LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gradska knjižnica Kaštela

Raspisan natječaj za najbolji povijesni roman; nagrada iznosi 10 000 kuna

Do 5. srpnja zaprimaju se hrvatski povijesni romani pisani na hrvatskom jeziku. Stručno će povjerenstvo odabrati najbolji te ga objaviti, a autoru dodijeliti 10 000 kuna.

Do 5. srpnja zaprimaju se hrvatski povijesni romani pisani na hrvatskom jeziku. Stručno će povjerenstvo odabrati najbolji te ga objaviti, a autoru dodijeliti 10 000 kuna.

Povodom svoje 20. obljetnice Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku. Svrha je natječaja obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo, a cilj je i upoznati širu javnost s događajima iz hrvatske povijesti na što zanimljiviji način, što bi se trebalo postići upravo tom formom. 

Autoru najboljega hrvatskog povijesnog romana bit će dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 10 000 kuna. Roman će također biti objavljen. 

Natječaj je otvoren od 5. travnja do 5. srpnja 2018. godine. Rezultati će biti objavljeni u rujnu 2018. godine Premijerno predstavljanje djela i autora održat će se u prosincu 2018. u Kaštelima na Dan Gradske knjižnice Kaštele.

Povjerenstvo u sastavu: Nevenka Nekić, književnica, publicistica, povjesničarka i slikarica; Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih književnika, književnik, publicist, književni i likovni kritičar, prevoditelj, povjesničar i diplomat; Miroslav Međimorec, književnik, publicist, diplomat, kazališni i filmski redatelj i Renata Dobrić, ravnateljica GKK odabrat će najbolji rukopis.

Sve dodatne informacije nalaze se na službenoj stranici Knjižnice.

FOTO: FLICKR