Program u Muzeju za umjetnost i obrt i u Knjižnicama grada Zagreba

„Priče sa stilom” – muzejski, književni i kazališni programi koje podupire i Ministarstvo kulture

Muzej za umjetnost i obrt

Posjetitelji će u rujnu, listopadu i studenome moći uživati u dramskim uprizorenjima Chaucera, Shakespearea i Calderóna de la Barce te u edukativno-kreativnim radionicama.

Muzej za umjetnost i obrt i Knjižnice grada Zagreba uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske pokrenuli su projekt za razvoj publike Priče sa stilomZapočeo je 9. rujna u prostoru Gradske knjižnice edukativno-kreativnom radionicom pod vodstvom Pedagoškog odjela MUO-a.

Program se nastavlja Stilskim četvrtkom 12. rujna u Muzeju za umjetnost i obrt obilaskom dvorane Gotike Stalnog postava Muzeja. Posjetitelje tada očekuje dramsko uprizorenje odabranog teksta iz Canterburyjskih priča Geoffrey Chaucera, u izvedbi glumaca kazališne družine Rebel – Svena Jakira i Pavla Vrkljana, a u režiji Mirana Kurspahića.

Razdoblje renesanse obradit će se kroz edukativno-kreativnu radionicu u Gradskoj knjižnici zakazanu za 30. rujna u 17 sati te 10. listopada u dvorani Renesansa Stalnog postava MUO-a uz dramsko uprizorenje odabranog teksta iz Sna Ivanjske noći Williama Shakespearea.

Razdoblje baroka obradit će se u Knjižnici 28. listopada u 17 sati uz edukativno-kreativnu radionicu te 7. studenog u dvorani Barok Stalnog postava MUO-a uz dramsko uprizorenje odabranog teksta iz djela Život je san Pedra Calderóna de la Barce.

Komentari na članak

Vezani članci

Monodrama "Majstor Jura"

Monodrama na Sceni Ribnjak

Majstor Jura vježba klaunske točke kako bi vas razveselio

Iza imena Majstor Jura krije se djevojka iz istoimene monodrame koja je došla u Zagreb studirati. Spletom čudnovatih okolnosti odustala je od fakulteta i počela zarađivati za život renovirajući stanove.

Kazalište

Kazališna okupacija

Pozornicu KSET-a okupirat će kazališne skupine i izvesti 6 predstava

Od 22. do 26. svibnja odvija se Kazališna okupacija KSET-a, festivalski program na kojem će nastupiti razne glumačke postave. Ulaz na sve predstave za studente je besplatan.

Kazalište Kerempuh

Kazališna umjetnost

Premijerom „Ellinga” Kerempuh otvara stvaralački prostor mladim umjetnicima

Duhovitu, pomaknutu i toplu priču o tandemu društvenih autsajdera na scenu Kerempuha postavlja mladi i perspektivni redatelj Hrvoje Korbar, a tim se potezom u ovom kazalištu otvara prijeko potreban stvaralački prostor mladim nadolazećim generacijama hrvatskih umjetnika.

Predstava "Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa."

Kazališne izvedbe

Nova predstava Ane Kreitmeyer početkom ožujka u Teatru &TD

Predstava „Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa“ bavi se idejom koreografije kao zajedničkog mjesta susreta 1. i 2. ožujka u &TD-u.

Anton Pavlovič Čehov

Na današnji dan

Rođen Anton Pavlovič Čehov

Anton Pavlovič Čehov, ruski književnik rođen je na današnji dan, 29. siječnja 1860. u Tanganrogu. Jeste li znali da je do danas snimljeno preko 285 filmova nastalih prema njegovim djelima?