LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Grunge-punk” rapsodija

Repetitor moćnim koncertom oduševio Tvornicu

Moskau i Rusti pripremili su teren u zagrebačkoj Tvornici Kulture za glavne aktere večeri - Repetitor iz Beograda, bend koji se smatra jednim od najboljih alternativnih rock bendova u našoj regiji.

Moskau i Rusti pripremili su teren u zagrebačkoj Tvornici Kulture za glavne aktere večeri - Repetitor iz Beograda, bend koji se smatra jednim od najboljih alternativnih rock bendova u našoj regiji.

Na sinoćnjem koncertu u zagrebačkoj Tvornici Kulture, Repetitor je ostavio publiku u glazbenom deliriju. Jedan od najboljih alternativnih bendova u regiji nije nikoga ostavio ravnodušnim svojim energičnim koncertom.

Kao predgrupe nastupali su Moskau, art-core rockeri iz Koprivnice, i Rusti, indie punk-rock grupa iz Kutine. Nakon izvrsne uvertire tih dvaju hrvatskih bendova, beogradski trio je oko sat i pol grijao zagrebačke obožavatelje svojim eksplozivnim nastupom i buntovnim tekstovima koji ostavljaju snažan utisak. 

Koncert su otvorili pjesmom „Devojke idu u Minhen” sa zadnjeg albuma „Dobrodošli na okean”. Osim te, sa zadnjeg albuma iz 2012. našle su se na repertoaru „Biću bolji”, „Šteta”, „U pravom trenutku”, pjesma egzistencijalističke tematike koja je skupila najviše klikova na Youtubeu, „Dostupni i laki” i „Laka zabava”. Repetitori su također odsvirali i pjesme sa svog prvog albuma „Sve što vidim je prvi put”, a to su „Zdravo za gotovo”, „Opet jak”, „Sve da zaboravim”, „Ogledalo”, koju pjevaju gitarist Boris i basistica Ana-Marija, „Zli sin”, „Životinje”, „10 puta nedeljno” i „Ja”, što je njihova prva studijska pjesma. Osim pjesama s albuma, izveli su i svježe napravljenu „Šume i reke”.

Repetitor postoji na sceni već deset godina te im je Zagreb jučer bila jedna od stanica njihove zimske turneje „po regionu”. Članovi tog alternativnog rock banda su gitarist i vokal Boris Vlastelica, zaslužan za tekstove banda. On je naprosto zadivio sve prisutne svojim pjevanjem iz petnih žila i neumornim skakanjem na pozornici. Uz njega je i basistica te ženski vokal Ane-Marije Cupin, koja je očarala sve prisutne neprestanim i pomalo magičnim plesanjem dok je svirala, iako je gitara gotovo veća od nje. Ne smijemo zaboraviti ni na bubnjarku Milenu Milutinović, čija je kosa od silnog headbanganja skakala na sve strane.

Beograđani iz Repetitora uspjeli su svojim moćnim tekstovima, ludom svirkom i pomalo mazohističkim nastupom na bini zadovoljiti stare fanove, a i pridobiti one koji su izletnički došli na koncert. Unatoč tome što većina pjesama traje kratko i što su tekstovi skromne dužine, teško se oduprijeti zaraznim rifovima, kvalitetnim tekstovima i, po stoti puta spomenutoj, bombastičnoj energiji. Nakon jučerašnjeg koncerta, postalo mi je jasno kako i zašto su preoteli titulu headlinera svjetskom poznatom bendu The Nationalu na lanjskom festivalu SuperUho. Možete ih poslušati na bandcampu i sami se uvjeriti u to. 

repetitor2
 
izvor: radio808
 
 
FOTO: SOUNDGUARDIAN