Program u Muzeju za umjetnost i obrt i u Knjižnicama grada Zagreba

„Priče sa stilom” – muzejski, književni i kazališni programi koje podupire i Ministarstvo kulture

Muzej za umjetnost i obrt

Posjetitelji će u rujnu, listopadu i studenome moći uživati u dramskim uprizorenjima Chaucera, Shakespearea i Calderóna de la Barce te u edukativno-kreativnim radionicama.

Muzej za umjetnost i obrt i Knjižnice grada Zagreba uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske pokrenuli su projekt za razvoj publike Priče sa stilomZapočeo je 9. rujna u prostoru Gradske knjižnice edukativno-kreativnom radionicom pod vodstvom Pedagoškog odjela MUO-a.

Program se nastavlja Stilskim četvrtkom 12. rujna u Muzeju za umjetnost i obrt obilaskom dvorane Gotike Stalnog postava Muzeja. Posjetitelje tada očekuje dramsko uprizorenje odabranog teksta iz Canterburyjskih priča Geoffrey Chaucera, u izvedbi glumaca kazališne družine Rebel – Svena Jakira i Pavla Vrkljana, a u režiji Mirana Kurspahića.

Razdoblje renesanse obradit će se kroz edukativno-kreativnu radionicu u Gradskoj knjižnici zakazanu za 30. rujna u 17 sati te 10. listopada u dvorani Renesansa Stalnog postava MUO-a uz dramsko uprizorenje odabranog teksta iz Sna Ivanjske noći Williama Shakespearea.

Razdoblje baroka obradit će se u Knjižnici 28. listopada u 17 sati uz edukativno-kreativnu radionicu te 7. studenog u dvorani Barok Stalnog postava MUO-a uz dramsko uprizorenje odabranog teksta iz djela Život je san Pedra Calderóna de la Barce.

Komentari na članak

Vezani članci

Boris Bakal

Intervju s redateljem Borisom Bakalom

"Ljudi koji jednom prođu ovu predstavu često ostaju zauvijek vezani za nju i za naš rad"

Multimedijalna umjetnička platforma Bacači Sjenki slavi deset godina svog projekta "Ex-pozicija", osjetilno-performativnog putovanja na koje ćete se otisnuti samo jednom i zauvijek ćete htjeti još. Detalje o projektu otkrio nam je njegov osnivač, voditelj i redatelj Boris Bakal.

Predstava "Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa."

Kazališne izvedbe

Nova predstava Ane Kreitmeyer početkom ožujka u Teatru &TD

Predstava „Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa“ bavi se idejom koreografije kao zajedničkog mjesta susreta 1. i 2. ožujka u &TD-u.

Predstava "Born to please"

Kazališne izvedbe

Idejom zabavljaštva zatvara se sezona u Teatru &TD

Trilogija Saše Božića kojom će se okončati kazališna sezona uprizoruje uzbuđenje velikih, spektakularnih, internacionalnih događanja koja uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavljaštva.

Ivica Buljan i Dubravka Vrgoč

Manifestacija u HNK Zagreb

Neki od najvažnijih kazališnih umjetnika na Festivalu svjetskog kazališta

Usprkos smanjenom festivalskom budžetu u HNK stižu neki od najvažnijih kazališnih umjetnika. Hrvatskoj publici prvi će se put predstaviti europske redateljske zvijezde Milo Rau i Alessandro Serra čije predstave dosad nisu gostovale u Hrvatskoj.

Ljubavne odluke, kolumna

Ljubavne parole

"Desant" Gavellinih glumaca na zagrebačke fakultete

Parole ljubavne tematike izvikivat će glumački ansaml u vojničkim uniformama na šest zagrebačkih fakulteta.