LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pokeraš, filantropist i crtač

Preminuo Sam Simon, osoba zaslužna za Simpsone kakve ih znamo danas

Simonu se pridružio Matt Groening, a segment je na kraju rezultirao stvaranjem kultnih Simpsona.

Simonu se pridružio Matt Groening, a segment je na kraju rezultirao stvaranjem kultnih Simpsona.

Nakon dugogodišnje borbe s rakom, u nedjelju je u 59. godini preminuo Sam Simon, veteran televizijske industrije i utjecajna figura u ranijim danima Simpsona.

Sam Simon bio je pisac, producent, crtač, voditelj, filantropist  i strastveni igrač pokera.

Simon je karijeru počeo crtajući stripove za lokalne novine. Početkom osamdesetih godina odvažio se predati svoj crtež za kratkometražnu seriju „Taxi“. Njegov rad prihvaćen je s oduševljenjem te je u dvije godine napredovao do visokih pozicija.

Tijekom rada na seriji upoznao se s Jamesom Brooksom koji je radio na „The Tracy Ullman Showu“ i tražio je odlične crtače da stvore segment koji će biti upotrijebljen u emisiji. Simonu se pridružio Matt Groening, a segment je na kraju rezultirao stvaranjem kultnih Simpsona.

Simon je napustio obitelj Simpsona 1993. godine, nakon četiri sezone intenzivnog rada. Njegove ideje oblikovale su Simpsone onakvima kakvima ih znamo danas – stvorio je kompletnu sliku Springfielda, a dovoljno o njegovim zaslugama govori i činjenica da je i nakon 22 godine njegovo ime prisutno na najavnoj i odjavnoj špici u kategoriji izvršnog producenta.

Simon je osvojio devet Emmyja i sudjelovao u legendarnim serijama poput Cheers, The George Carlin Show, The Drew Carey Show i Dva i pol muškarca.

Osim toga, Simon je bio i veliki obožavatelj pokera, a poznat je po tome što je donirao preko 100 milijuna dolara raznim humanitarnim akcijama koje se brinu za zaštitu životinja.

FOTO: FACEBOOK