Prava poslastica za filmoljupce

Revija studentskog filma vodi vas u središte filmskog svijeta studenata

Revija studentskog filma

Revija studentskog filma festival je posvećen kratkometražnom filmu čiji su autori studenti. Ove godine održat će se u petak 28. listopada i u subotu 29. listopada u prostorijama MM Centra, a organizatori gladnih očiju čekaju studentske filmske poslastice!

Da kratkometražni film može biti zanimljiv i ove godine su pokazali svi studenti čiji će radovi biti prikazani na Reviji studentskog filma – festivalu namijenjenom svim filmskim gurmanima koji uživaju u malim zalogajima filmske umjetnosti, a koji će se održati 28. i 29. listopada u MM centru.

Revija studentskog filma drugu godinu nudi priliku svim studentima koji su spremni svoju kreativnost izraziti kroz film. Studijski smjer nije važan – bilo da se radi o studentima umjetničkih, društveno-humanističkih, tehničkih ili prirodoslovnih fakulteta, najvažnija je volja i želja za dijeljenjem svojih radova. Slogan festivala je ostao isti, Skuhaj film!, stoga će u sklopu festivala biti prikazane 42 kratkometražne poslastice koje su skuhali mladi filmokusci.

– Sretni smo što smo ove godine smješteni u MM centru. Primili smo filmove iz svih krajeva Hrvatske – Zagreba, Osijeka, Rijeke, Splita… Tako će kompleks Studentskog centra, središte svih studentskih događanja u gradu Zagrebu, na dva dana postati središte filmskog svijeta studenata iz cijele Hrvatske. – poručuju organizatori.

Reviju studentskog filma u petak, 28. listopada, u 17 sati otvara blok filmova van konkurencije, nakon čega će kroz dva dana posjetitelji moći pogledati četiri filmska bloka među kojima će i oni sami moći izabrati sebi najdraži. Za žiriranje će biti zadužena tri filmska masterchefa: Ane Hušman, animatorice i docentice na Odsjeku za animirani film i nove medije pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Tomislava Šobana, redatelja i potpredsjednika Kinokluba Zagreb i Višnje Vukašinović, redateljice i filmske kritičarke koja će ujedno održati predavanje na temu Jezik slike u amaterskom filmu – analiza filma Portreti u prolazu.

Kraj prvog dana festivala zaključit će se druženjem u Teatru &TD i izložbom gifova umjetničkog dua sestara Tee i Marte Stražičić, Schwestern Sisters. Izložba će biti otvorena od 16 sati i trajat će jedno popodne, stoga su svi pozvani da dođu uživati u vizualnim akrobacijama ovog psihodeličnog dua. Nakon podjele nagrada, festival će, u suradnji s YEM-om, u subotu zatvoriti dva zagrebačka benda, Destatus i Phaneron, čiji će se koncert održati u klubu Klub s početkom u 23 sata. Ulaz je besplatan, a nakon žive svirke glazbeno putovanje nastavlja voditi DJ Akovo.

Komentari na članak

Vezani članci

Svetvinčenat

Suvremeni plesni tokovi

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat slavi punoljetnost

Festival plesa i neverbalnog kazališta Sanvinčenat od 2000. godine naovamo ugostio je više od 200 radova mnogobrojnih domaćih i inozemnih plesnih i kazališnih trupa, Postao je jedinstvena kulturna manifestacija koja će novim izdanjem proslaviti svoju punoljetnost.

Tim Cook Apple

Dobri savjeti daleko se čuju

Direktor Applea: „Ako volimo svoj posao, još ćemo itekako raditi, samo će nam alat dobro pristajati u ruci”

Nasljednik Stevea Jobsa prilikom dodjele diploma na Standfordu izgovorio je štošta što se može naučiti te primijeniti u studentskom i poslovnom životu.

Cinderella Man

Sport i filmovi

Inspirativni sportski filmovi

Filmovi koji nude dirljive priče o sportašima koji su teškom mukom došli do uspjeha, a većina je temeljena na istinitim pričama.

kopiranje

Radno vrijeme

Zagrebačke kopiraonice koje rade subotom

Donosimo vam radno vrijeme zagrebačkih kopiraonica koje osim od ponedjeljka do petka, rade i subotom.

https://pixabay.com/en/university-education-school-2119707/

Studentski centar u Rijeci

Objavljeni privremeni rezultati natječaja za smještaj u riječke domove

Studentski centar u Rijeci objavio je privremene rang-liste za smještaj u riječke domove za akademsku godinu 2018/2019. Pravo na smještaj ostvarilo je 1303 studenata, a žalbeni rok traje osam dana.