Gradska knjižnica Kaštela

Raspisan natječaj za najbolji neobjavljeni povijesni roman, nagrada iznosi 10 000 kn

Pisanje

Do 5. srpnja zaprimaju se prijave rukopisa hrvatskih povijesnih romana od kojih će se najbolji nagraditi novčanom nagradom od 10 000 kuna.

Kako bi obogatila žanrovsku raznolikost hrvatske književnosti te potaknula zanimanje za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo, Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan hrvatskim jezikom.

Natječaj je otvoren od 20. ožujka do 5. srpnja 2019. Prosudbeno povjerenstvo, sastavljeno od tri istaknuta hrvatska književnika, odabrat će najbolji rukopis, a rezultati će biti objavljeni u rujnu 2019. godine

Autoru najboljega romana dodijelit će se novčana nagrada u iznosu od 10 000 kn, a roman će se objaviti u nakladničkoj kući Naklada Bošković u sunakladništvu s Knjižnicom. Premijerno predstavljanje nagrađenoga romana i autora održat će se na Dan Knjižnice, zakazan za prosinac 2019.

Više informacija o Natječaju nalazi se na službenoj stranici Gradske knjižnice Kaštela.

Komentari na članak

Vezani članci

Zvonimir Boban

Na današnji dan

Krvava maksimirska nedjelja promijenila tijek nacionalne povijesti

Trinaestog svibnja 1990. godine na maksimirskom se stadionu trebao odigrati derbi Dinama i Crvene zvezde. Umjesto toga, odigrala se jedna od najkrvavijih „utakmica“ nogometne povijesti.

SCZG dvorište

Studentski centar u Zagrebu

Objavljen natječaj za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima

Tekst natječaja, pravilnik i obrasce natječaja možete pogledati na stranici Studentskog centra Zagreb, a prijaviti se možete do 27. srpnja.

Par i police s knjigama

URBANA metaFORA 2018.

Urbanom i fora kratkom pričom do vrijednih nagrada

Knjižnica Vladimira Nazora vraća se šestu godinu natječajem metaFORA čija je ovogodišnja tema grad – kao prostor, identitet i umjetnički eksperiment. Kratke priče zaprimaju se do 15. ožujka.

Izložbe u Klubu Zona

Program Kluba Zona

„Mladi izlažu”: Autorima se nude tehnički zahtjevi, promocija i mogućnost participacije u troškovima

– Ovo je četvrta godina da postav izložbi u ciklusu „Mladi izlažu” tražimo putem javnog natječaja i autorima mlađe generacije nudimo jedinstvenu priliku da se predstave u atraktivnom prostoru u centru Splita. – ističe Goran Biličić.

Mitologija i legende vezane uz Kelte

Mitologija i legende

Keltska mitologija kao inspiracija za suvremene fantastične junake

Keltske legende pisane su u razdoblju od 8. do 12. stoljeća, no prije toga su prenošene usmenim putem pa smatramo kako datiraju još od antičkog razdoblja. Iako stare, dale su inspiraciju za stvaranje nekih od najpoznatijih suvremenih klasika fantastičnoga karaktera. U članku donosimo pet zanimljivih keltskih mitova i legendi.