Gradska knjižnica Kaštela

Raspisan natječaj za najbolji povijesni roman; nagrada iznosi 10 000 kuna

Pisanje

Do 5. srpnja zaprimaju se hrvatski povijesni romani pisani na hrvatskom jeziku. Stručno će povjerenstvo odabrati najbolji te ga objaviti, a autoru dodijeliti 10 000 kuna.

Povodom svoje 20. obljetnice Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku. Svrha je natječaja obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo, a cilj je i upoznati širu javnost s događajima iz hrvatske povijesti na što zanimljiviji način, što bi se trebalo postići upravo tom formom. 

Autoru najboljega hrvatskog povijesnog romana bit će dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 10 000 kuna. Roman će također biti objavljen. 

Natječaj je otvoren od 5. travnja do 5. srpnja 2018. godine. Rezultati će biti objavljeni u rujnu 2018. godine Premijerno predstavljanje djela i autora održat će se u prosincu 2018. u Kaštelima na Dan Gradske knjižnice Kaštele.

Povjerenstvo u sastavu: Nevenka Nekić, književnica, publicistica, povjesničarka i slikarica; Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih književnika, književnik, publicist, književni i likovni kritičar, prevoditelj, povjesničar i diplomat; Miroslav Međimorec, književnik, publicist, diplomat, kazališni i filmski redatelj i Renata Dobrić, ravnateljica GKK odabrat će najbolji rukopis.

Sve dodatne informacije nalaze se na službenoj stranici Knjižnice.

Komentari na članak

Vezani članci

1000. markica

Natječaj Hrvatske pošte

Postani dizajner 1000. markice Hrvatske pošte i osvoji honorar

Ovom poštanskom markom obilježit će se kontinuitet izdavanja poštanskih maraka koje joj prethode - njih čak 999, a koje su izdane tijekom 24 godine.

Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma

Na današnji dan

Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma

Na današnji dan 1938. godine nacistička je Njemačka započela progon židovskih naroda.

Panel "Kako do (boljeg) posla?"

Udruga 3D za lokalni razvoj

Stručnjaci za tržište rada otkrivaju kako do posla

Panel je namijenjen svima koji razmišljaju o traženju (boljeg) posla, bilo da je riječ o srednjoškolcima, studentima, nezaposlenima ili zaposlenima. Sudjelovanje na panelu je besplatno.

Aeronautika

Natječaj Ministarstva obrane RH

Posljednji dani prijave za prijem u kadetsku službu za sveučilišni studij aeronautike – vojni pilot

U akademskoj godini 2018/2019. bit će primljeno do 20 kadeta. Prijave traju do 16. travnja 2018.

Atanor Jasne Horvat

Recenzija romana „Atanor“

Očaravajuće ispreplitanje kemije i krimića u novoj knjizi-igrački Jasne Horvat

(Al)kemijska igra „Atanora“ zahtijeva punu pažnju čitatelja koji je spreman istraživati, otkrivati kodove pomoću mobitela, voditi bilješke, zapisivati citate, kako bi doživio zaokruženo iskustvo koje pruža ova knjiga.