Inovativni kazališni projekt

Premijera predstave "Moja nuklearna ljubav" nastale prema tekstovima forumaša

Predstava "Moja nuklearna ljubav"

Predstava "Moja nuklearna ljubav" inovativan je projekt koji internet izravno spaja s medijem kazališta. Autori za dramski predložak koriste istinite i intimne priče o ljubavnim vezama, objavljene na forumu.

U Zagrebu su u tijeku probe za novu predstavu Moja nuklearna ljubav nastale prema tekstovima/objavama korisnika s Forum.hr-a, u režiji višestruko nagrađivane Olje Lozice. Nastala u koprodukciji Teatra Rugatino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti u suradnji s Muzejom prekinutih veza, premijerno će se izvesti u petak 28. listopada u 20 sati, na sceni Male dvorane KD Vatroslava Lisinskog.

Radi se o inovativnom projektu koji internet izravno spaja s medijem kazališta, što ga čini prvim projektom takve vrste u Hrvatskoj. Naime, autori za dramski predložak koriste istinite i intimne priče o ljubavnim vezama koje su objavili forumaši (pod pseudonimima krflnk, nisamtoja, pbeatz) u rubrici Usamljena srca pod temom Kad si jadna šupendara priče iz prošlosti. Radi se o najpopularnijoj i najposjećenijoj temi na Forum.hr koju je pokrenuo Stjepan Krznarić pod pseudonimom dritokonj. Važno je istaknuti da rubrika Usamljena srca ima preko tri milijuna čitanja što ju svrstava u sam vrh čitanosti.

U predstavi igra mlada, no javnosti već poznata glumačka ekipa – Lada Bonacci, Petar Cvirn, Sanja Milardović te Filip Vidović. Upravo je glumački doprinos oblikovanju protagonista bio ključan u prijenosu istinitih virtualnih priča u ovu kazališnu predstavu.

Uz Olju Lozicu, koja je dosad režirala više od deset uspješnih predstava koje neprestano dobivaju odlične kritike i nagrade na brojnim festivalima, na razvoju projekta, kao dramaturg, radio je Matko Botić. Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Ana Sekulić, a oblikovanje svjetla potpisuje Marino Frankola. Predstava je diplomski projekt studentice Marije Kolb, na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Nakon premijerne izvedbe, prve reprizne izvedbe publika će moći pogledati 29. listopada te 16. i 22. studenoga u 20 sati. Sve će se održati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.            

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "Igra Gordogana"

Projekt Teatra K.

Besplatno na premijeru „Igre Gordogana”, studentskog kazališnog projekta

Kazališna sekcija Kluba studenata komparativne književnosti Teatar K. pripremila je novi projekt koji će se besplatno prikazati u Kinu Forum.

Predstava "Marlene Dietrich"

Kastafsko kulturno leto

Ksenija Prohaska na Crekvini će interpretirati njemačku divu Marlene

Ksenija Prohaska svoju je „Marlene" izvodila u Los Angelesu, Pittsburghu, New Yorku, San Pedru i dr. Sada s njom gostuje na Crekvini u sklopu programa Kastafskog kulturnog leta.

Laptop

Modernizacija obrazovanja

Dualno obrazovanje, praksa, poduzetništvo i zapošljivost u fokusu University-Business Foruma

– UB Forum u Hrvatskoj služi daljnjem poticanju aktivnosti usklađivanja visokoobrazovne produkcije s potrebama razvoja gospodarstva, odnosno tržišta rada. – rekla je Iva Biondić.

Predstava "Smeće"

Premijera u KUM-u

Da su ljudi najgore smeće, naglašava istoimena crnohumorna drama

Ovog će se ponedjeljka u Kazalištu u Močvari izvesti crnohumorna drama koja progovara o onim tihim susjedima koji ne bi ni mrava zgazili, a onda iznenadno završe preko cijele stranice crne kronike dnevnih novina.

Događanja

Filmska i glazbena događanja

10 očaravajućih lokacija na otvorenom za nezaboravno ljeto

Bliži se ljeto, a vi se još niste odlučili koje ćete mjesto ili festival posjetiti. Mi smo vam pripremili deset izvrsnih prijedloga.