Program u Kerempuhu

Predstavljeno 12 predstava ovogodišnjih „Dana satire Fadila Hadžića”

Kazalište Kerempuh

U sklopu ovogodišnjeg programa, od preko 70 prijavljenih kazališnih predstava, bit će izvedeno 12 naslova prema odabiru izbornice Željke Udovičić Pleština.

U organizaciji Satiričkog kazališta Kerempuh od 5. do 21. lipnja 2018. održat će se 42. Dani satire Fadila Hadžića. Riječ je o jednom od najstarijih domaćih i regionalnih festivala specijaliziranog teatra koji okuplja najkvalitetnije satirične i komediografske predstave iz Hrvatske i susjednih zemalja. 

U sklopu ovogodišnjeg programa, od preko 70 prijavljenih kazališnih predstava, bit će izvedeno 12 naslova prema odabiru izbornice Željke Udovičić Pleština. Festival će otvoriti Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda predstavom talijanskog nobelovca D. Foa: Slučajna smrt jednog anarhista, u režiji Maje Maletković. Njen ansambl, predvođen Nikolom Đuričkom, čine još Bojan Dimitrijević, Nikola Rakočević, Miloš Samolov, Marta Bjelica i Joakim Tasić.

Publici 42. Dana satire predstavit će se i Zvezdara Teatar iz Beograda s predstavom Borislava Pekića Korešpondencija u režiji Gorčina Stojanovića, Narodno pozorište Subotica s predstavom Ingrid Lausand Kičma u režiji Veljka Mićunovića, HNK Split s predstavom Predraga Lucića Aziz ili svadba koja je spasila Zapad u režiji Dine Mustafića, Scena MESS iz Sarajeva s autorskim projektom Andrása Urbána What is Europe?, koproducenti Gledališče Koper – INK Pula – Slovensko narodno gledališče Nova Gorica – Stalno gledališče Trst s predstavom Barufe Carla Goldonija / Predraga Lucića u režiji Vite Taufera te Mestno gledališče Ljubljansko s predstavom J. B. P Molièra Žlahtni meščan u režiji Eduarda Milera.

Iz Zagreba gostuju i predstave Ljubavni slučaj Fahrije P. Željka Zorice Šiša u produkciji Teatra &TD, Za umrijet od smjeha C. Duranga u režiji Marija Kovača i produkciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art te predstava Ponovno ujedinjenje dviju Koreja J. Pommerata u režiji Paola Magellija.

Domaćin festivala, Satiričko kazalište Kerempuh, predstavit će se s predstavama Šest likova traži autora L. Pirandella u režiji Olivera Frljića te Govori glasnije! Bobe Jelčića. 

Žiri ovogodišnjih Dana satire čine Bojana Radović, Goran Grgić i Ana Prolić.

Komentari na članak

Vezani članci

foto

26. nagrada hrvatskog glumišta

Dodijeljeni hrvatski Oscari

Nagrada hrvatskog glumišta iliti hrvatski Oscar 2018. otišao je ove godine onim najboljim umjetnicima u subotu na svečanoj dodijeli u HNK u Zagrebu.

Predstava "Srce veće od ruku"

Premijera u Gavelli

Žudnja za ljubavlju postaje divlja glad u predstavi „Srce veće od ruku“

– Dva bračna para nalaze se usred ljubavnog četverokuta. U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa svaki od njih stvara potpuno imaginaran odnos, živeći tako više u mašti s osobom koju nemaju nego s osobom koju imaju pored sebe. – zapisao je Elvis Bošnjak o predstavi.

Gledalište kazališta Trešnja

„U kazalištu o kazalištu”

Zavirite iza kulisa kazališta Trešnja

Dosad je programom „U kazalištu o kazalištu” kazalište Trešnja otvaralo svoja vrata učenicima, a sada će se svi zainteresirani moći upoznati s njegovim prostorima i procesom stvaranja kazališne predstave.

Vlado Štefančić

Serija koncerata

Posljednje zbogom Vladi Štefančiću u Kazalištu Komedija

Oproštaj od oca hrvatskog mjuzikla održat će se u Kazalištu Komedija od 6. do 9. studenog serijom koncerata „Zabavljač“.

Kazalište Gavella

Kazališni festival

Produžene prijave za sudjelovanje u žiriju za izbor najbolje predstave u sklopu „Gavella Faira”

Želiš biti članom žirija za najbolju predstavu „Gavella Faira” koju dodjeljuje portal Studentski.hr? Javi nam se! Prijave su otvorene do ponedjeljka, 28. svibnja, do 17 sati. Postani članom žirija i pogledaj besplatno najnovije kazališne naslove sezone 2017/18.