LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekcije u kinu Europa

Premijera studentskih filmova okupila brojna poznata lica

Brojni su znatiželjnici i niz poznatih lica popratli premijerne projekcije četiriju studentskih filmova studenata VERN-a.

Brojni su znatiželjnici i niz poznatih lica popratli premijerne projekcije četiriju studentskih filmova studenata VERN-a.

U kinu Europa 14. lipnja javno su prikazani igrani filmovi studenata 2. godine Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja, preddiplomskog studija na Veleučilištu VERN'. Četirima kratkometražnim filmovima: Call centar, Nisam pio…, Hilda te U oba smjera mnogobrojna publika uvjerila se u scenaristički, producentski, snimateljski i redateljski potencijal studenata koji su uspješno realizirali pod mentorstvom i u suradnji s eminentnim imenima domaće audiovizualne industrije.

– Studentski filmovi, koji su rezultat rada studenata druge godine FTMO-a pod mentorstvom njihovih profesora Vinka Brešana, Nevena Hitreca, Ivana Maloče, Višnje Skorin, da spomenemo samo neka imena, i u kreativnom i u profesionalnom smislu na razini su koja potvrđuje izvrsnost samoga studija i opravdanost ovakvog javnog predstavljanja. Zadatak koji smo si zadali bio je zahtjevan i po mnogočemu jedinstven u prostoru filmskog visokog obrazovanja i vjerujem da smo ga ispunili na najbolji način što je svakako poticaj za sve ono što je pred nama. – istaknula je voditeljica studija dr. sc. Ozana Ramljak.

Glavni protagonisti studentskih igranih filmova bili su glumci: Filip Mayer, Iskra Jirsak, Urša Raukar i Pero Juričić u filmu Call centar; Dado Ćosić i Mia Biondić u filmu Nisam pio…; Asja Jovanović, Darko Milas, Sven Medvešek, Paško Vukasović, Hana Kunić i Vinko Kraljević u filmu Hilda te Asim Ugljen, Monika Berberović i Paola Slavica u filmu U oba smjera.

Prostor zagrebačkog kina Europa ispunili su brojni znatiželjnici i niz poznatih javnih lica, koji su srdačnim pljeskom i nepodijeljenom simpatijom pozdravili sva četiri filma, poput Zrinka Ogreste, Borisa Homovca, Sanje Pilić, Slavice Šnur, Sergeja Stanojkovskog i mnogih drugih.

FOTO: VERN