LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert u Arheološkom muzeju u Zagrebu

„Putovanje kroz vrijeme“ uz pratnju flaute i harfe

Tamara Coha Mandić i Diana Grubišić Ćiković održat će koncert u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Publici će se predstaviti djelima M. Amorosija, J. S. Bacha, C. Ph. E. Bacha, T. Uhlika, J. Laubera i V. Persichettija.

Tamara Coha Mandić i Diana Grubišić Ćiković održat će koncert u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Publici će se predstaviti djelima M. Amorosija, J. S. Bacha, C. Ph. E. Bacha, T. Uhlika, J. Laubera i V. Persichettija.

U Velikoj dvorani Arheološkog muzeja u Zagrebu u petak, 19. svibnja s početkom u 20 sati, cjelovečernji će koncert održati dvije istaknute hrvatske glazbenice – Tamara Coha Mandić na flauti i Diana Grubišić Ćiković na harfi.

Koncert pod nazivom Putovanje kroz vrijeme održava se u sklopu Glazbenog ciklusa Rane glazbe u Arheološkom muzeju u Zagrebu, a cijenjenoj će se publici predstaviti djelima M. Amorosija, J. S. Bacha, C. Ph. E. Bacha, T. Uhlika, J. Laubera i V. Persichettija. Ulaz na koncert moguć je uz kupnju ulaznice za Muzej.

Tamara Coha Mandić završila je studij flaute na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof. Rudija Poka. Usavršavala se kod prof. Roberta Doona (Njemačka). Završila je poslijediplomski specijalistički studij flaute na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (prof. Renata Penezić). Odmah nakon diplome postaje solo flautistica u Simfonijskom orkestru Hrvatskog radija i televizije.

Ostvarila je brojne nastupe s renomiranim umjetnicima i komornim ansamblima  u zemlji i inozemstvu. Već 14 godina svira u duetu s harfisticom Dianom Grubišić Ćiković s kojom 2008. objavljuje nosač zvuka Slow motion. godine 2004. objavila je svoj prvi nosač zvuka u nakladničkoj kući Orfej. Na njezinom prvom CD-u nalaze se koncerti dvaju hrvatskih skladatelja, Rudolfa Matza i Mladena Tarbuka, koje je izvela uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a. Suosnivačica je (s Renatom Penezić) i članica Zagrebačkog ansambla flauta, koji posljednjih godina ostvaruje uspješne nastupe u zemlji i inozemstvu. Članica je i ocjenjivačkih sudova na flautističkim natjecanjima.

Diana Grubišić Ćiković završila je studij klavira 1988. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marije Gvozdić Horvat. Studij harfe završila je 1994. godine na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof. Rude Ravnik Kosi. Usavršavala se na međunarodnim majstorskim školama za harfu kod prof. Catherine Michel (Francuska) i prof. Patrizie Tassini (Italija). Poslijediplomski studij harfe završila je na Visokoj školi za glazbenu umjetnost Ino Mirković u  Lovranu, u klasi prof. Irine Petrovne Pašinskaje (Moskva/ Rusija).

Održala je brojne solističke koncerte u zemlji i inozemstvu. Nastupa i u komornim sastavima, a više od 20 godina bila je solo harfistica Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Od 1994. do 2006.  godine predavala je harfu na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. Od 2002. godine je docentica, a od 2015. godine izvanredna profesorica harfe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Članica je ocjenjivačkih sudova državnih i međunarodnih harfističkih natjecanja te voditeljica međunarodnih harfističkih seminara.

FOTO: WIKIPEDIA