Izložba u Pogonu Jedinstvo

Proces postavljanja "Procesa inicijacije" otvoren javnosti

Izložba "Proces inicijacije"

Dvije studentice povijesti umjetnosti organiziraju nesvakidašnju izložbu "Proces inicijacije". Radovi imaju promjenjiv ishod pa je konačan postav nemoguće predvidjeti.

U velikoj će se dvorani Pogona Jedinstvo 29. lipnja održati izložba Proces Inicijacije. Ona tematizira proces izrade izložbenog postava gdje se i sami radovi bave procesom i procesualnošću u širem smislu. Predviđeno je otvorenje u 17 sati i trajanje do večernjih sati istog dana.

Umjetnici koji sudjeluju individualnim radom su: Antonija Bačić, Valerija Cerovec, Vitar Drinković, Teuta Gatolin, Tea Ivković, Vanda Kreutz, Dino Priselac, Ana Sladetić, Mia Štark i Ivana Tkalčić. Grupno će raditi: Zvonka Barbir i Donat Radas, Nera Miočić i Jason Mulhausen te Martina Nikoljačić i Petra Orbanić. Gotovo svi radovi nastat će na licu mjesta te će ovisiti kako o publici, tako o radovima drugih umjetnika koji sudjeluju na izložbi.

Kako događaj traje tek jedan dan, završni je dio procesa postavljanja izložbe otvoren za javnost. Zbog toga što radovi imaju promjenljiv ishod, konačan postav nije moguće predvidjeti niti se on ikada u punom smislu mora realizirati.

Izložbu organiziraju studentice povijesti umjetnosti i glavne urednice portala Kulturflux – Klara Petrović i Luja Šimunović. U suradnji s kolegicama Majom Flajsig, Ana-Marijom Krnić, Lorom Rajčić, Anom Svalina, Jelenom Šekrst i Ivanom Završki, objavit će online katalog koji će sadržavati tekstove o svakom izloženom radu.

Komentari na članak

Vezani članci

Putovanje

Promicanje mobilnosti

Vaše uspomene s putovanja mogu postati dio izložbe

„Želja nam je kroz različite predmete ispričati priče o povodima za promjenom životne okoline, upoznavanje novih kultura i mjesta te tako i druge motivirati na mobilnost.” – objašnjava Ivana Bartulović iz Info zone.

Fotografijaaaa

Izložba u Domu hrvatskih likovnih umjetnika

Bijeg na Lesbos zabilježen na fotografijama Darije Jelinčić

Ostavljajući grad iza sebe, Darija Jelinčić pronalazi spokoj na otoku okrećući se plavetnilu mora i neba. Zabilježava ga na fotografijama koje se postavljaju u Galeriji PM.

Aperitivo bar

Unikatno zagrebačko mjesto

Gastronomska ponuda iz cijelog svijeta u inovativnom Aperitivo baru

Konačno u Zagrebu možemo uživati u pravom aperitivu kao što je to običaj primjerice u Italiji i Španjolskoj.

foto

Izložba inovacija

Inovativna Hrvatska ovoga se tjedna okuplja u Ivanić-Gradu

Više od 200 sudionika iz nekoliko hrvatskih županija predstavit će inovativne ideje i projekte na Izložbi inovacija u Ivanić-Gradu. Posjetitelje očekuje bogat popratni program u obliku predavanja, radionica i panel diskusije.

Izložba zmija

Čudesan svijet zmija

Najveća izložba zmija u Zagrebu

Čudesan svijet zmija donosi vam najveću internacionalnu izložbu zmija. Preko 100 različitih vrsta ovih egzotičnih životinja možete pogledati u Arena Centru do 26. srpnja.