LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klub mladih KLOOZ Zadar

Projekcija filma „Francuska priča - Sjeverna Dalmacija”

Pogledajte putopisni dokumentarac o povijesnim vezama između Francuske i Hrvatske još od Karla Velikog.

Pogledajte putopisni dokumentarac o povijesnim vezama između Francuske i Hrvatske još od Karla Velikog.

Klub mladih KLOOZ poziva sve zainteresirane na projekciju filma „Francuska priča – Sjeverna Dalmacija” koja će se održati ovaj petak, 20.3. 2015. u Gradskoj knjižnici Zadar, u Multimedijalnoj dvorani s početkom u 18:00.

Radi se o putopisnom dokumentarcu koji prezentira sjevernu Dalmaciju, ali i niz povijesnih veza koje postoje s Francuskom od Karla Velikog do Napoleona, odnosno usku povijesnu povezanost Hrvatske i Francuske na način koji je širem gledateljstvu slabo poznat.

Film je lagana priča, namijenjena mlađoj populaciji koja može naći brojne ozbiljne, neozbiljne, avanturističke ili zabavne sadržaje. 

Autor projekta je zadarski redatelj Nenad Šestić, a u projekt se uključilo i niz organizacija i institucija koje su povezane s francuskom vanjskom politikom kroz Sveučilište u Zadru, Odjel za francuski jezik i Hrvatsko-francusko društvo

Osnovni cilj ovog projekta je realizacija i plasman na frankofono i općenito inozemno televizijsko tržište te poticanje usavršavanja, popularizacije, ali i kvalitetnije prezentacije naših prostora samim Francuzima.

Na Facebook stranici Kluba mladih KLOOZ možete pogledati i slike sa snimanja filma. Prekrasne kadrove snimile su Zrinka Magazin i Barbara Šarlija

'Francuska priča – Sjeverna Dalmacija“
 
FOTO: udruga Cinaz
 
 

Film je na francuskom jeziku, ali bit će prikazan s hrvatskim prijevodom, a predstavit će ga i sami autori i suradnici na filmu.

Aktivnost se provodi u sklopu projekta kluba mladih KLOOZ Udruge CINAZ odobrenog od Ministarstva socijalne politike i mladih RH.

FOTO: ZRINKA MAGAZIN I BARBARA ŠARLIJA; UDRUGA CINAZ