LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ples u dvorani Gorgona MSU-a

Renomirane umjetnice kreirale novi format u suvremenom plesu – ANTISEZONU 19

ANTISEZONA 19, zamišljena kao mjesto stvaranja novog kontekstualnog i produkcijskog okvira na plesnoj sceni, odvija se u 5 blokova po 3 do 4 dana, i to u ožujku, svibnju, rujnu, listopadu i studenom. Sve će se aktivnosti održati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

ANTISEZONA 19, zamišljena kao mjesto stvaranja novog kontekstualnog i produkcijskog okvira na plesnoj sceni, odvija se u 5 blokova po 3 do 4 dana, i to u ožujku, svibnju, rujnu, listopadu i studenom. Sve će se aktivnosti održati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

ANTISEZONA 19 – ples u Gorgoni novi je cjelogodišnji projekt na suvremenoj plesnoj sceni, koji je kreiralo pet renomiranih hrvatskih plesnih umjetnica: Ana Kreitmeyer, Silvia Marchig, Sonja Pregrad, Iva Nerina Sibila i Zrinka Šimičić Mihanović, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu. Radi se o novom formatu za susret s aktualnim strujanjima u hrvatskom suvremenom plesu, kroz niz premijernih i repriznih izvedbi, radionica, gostovanja, razgovora kao i popratnih programa u kojima će publika moći susresti umjetnike na nove i neformalne načine.

ANTISEZONA 19 odvija se u 5 blokova po 3 do 4 dana, i to u ožujku, svibnju, rujnu, listopadu i studenom. Sve će se aktivnosti održavati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Prvi blok otvaranje je projekta i donosi reprizu dviju predstava nagrađenih Nagradom hrvatskog glumišta – Ms. Fox invited Ms. Cat for tea... umjetničke skupine Kik Melone i Tamo vani i ovdje unutra Sonje Pregrad i Ane Kreitmeyer, kao i predstavu Cruel, cruel nature Zrinke Šimičić Mihanović te kratki rad Lemia IMRC plesnog kolektiva. Kao dodani program organizatori donose inovativni format Bliski susreti plesne vrste, u kojemu će publika upoznati umjetnice kroz neformalne i duhovite improvizacijske dijaloge.

Drugi blok donosi premijeru skupine Kik Melone Ms. Fox i Ms. Cat predstavljaju patafizički laboratorij svega i ostaloga, treći blok premijeru Dupla pozivnica IMRC plesnog kolektiva, zatim slijedi festival Improspekcije i na kraju godine premijera Podivljalo Ane Kreitmeyer i Sonje Pregrad. Tijekom cijele ANTISEZONE u programu su radovi u nastajanju – Što nastaje? Zrinke Šimičić Mihanović i istraživanje Koliko smo spremni…? IMRC plesnog kolektiva.

Kako bi se publika osjetila dijelom ovog programa i ključnim dijelom plesne zajednice, uz predstave odvijat će se moderirani razgovori i popratni sadržaji pod nazivom Hangover sesije kojima će se moći upoznati s metodama koje su oblikovale predstave.

Važno je naglasiti da je ovo suradnički projekt samoorganizacije i samokuriranja koji ove autorice pokreću nakon niza godina samostalnog i zajedničkog umjetničkog, organizacijskog i aktivističkog djelovanja pa je ANTISEZONA 19 zamišljena kao mjesto stvaranja novog kontekstualnog i produkcijskog okvira na plesnoj sceni te kontinuiteta susreta različitih plesnih poetika, izvedbenih inicijativa, umjetnika i publike.

Program je ostvaren umjetničkim organizacijama i inicijativama Četveroruka, Kik Melone, IMRC plesni kolektiv, Multimedijalna koliba, Improspekcije, financiran je sredstvima Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH i Zaklade Kultura nova. Odvija se u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu. Ulaznice je moguće kupiti u pretprodaji u sustavu Entrio.hr i na dan predstave na blagajni MSU-a. 

FOTO: PIXABAY