LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sedma umjetnost

Pretpremijera filma „Za ona dobra stara vremena“ protekla u sjećanju na Ivu Gregurevića, sad stiže u kina

Osim intrigantne teme iseljavanja iz Hrvatske, film „Za ona dobra stara vremena“ izaziva interes činjenicom da Ivo Gregurević u njemu tumači jednu od uloga. U kinima se prikazuje od 31. siječnja.

Osim intrigantne teme iseljavanja iz Hrvatske, film „Za ona dobra stara vremena“ izaziva interes činjenicom da Ivo Gregurević u njemu tumači jednu od uloga. U kinima se prikazuje od 31. siječnja.

Smijeha, ozbiljnih tonova, škakljivih scena, tuge i nostalgije istovremeno nije nedostajalo na pretpremijeri filma Za ona dobra stara vremena, na kojem su snage udružili otac Eduard Galić kao redatelj i sin Dominik Galić kao scenarist i producent. Osim velikog broja ljubitelja filmova iz reda studenata, okupili su se brojni predstavnici iz svijeta filma, ali i medija i umjetničkih krugova, koji su sa zanimanjem došli pogledati priču koja posljednjih godina ne silazi s naslovnica – ostati u Hrvatskoj ili otići. Svi koji je ne žele propustiti, mogu je pogledati u kinodvoranama od 31. siječnja kada dolazi u distribuciji Continental filma.

Osim ove uvijek intrigantne teme, veliki interes izazvalo je i prikazivanje posljednjeg intervjua Ive Gregurevića koji u ovom filmu tumači jednu od uloga. Nedavno preminuli glumac govorio je o tome kako mu je bilo raditi s mladim glumcima, surađivati s Eduardom Galićem, što misli o današnjem načinu snimanja televizijskih igranih formi, o svojim ulogama i načinu na koji je dolazio do njih, dobrim starim vremenima, radu izvan Hrvatske, odlasku mladih te o emociji na filmu i u teatru. Mladim je glumcima poručio da paze na svoju karijeru jer se ona postepeno stvara. Riječi glumačkog doajena izazvale su pljesak, ali i izmamile suze okupljenih Gregurevićevih prijatelja.

U glumačkoj postavi filma našli su se i mlade nade hrvatske glume, ali i iskusne glumačke legende: Marko Petrić, Karlo Mrkša, Andrej Dojkić, Elizabeta Brodić, Vini Jurčić, Matija Prskalo, Ksenija Pajić, Denis Bosak, Mustafa Nadarević, Žarko Potočnjak i Karlo Mlinar. Scenarist i producent filma je Dominik Galić, direktor fotografije Dario Hacek, dok su za montažu i zvuk zaduženi Ivan Zelić i Stjepan Lučić.

FOTO: PIXABAY