LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatski kratki filmovi

Respektabilna filmska imena na reviji „Kratki na brzinu"

„Reakcije posjetitelja na novitete su izvrsne, što nam daje još veći poticaj za rast i stvaranje programa koji će u Zelini okupljati filmske zaljubljenike“, izjavio je Toma Zidić.

„Reakcije posjetitelja na novitete su izvrsne, što nam daje još veći poticaj za rast i stvaranje programa koji će u Zelini okupljati filmske zaljubljenike“, izjavio je Toma Zidić.

Revija hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu započela je s uvodnim programom održanim u Zagrebu. Glavni dio programa trećeg izdanja održava se od 12. do 15. svibnja u Svetom Ivanu Zelini. U dvorani zelinskog kina Kraluš. Otvorio ju je nagrađivani film Belladonna Dubravke Turić, koji je Zlatnim lavom trijumfirao na filmskom festivalu u Veneciji prošle godine.

Selektor Miroslav Mandić u ovogodišnji program uvrstio je 56 kratkih hrvatskih filmova. Kako je većinu ovih filmova nemoguće pogledati izvan programa Revije, sada je pravi trenutak za posjet kinu u Zelini i uživanju u pomno odabranim uradcima kratkofilmske produkcije. Predsjednica je žirija glumica Tihana Lazović, koja će s redateljima i scenaristima Andrejom Korovljevim i Igorom Bezinovićem odlučivati o najboljim ovogodišnjim filmovima.

Foto: Grizli komunikacije

Natjecateljski program i ove će godine upotpuniti niz korisnih radionica, bogat zabavni program, koncerti te prigodna druženja. Dodatno će je obogatiti i Late night film talks, večernji razgovori i druženja s filmskim profesionalcima, koje će ove godine uveličati filmski autor Damir Čučić te glumac Rade Šerbedžija. Zatvorit će je dobitnik nagrade Europske filmske akademije za najbolji kratki film Piknik, Jure Pavlović.

 Jako nas veseli iz godine u godinu vidjeti sve veći odaziv umjetnika svih uzrasta, a time i brojčani rast pristiglih uradaka. Ove smo godine u program Revije po prvi put uveli radionice poput Casting Workshopa i Metodike nastave kratkometražnog filma, a održan je i zagrebački popratni program koji se pokazao kao izvrsna uvertira za Zelinu. Reakcije posjetitelja na novitete su izvrsne, što nam daje još veći poticaj za rast i stvaranje programa koji će u Zelini okupljati filmske zaljubljenike.  izjavio je umjetnički direktor Revije, Toma Zidić.

Uz filmove u glavnom programu, gostuju tri festivala iz Italije, ovogodišnje zemlje partnera. Tako će se predstaviti: Festival dei Popoli iz Firence, jedan od najstarijih i najznačajnijih filmskih festivala posvećen dokumentarnom filmu, zatim Magma – Mostra di cinema breve iz Acirealea te Sedicicorto film festival iz Forlija.

FOTO: GRIZLI KOMUNIKACIJE