Umjetničke instalacije

Rezultat prevage umjetničke prirode nad diplomom ekonomije – izložba Ružice Milenković u Mimari

Izložba "Krajolici labirinta"

Premda je diplomirala na Ekonomskom fakultetu, kod Ružice Milenković prevagnula je njena umjetnička priroda te se ona okreće nakitu, fotografiji i izradi ogledala u jedinstvenoj tehnici koje će zainteresirani posjetitelji imati prilike vidjeti od 15. do 24. veljače u Mimari.

Izložbom umjetničkih instalacija na ogledalima, pod nazivom Krajolici labirinta, u Muzeju Mimara predstavlja se autorica i umjetnica Ružica Milenković. Otvorenje će se održati 15. veljače 2019. u 19 sati, a posjetitelji je mogu razgledati do 24. veljače 2019. 

Premda je diplomirala na Ekonomskom fakultetu, kod autorice je prevagnula njena umjetnička priroda te se ona okreće nakitu, fotografiji i izradi ogledala u jedinstvenoj tehnici. Široj se javnosti tako predstavila preko sedam samostalnih izložbi te sudjelovanjem na dvadesetak skupnih – domaćih i inozemnih izložbi.

Davorin Vujčić, recenzent Krajolika labirinta, navodi kako je autorica neke kompozicije izvela kao geometrijske strukture kvadrata i pravokutnika (Grad koji izmiče), dok su druge melodioznim krivuljama poprimile organički oblik s obiljem asocijacija (Čuvar labirinta). Uz kolorističke efekte koje izvlači iz plavetnila lapis lazulija, zelenila ahata ili ljubičastih odsjaja charoita, katkad reducira boju te kalcitom, gorskim kristalom i oniksom stvara monokromne i crno bijele strukture. Odluka zanemarivanja funkcionalnosti donijela je promjenu i na semantičkoj razini, odnosno pomak od utilitarnog predmeta ka samodostatnom estetskom djelu. Taj likovni postupak može se smatrati autentičnim doprinosom našoj primijenjenoj umjetnosti.

U sklopu izložbe umjetničkih instalacija na ogledalima autorica će izložiti i nakit.

Komentari na članak

Vezani članci

Sketchmeet - Klub mladih Split

Artist's Territory

Klub mladih Split postaje središte mladih kreativaca

Artist's Territory želi svoje kreativne sastanke - „sketchmeetove" proširiti i zato otvaraju vrata svim zainteresiranim mladima i pozivaju u Klub sve koji im se žele pridružiti.

Ispunjavanje obrasca

Ekonomski fakultet u Zagrebu

Financijski klub EFZG-a prima nove članove

Zainteresirani su pozvani da 20. 10. na EFZG-u u dvorani 14 s početkom u 11 sati, prisustvuju predstavljanju svake skupine.

Neno Belan i Fiumensi u Domu sportova

Izložba u Galeriji Juraj Klović

Otisci trenutaka s koncerata Nene Belana i Fiumensa ostali su na fotografijama

Anamarija Vartabedijan posljednih deset godina fotografira rock koncerte Nene Belana i Fiumensa, a sada ih je, zajedno s fotografijama koncertnih gostiju, uobličila u izložbu otvorenu za sve zainteresirane posjetitelje.

Ulaz

JOŠ JEDNO SLAVLJE ZAGREBAČKOG SVEUČILIŠTA

Ekonomski fakultet u Zagrebu slavi 93. rođendan

Ekonomski fakultet u Zagrebu sutra će proslaviti svoj 93. rođendan, a mnogi ne znaju da je na samom početku nosio naziv Visoke škole za trgovinu i promet...

Izložba 2

Odjel za medijski dizajn Sveučilišta Sjever

Studentska izložba umjetničke i medijske fotografije u Zagrebu

Radovi nastali na Odjelu za medijski dizajn Sveučilišta Sjever bit će izloženi do 19. ožujka u Zagrebu. Pogledajte umjetničke i medijske fotografije 15 studenata i dvoje profesora.