Gradska knjižnica Kaštela

Raspisan natječaj za najbolji neobjavljeni povijesni roman, nagrada iznosi 10 000 kn

Pisanje

Do 5. srpnja zaprimaju se prijave rukopisa hrvatskih povijesnih romana od kojih će se najbolji nagraditi novčanom nagradom od 10 000 kuna.

Kako bi obogatila žanrovsku raznolikost hrvatske književnosti te potaknula zanimanje za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo, Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan hrvatskim jezikom.

Natječaj je otvoren od 20. ožujka do 5. srpnja 2019. Prosudbeno povjerenstvo, sastavljeno od tri istaknuta hrvatska književnika, odabrat će najbolji rukopis, a rezultati će biti objavljeni u rujnu 2019. godine

Autoru najboljega romana dodijelit će se novčana nagrada u iznosu od 10 000 kn, a roman će se objaviti u nakladničkoj kući Naklada Bošković u sunakladništvu s Knjižnicom. Premijerno predstavljanje nagrađenoga romana i autora održat će se na Dan Knjižnice, zakazan za prosinac 2019.

Više informacija o Natječaju nalazi se na službenoj stranici Gradske knjižnice Kaštela.

Komentari na članak

Vezani članci

Lausanne

Natječaj za stipendije

Sveučilište u Lausanneu nudi bogate stipendije studentima diplomskih studija

Preddiplomska diploma jedini je uvjet koji student mora zadovoljiti prilikom prijave za stipendiju. Rok je za prijavu 15. prosinca 2016. godine. 

Unizg

Još šest dana

Sveučilište u Rijeci produljilo rok za prijave na natječaj za Rektorovu nagradu za sport

Svi zainteresirani studenti za Rektorovu nagradu za sport mogu se prijaviti na natječaj do 18. travnja u 12 sati. Nagrada iznosi tisuću kuna, a dodijelit će se na proslavi Dana Sveučilišta u Rijeci.

Oops znak

Zanimljive prognoze

Najveće pogreške u predviđanju o napretku čovječanstva

„Zafrkavanje s izmjeničnom strujom je gubljenje vremena. Nitko je nikada neće koristiti.“

Žena ratnica

Drugačija slika žena kroz povijest

FOTO: Devet žena-ratnica koje su ostavile neizbrisiv trag u povijesti

Smatrane slabijim spolom koji se uvijek mora dokazivati i boriti za svoja prava žene su uvijek bile postrance. No ove su žene pokazale da nipošto nisu slabiji spol. U njihovo vrijeme, kada je trebalo više hrabrosti da se napravi nešto što za žene nije bilo moguće ili uobičajeno, one su to učinile.

UNIRI

Otvoren natječaj

SKC Sveučilišta u Rijeci financira projekte iz kulture i umjetnosti

Natječaj je namijenjen financiranju produkcije, prezentacije, distribucije i medijacije programa u kulturi i umjetnosti od interesa za studentice i studente.