LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Info zona

Promocija knjige „Naša priča: 15 godina ATTACK!-a”

Promocija knjige „Naša priča: 15 godina ATTACK!-a” bit će prigoda da se zagrebačka i splitska praksa usporede s primjerima europskih društveno-kulturnih centara.

Promocija knjige „Naša priča: 15 godina ATTACK!-a” bit će prigoda da se zagrebačka i splitska praksa usporede s primjerima europskih društveno-kulturnih centara.

Promocija knjige „Naša priča: 15 godina ATTACK!-a” bit će prigoda da se zagrebačka i splitska praksa usporede s primjerima europskih društveno-kulturnih centara. Događanje će se održati u petak, 13. veljače, u 18 sati u Info zoni.

Djelovanje zagrebačkog ATTACK!-a danas je manje politično, no njegova važnost na nezavisnoj sceni gotovo je jednaka kao 90-ih godina prošlog stoljeća. Većina javnih programa realizira se u prostoru Medike - festivali, info shop, programi za tražitelje azila, galerije, hack lab, filmski studio, radionice i druga klupska događanja.

Knjiga povodom 15 godina ATTACK!-a na više od 300 stranica donosi priče bivših i sadašnjih atakovaca, o čemu će pred splitskom publikom govoriti Sven Cvek i Sanja Burlović. Promociji knjige pridružit će se i Dinko Peračić iz Platforme 9,81, članice splitske Platforme Doma mladih. Dinko će zagrebačku i splitsku praksu usporediti s primjerima europskih društveno-kulturnih centara koje je obišao na studijskom putovanju. U posjetima društveno-kulturnim centrima u Zürichu, Bruxellesu i Amsterdamu razgovarao je sa stručnjacima iz različitih područja te se upoznao s modelima upravljanja i korištenja, načinima financiranja, planovima održivosti, pozicijom u lokalnoj zajednici te kulturnim i urbanim politikama vezanim za razvoj društveno-kulturnih centara.

Knjiga se može besplatno preuzeti na stranici Attack!-a. 

FOTO: KLUB ATTACK