LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Moguća gradnja replike grada iz kultnog Gospodara prstenova

Prikuplja se novac za gradnju Minas Tiritha

Za izgradnju grada potrebne su približno 2 milijarde funti, a novac se mora prikupiti u 60 dana.

Za izgradnju grada potrebne su približno 2 milijarde funti, a novac se mora prikupiti u 60 dana.

Grupa arhitekata, obožavatelja J. R. R. Tolkiena, pokrenula je crowdfounding projekt kojim žele u 60 dana skupiti približno dvije milijarde funti kako bi izgradili repliku grada Minas Tiritha, poznatog iz trilogije Gospodar prstenova. Grad bi trebao biti smješten na jugu Engleske.

Pokretači kampanje na stranici Indie Gogo naglasili su kako u gradu namjeravaju stvoriti stambenu i poslovnu zonu, čime bi se gradu osigurali održivi razvoj i visoka kvaliteta života. Istaknuli su kako će grad Minas Tirith nakon izgradnje biti izuzetna turistička atrakcija, ali i jedinstveno mjesto za život i rad.

Planira se da će troškovi za kupnju zemljišta iznositi 15 milijuna funti, 188 milijuna bit će potrebno za samu gradnju, a za materijal će se potrošiti 1,4 milijarde funti. Ostatak novca pokretači kampanje misle uložiti u održavanje grada i javne usluge do 2053. godine

U slučaju da se novac prikupi, radovi će početi 2016., a završetak se očekuje 2023. godine

U 14 dana trajanja kampanje prikupljeno je preko sedamdeset tisuća funti. Pokretači kampanje naglašavaju da su svjesni da su šanse za uspjeh zaista male i da će se, u slučaju neuspjeha, sav novac vratiti donatorima.

FOTO: INDEPENDENT