Gradska knjižnica Kaštela

Raspisan natječaj za najbolji povijesni roman; nagrada iznosi 10 000 kuna

Pisanje

Do 5. srpnja zaprimaju se hrvatski povijesni romani pisani na hrvatskom jeziku. Stručno će povjerenstvo odabrati najbolji te ga objaviti, a autoru dodijeliti 10 000 kuna.

Povodom svoje 20. obljetnice Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku. Svrha je natječaja obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo, a cilj je i upoznati širu javnost s događajima iz hrvatske povijesti na što zanimljiviji način, što bi se trebalo postići upravo tom formom. 

Autoru najboljega hrvatskog povijesnog romana bit će dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 10 000 kuna. Roman će također biti objavljen. 

Natječaj je otvoren od 5. travnja do 5. srpnja 2018. godine. Rezultati će biti objavljeni u rujnu 2018. godine Premijerno predstavljanje djela i autora održat će se u prosincu 2018. u Kaštelima na Dan Gradske knjižnice Kaštele.

Povjerenstvo u sastavu: Nevenka Nekić, književnica, publicistica, povjesničarka i slikarica; Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih književnika, književnik, publicist, književni i likovni kritičar, prevoditelj, povjesničar i diplomat; Miroslav Međimorec, književnik, publicist, diplomat, kazališni i filmski redatelj i Renata Dobrić, ravnateljica GKK odabrat će najbolji rukopis.

Sve dodatne informacije nalaze se na službenoj stranici Knjižnice.

Komentari na članak

Vezani članci

ESN Zadar traži nove članove

Potraga za novim članovima

Duh studentske razmjene i zajedništva u kulturnoj raznolikosti osjetite prijavom u ESN Zadar

Priključite se mladima u udruzi ESN Zadar i otkrijte fenomen koji Erasmus studenti nazivaju „Jednom Erasmus, zauvijek Erasmus“. Napravite korak koji će vam zasigurno promijeniti život i omogućiti internacionalizaciju kod kuće.

Bundestag (njemački parlament)

Međunarodna parlamentarna stipendija

Stipendija od 500 eura za upoznavanje rada Njemačkog parlamenta u Berlinu

Mađunarodna parlamentarna stipendija omogućuje mladima sudjelovanje u Njemačkom parlamentu s ciljem upoznavanja njemačkog političkog sustava i ideja za oblikovanje demokratske budućnosti svoje zemlje.

SUPEUS

Studentsko natjecanje

„SUPEUS Case Study 2017“ najbolje timove studenata vodi na putovanje

Već sedmu godinu udruga SUPEUS organizira natjecanje „SUPEUS Case Study“. Ovogodišnje natjecanje koncipirano je u tri radionice, a održava se na tri fakulteta i u tri dana. Studenti imaju priliku slušati predavanja renomiranih stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje.

jsj

Opća kultura

10 povijesnih događaja koje morate znati

Znate li da je Krist rođen prije Krista, koji je najstrašniji događaj u bližoj povijesti, a koje je hrvatsko sveučilište bilo prvo?

Career Booster Zagreb

Upravljanje karijerom

Prvi Career Booster Zagreb okuplja vrhunske predavače i brojne kompanije

Career Booster Zagreb održava se od 23. do 25. svibnja u terminu od 16 do 20:30h na Ekonomskom fakultetu. Sudjelovanje u svim aktivnostima je besplatno, a prijave su otvorene do 22. svibnja.