Premijera u Teatru &TD

"Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku" inspirirana je reakcijama na zvuk

Predstava ""Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku"

U Teatru &TD premijerno će se izvesti bogati glazbeno-plesni materijal Natasje Štefanić. Nastao je inspiriran željom za istraživanjem različitih zvukovnih kvaliteta te vrsta kretanja koje se javljaju kao reakcije na zvuk.

Premijera prve KUFER-ove plesne predstave Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku, u koreografiji mlade nagrađivane koreografkinje i plesačice Nastasje Štefanić, održat će se u petak, 10. ožujka, u 20 sati u Teatru &TD. Reprizna izvedba predviđena je za subotu u 20 sati.

Izvođači su plesačice Koraljka Begović, Sintija Kučić i Martina Terzić te klavirist Branko Nikolić i saksofonist Marko Rušnov. Plesna predstava nastala je inspirirana željom za istraživanjem različitih zvukovnih kvaliteta te vrsta kretanja koje se javljaju kao reakcije na zvuk. Svaki izvođač istražuje svoj način na koji doživljava pokret i zvuk te ih sukladno odabranom načinu utjelovljuje i interpretira. Upravo ta raznolikost u izvedbama omogućila je stvaranje bogatog glazbeno-plesnog materijala.

Koreografkinja Nastasja Štefanić dobitnica je brojnih nagrada i stipendija među kojima su i Dekanova nagrada Akademije dramske umjetnosti za izvedbu u predstavi Hunting family 2 u koreografiji Francesca Scavette te pojedinačna Rektorova nagrada za koreografiju Cadenza per 6. Dobitnica je i umjetničke rezidencije u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu, gdje je u kolovozu 2016. godine zajedno s skupinom umjetnika započela rad na ovom projektu.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentski stan

Drugačije kazališno iskustvo

Predstave će se prikazivati u stanovima gledatelja!

Homesick festival Zagreb posjetit će 15 stanova, a umjetnici inspirirani vlastitom poviješću, djetinjstvom, svakodnevnim životom, željama ili snovima u vašem će stanu izvesti po dvije nove predstave suvremenog kazališta.

Igor Kučević i Suzana Bliznac

Intervju: Suzana Bliznac – studentica i glumica kazališta slijepih Novi život

„Voljela bih da razbijamo predrasude, rušimo barijere i da svi surađuju.“

Ususret 8.BIT (Blind in theatre) festivalu, studentica novinarstva Suzana Bliznac izdvojila je nekoliko minuta svojeg vremena da nas uputi u rad najstarijeg kazališta slijepih na svijetu ''Novi život'', kao i u problematiku studenata s invaliditetom u Hrvatskoj.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e9/Chekhov_1898_by_Osip_Braz.jpg

Na današnji dan

Rođen Anton Pavlovič Čehov – autor kojega ni Tolstoj nije razumio

Čehov u dramskim tekstovima nije samo tvorac ruskoga modernoga kazališta. Njegove drame ukidaju dominaciju zbivanja na sceni, uklanjaju melodramatske sukobe, a time i likove dramskih junaka ili junakinja, stvaraju kazalište u kojem je ugođaj bitniji od fabule, šutnja gdjekad važnija od riječi, a redatelj barem podjednako važan kao i glumac.

LOGO; Zagrebačko kazališta mladih

SADA JE, ZAPRAVO, SVE DOBRO i ŽUTA CRTA

Vikend u Zagrebačkom kazalištu mladih

SADA JE, ZAPRAVO, SVE DOBRO i ŽUTA CRTA ovaj vikend u Zagrebačkom kazalištu mladih. Osvojite karte i uživajte u odličnim predstavama!

https://z-upload.facebook.com/events/535809286918606/

Kazališni osvrt

Riječka publika oduševljena gostovanjem ZKM-a s predstavom „Črna mati zemla”

Žamor tijekom pauze i ispunjeno kazalište za vrijeme izvedbe „Črne mati zemle” pokazatelji su kako riječka publika žudi za novim sadržajima i različitošću.