LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kultura promjene SC-a

Provedite kulturni listopad u Studentskom centru Zagreb!

Kultura promjene Studentskog centra u Zagrebu najavila je bogati listopad različitim predstavama, filmovima i kvizovima.

Kultura promjene Studentskog centra u Zagrebu najavila je bogati listopad različitim predstavama, filmovima i kvizovima.

Kultura promjene Studentskog centra u Zagrebu najavila je bogati listopad različitim predstavama, filmovima i kvizovima.

Argentinska redateljica sa zagrebačkom adresom Renata Carola Gatica u listopadu na daske &TD-a postavlja predstavu Čuj, Hamlete, Čuj, čiju dramaturgiju potpisuje još jedna Argentinka – J. Sequira.

Ovu slobodnu verziju Shakespearovog Hamleta pogledajte 11. i 12. listopada s početkom u 20 sati. Premijera je zakazana za dan ranije, 10. listopada. U predstavi glumi cijela plejada mladog, ali već afirmiranog hrvatskog glumišta: Dean Krivačić, Maja Katić, Zrinka Kušević, Zrinka Antičević, Ivana Pavlović i Sven Jakir.

Najnovija predstava odličnog Mirana Kurspahića, koja je doživjela premijeru tik prije ljetne kazališne pauze, otvara kazališnu sezonu u &TD-u! Lana Barić, Dean Krivačić, Sven Jakir, Iskra Jirsak i Franka Mikolaci pozivaju vas da provjerite je li doista potreban Potop da bi se stvari svele na pravu mjeru, sve poništilo i krenulo ispočetka, ili se sve još uvijek može popraviti, sačuvati i izgraditi neki novi „nasip“ da spasi dan? Vidimo se 3. listopada u &TD-u 22 sata!

Svratište kod Alberta C., mladog i talentiranog redatelja Vedrana Hleba, Ko rukom odnesenoiskusnog kazališnog lisca Bobe Jelčića, Ja koja imam nevinije ruke, jednog od najzapaženijih redatelja srednje generacije Ivana Lea Leme te Mrzim istinu!, najosobnija predstava ultra poznatog Olivera Frljića, kazališni su naslovi u kojima ćete uživati u Teatru &TD ovoga listopada. Kada uzmemo u obzir kompletne opuse ovih nagrađivanih kazalištaraca, Arsen Dedić bez sumnje bi pjevao Sve te vodilo k meni. Draga publiko, neka vas vaš put odvede do Teatra &TD!

U listopadu vas osim bogatog kazališnog očekuje i osebujan filmski program. Kako razmišljaju redatelji iz Japana, PoljskeTurske Cipra i Qubeca te koje ih teme okupiraju provjerite  u MM centru, 6., 11., 13., 18. i 20. listopada s početkom u 20 sati. Ulaz slobodan kao ptičica.

Najmasovniji pub kviz u Hrvata doživljava egzodus i pronalazi novo stanište. Nakon kratkotrajnog i ugodnog gostovanja u Potepuhu, stalno stanište pronalazi u Klubu SC-a, prostranom i renoviranom prostoru iznad menze. Svaki petak od 20 sati, počevši 3. listopada, očekuje vas prijateljsko kviz-natjecanje u raznim kategorijama znanja.

Projekcije filmova jednog od najvažnijih europskih filmskih eksperimentatora – Heinza Emigholza – možete pogledati 30. rujna te 1. listopada u Teatru&TD. Koncert njemačkog sastava Kreidler, koji posljednjih 20 godina oduševljava fanove elektronske glazbe diljem svijeta, na rasporedu je 1. listopada, također u Teatru &TD, s početkom u 21 sat. Ulaz na sva događanja potpuno je besplatan.

HABITAT 00. eksperimentalni je i multimedijalni projekt u kojemu će umjetnici iz organizacije TOK tijekom listopada i studenog pratiti rijeku Savu kao memorijsku liniju koja će ih provesti od jednog sjećanja do drugog tvojim tokom. Mala Kline nastavlja svoj istraživački rad na snovima u izvedbenim umjetnostima u sklopu Dreamlaba, dok nam Perforacije stižu s plesnom rezidencijom koja će se baviti odnosom s publikom!

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR