala u jedinstvenoj tehnici koje će zainteresirani posjetitelji imati prilike vidjeti od 15. do 24. veljače u Mimari.

Izložbom umjetničkih instalacija na ogledalima, pod nazivom Krajolici labirinta, u Muzeju Mimara predstavlja se autorica i umjetnica Ružica Milenković. Otvorenje će se održati 15. veljače 2019. u 19 sati, a posjetitelji je mogu razgledati do 24. veljače 2019. 

Premda je diplomirala na Ekonomskom fakultetu, kod autorice je prevagnula njena umjetnička priroda te se ona okreće nakitu, fotografiji i izradi ogledala u jedinstvenoj tehnici. Široj se javnosti tako predstavila preko sedam samostalnih izložbi te sudjelovanjem na dvadesetak skupnih – domaćih i inozemnih izložbi.

Davorin Vujčić, recenzent Krajolika labirinta, navodi kako je autorica neke kompozicije izvela kao geometrijske strukture kvadrata i pravokutnika (Grad koji izmiče), dok su druge melodioznim krivuljama poprimile organički oblik s obiljem asocijacija (Čuvar labirinta). Uz kolorističke efekte koje izvlači iz plavetnila lapis lazulija, zelenila ahata ili ljubičastih odsjaja charoita, katkad reducira boju te kalcitom, gorskim kristalom i oniksom stvara monokromne i crno bijele strukture. Odluka zanemarivanja funkcionalnosti donijela je promjenu i na semantičkoj razini, odnosno pomak od utilitarnog predmeta ka samodostatnom estetskom djelu. Taj likovni postupak može se smatrati autentičnim doprinosom našoj primijenjenoj umjetnosti.

U sklopu izložbe umjetničkih instalacija na ogledalima autorica će izložiti i nakit.

Komentari na članak

Vezani članci

Pavao Kuharić, zid

„Okolo” po Zagrebu

Pogledajte Zagreb „Nekad i sad”, Biljkoborce, pronađite razlike ispod Kule Lotrščak i još mnogo toga

Po Zagrebu su postavljene umjetničke instalacije u sklopu događaja „Okolo”.

Zagreb Youth Summit 2017

Globalni projekt za ljudska prava

Zagreb Youth Summit: „Naša generacija nikada neće odustati od vjere u demokraciju“

Čvrsto vjerujući u demokraciju i ljudska prava, organizatori Zagreb Youth Summita u hrvatsku su metropolu doveli brojne istaknute aktiviste, osobe s velikim, kako svjetskim, tako i regionalnim utjecajem.

Pogon Jedinstvo

Društvena problematika

Izložba multimedijalnog rada pod nazivom "Potrošeni oblik"

Izložba hrvatskog multimedijalnog umjetnika srednje generacije - Sandra Đukića.

Uradi sam - sajam rukotvorina

Klub mladih Split

Rukotvorine se pretvaraju u pravu umjetnost na sajmu kreativnosti

Klub mladih Split poziva sve zainteresirane mlade kreativce da svojim radovima sudjeluju na „Uradi sam – sajmu kreativnosti“ te da na taj način predstave javnosti svoje izvedbe. Prijave su otvorene do 11. svibnja.

U-Multirank logo

U-Multirank

U-Multirank: Pronađite sveučilište po Vašoj mjeri!

U-Multirank nudi studentima jedinstvenu perspektivu vršnjaka pokrivajući više od 850 visokih učilišta, 1 000 fakulteta i 5 000 studijskih programa iz čak 74 zemlje svijeta!