LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
400. obljetnica smrti Williama Shakespearea

Projekcija glasovite komedije o atraktivnoj Rosalindi u HNK Zagreb

Film "Kako vam drago" prikazat će se na platnu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Riječ je o snimci uspješnog uprizorenja Shakespearova djela.

Film "Kako vam drago" prikazat će se na platnu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Riječ je o snimci uspješnog uprizorenja Shakespearova djela.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u suradnji s British Council Hrvatska nastavlja s obilježavanjem 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea posebnim programom slaveći život i naslijeđe toga velikog umjetnika. U sklopu programa Shakespeare lives, u nedjelju, 24. travnja u 20 sati, održat će se projekcija filma Kako vam drago/As You Like It, snimka iznimno uspješnoga uprizorenja istoimenoga Shakespeareovog djela u londonskome National Theatreu.

Slavnu je Shakespeareovu komediju o ljubavi u Londonu krajem 2015. postavila Polly Findlay, dobitnica nagrade Laurence Olivier za najbolju režiju 2012. (za projekt Svengali, koredatelj Derren Brown). Spomenuta redateljica domaćoj će se publici predstaviti iduće sezone kada će u zagrebačkom HNK-u režirati Shakespeareovu dramu Zimska priča koja će premijerno biti izvedena u siječnju 2017.

FOTO: Johan Persson
 
Posjetitelji Hrvatskoga narodnog kazališta imat će jedinstvenu priliku pogledati na filmskome platnu uprizorenje glasovite komedije o Rosalindi, kćeri prognanoga vojvode, koja zajedno s rođakinjom Celijom bježi u šumu preodjevena u muškarca i zaljubi se u Orlanda. U ulozi Rosalinde, jedne od najatraktivnijih ženskih komičnih likova iz Shakespeareovih djela, koju su dosad utjelovile neke od najpoznatijih britanskih glumica, ovaj put nastupa Rosalie Craig (dobitnica nagrade dnevnika Evening Standard za najbolju izvedbu u mjuziklu 2013.)

Nakon premijere dramske predstave u National Theatreu u Londonu, film Kako vam drago se od kraja veljače prikazuje u kinima diljem svijeta. Tako će i naši posjetitelji moći pogledati to uprizorenje i zaviriti na daske najslavnijega dramskog kazališta Velike Britanije.

FOTO: HNK ZAGREB