LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Otvorenje izložbe

Radovi najboljeg diplomanta ALU-a 2011. u Galeriji SC

Do 27. lipnja moći će se pogledati izložba Predraga Pavića koji je diplomirao na ALU-u 2011. godine te je tada bio nagrađen kao najbolji diplomant, a iza kojeg se nalaze brojne izložbe u zemlji i inozemstvu.

Do 27. lipnja moći će se pogledati izložba Predraga Pavića koji je diplomirao na ALU-u 2011. godine te je tada bio nagrađen kao najbolji diplomant, a iza kojeg se nalaze brojne izložbe u zemlji i inozemstvu.

Otvorenje izložbe Succeeding Dangerously umjetnika Predraga Pavića održat će se u srijedu, 13. lipnja, u Galeriji SC s početkom u 20 sati. Ostat će otvorena do 27. lipnja, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Succeeding Dangerously predstavlja daljnji autorski razvoj skulptura koje rade. Uvodeći funkcionirajući objekt u umjetnički rad, na način da funkcija generira sadržaj rada, izložba predstavlja tri pojedinačna djela (Paraplan, Parachute i Paravion) koji narativno čine jednu cjelinu u kojoj se stvarnost definira prefiksom para, a sve jest i nije istina. Ako bi se moglo postaviti određenje kako je jedan od metaforičkih postulata umjetnosti rizik što ga je autor spreman prihvatiti, onda je taj izlet u nepoznato područje u ovom slučaju predstavljen konkretno. Izložba na konceptualnom nivou tematizira ideju putovanja s apsurdnim sredstvima i ciljem, stavljajući sve na kocku.

Predrag Pavić diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011. na nastavničkom odsjeku. Izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu (Zagreb, Split, Pula, Osijek, Göteburg, Catania, Sofia, Düsseldorf). Finalist je Nagrade Radoslav Putar 2012. te je nagrađivan za svoj rad Velikom nagradom X. Trijenala kiparstva 2009, Nagradom za najboljeg diplomanta ALU 2011., Nagradom Emanuel Vidović na 38. Splitskom salonu 2013. te nagradom Hrvatske sekcije AICA-e na XII. Trijenalu hrvatskog kiparstva 2015. Član je HDLU-a, HSZU-a, umjetničke organizacije Atelieri Žitnjak i produkcijskog kolektiva Deminutiv. Živi i radi u Zagrebu.

FOTO: KULTURA PROMJENE