LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kino se vratilo u grad Sveti Ivan Zelina

Revija kratkih filmova u Svetom Ivanu Zelini: Kratki na brzinu

Revija kratkih filmova Kratki na brzinu održat će se od 9. do 11. svibnja 2014. u Svetom Ivanu Zelini, kada će svi posjetitelji ponovno imati priliku u svome gradu gledati filmove.

Revija kratkih filmova Kratki na brzinu održat će se od 9. do 11. svibnja 2014. u Svetom Ivanu Zelini, kada će svi posjetitelji ponovno imati priliku u svome gradu gledati filmove.

Kino se nakon deset godina ponovno vraća u grad Sveti Ivan Zelina. Svi posjetitelji ponovno će imati priliku u svome gradu gledati filmove.

Revija kratkih filmova Kratki na brzinu održat će se od 9. do 11. svibnja 2014. u Svetom Ivanu Zelini, a bit će prikazano preko 100 filmova domaće produkcije.

Ovo je prva godina održavanja revije na kojoj će veliki broj hrvatskih autora moći pokazati svoje najznačajnije radove kratkih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova.

Kratki na brzinu
 
Kratki na brzinu; FOTO: Kristina Marečić/Studentski.hr
 

Reviju će otvoriti eksperimentalni film Hrpa ZgRiZg akademskog kipara, konceptualnog umjetnika i autora Đorđe Jandrića u petak, 9. 5. u 17 sati.

Također, u subotu (10. 5. u 10 sati) gledatelji će moći pogledati i retrospektivu Vedrana Šamanovića. Opus njegova djelovanja kao direktora fotografije, redatelja, autora i pedagoga predstavit će Sanja Šamanović.

Reviju zatvara film redatelja Costa Ipse Stvar ukusa koji je na festivalu Heart of England International Film Festival u Tamworthu proglašen najboljim kratkim filmom.

Osim navedenih, publika će moći vidjeti i animirani film Simulacra studija Bamboa koji je prije nekoliko dana osvojio nagradu za najbolji animirani film na Danima hrvatskog filma. Cijeli program s popisom filmova možeti vidjeti na Facebook stranici.

Press konferencija: Ivica Kukovačec, producent; Toma Zidić, umjetnički direktor; Hrvoje Koščec, gradonačelnik, Sv. Ivana Zeline; Martina Biljan, izvršna direktorica
 
Press konferencija: Ivica Kukovačec - producent; Toma Zidić - umjetnički direktor; Hrvoje Koščec - gradonačelnik Sv. Ivana Zeline; Martina Biljan - izvršna direktorica; FOTO: Kristina Marečić/Studenstki.hr
 
 

Projekcije filmova prikazivat će se u dvorani Kraluš u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Sv. Ivanu Zelini, a popratni program na zanimljivim zelinskim lokacijama:

- srednjovjekovnoj utvrdi Zelingrad (srednjovjekovni networking party Vitezova zelingradskih)

- ŠRD „Zelina“ u Novom Mjestu (nedjeljnji popodnevni lounge uz koncert)

- svaku večer posjetitelje očekuje i after film party u poznatom zelinskom okupljalištu Living room baru

Revija Kratki na brzinu pokrenuta je na inicijativu redatelja i scenarista Tome Zidića, a ostvarena je uz veliku podršku cjelokupne zajednice.

U organizaciji sudjeluju Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina, Turistička zajednica grada Sv. Ivan Zelina i Udruga mladih Zeline. Pokrovitelji revije su Grad Sv. Ivan Zelina, Zagrebačka županija, TZG Zelina, Prigorje.hr i Moj-film.hr.

Sama Revija dio je inicijative Kino u kinu, a cilj je povratak kino projekcija u grad Sveti Ivan Zelina.

Umjetnički direktor revije Toma Zidić

Umjetnički direktor revije Toma Zidić; FOTO: Kristina Marečić/Studentski.hr

 Toma Zidić, umjetnički direktor revije, istaknuo je:

- Kratki film svakodnevno raste i razvija se. Pred nama je velika odgovornost želimo li omogućiti tim filmovima dostojnu promociju i prikazivanje. Sve više se pokazuje da zaslužuju jedan veći program-platformu izvan uobičajenih procesa selektiranja i nagrađivanja. Na ovoj Reviji „nagrađujemo“ sve one koji predano rade kratke filmove, bez obzira na to jesu li diplomski, zreli autorski, prvi ili drugi i bez obzira na to tko ga potpisuje.

Organizatori su se ujedno i zahvalili svim sponzorima i partnerima revije, čija je potpora od velike pomoći pri samoj realizaciji projekta.

Više o samom događaju možete saznati na službenim stranicama Pučkog otvorenog učilišta i na Facebook stranici.

Svi zainteresirani su dobrodošli.

FOTO: KRISTINA MAREČIĆ/STUDENTSKI.HR