Program u Kerempuhu

Predstavljeno 12 predstava ovogodišnjih „Dana satire Fadila Hadžića”

Kazalište Kerempuh

U sklopu ovogodišnjeg programa, od preko 70 prijavljenih kazališnih predstava, bit će izvedeno 12 naslova prema odabiru izbornice Željke Udovičić Pleština.

U organizaciji Satiričkog kazališta Kerempuh od 5. do 21. lipnja 2018. održat će se 42. Dani satire Fadila Hadžića. Riječ je o jednom od najstarijih domaćih i regionalnih festivala specijaliziranog teatra koji okuplja najkvalitetnije satirične i komediografske predstave iz Hrvatske i susjednih zemalja. 

U sklopu ovogodišnjeg programa, od preko 70 prijavljenih kazališnih predstava, bit će izvedeno 12 naslova prema odabiru izbornice Željke Udovičić Pleština. Festival će otvoriti Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda predstavom talijanskog nobelovca D. Foa: Slučajna smrt jednog anarhista, u režiji Maje Maletković. Njen ansambl, predvođen Nikolom Đuričkom, čine još Bojan Dimitrijević, Nikola Rakočević, Miloš Samolov, Marta Bjelica i Joakim Tasić.

Publici 42. Dana satire predstavit će se i Zvezdara Teatar iz Beograda s predstavom Borislava Pekića Korešpondencija u režiji Gorčina Stojanovića, Narodno pozorište Subotica s predstavom Ingrid Lausand Kičma u režiji Veljka Mićunovića, HNK Split s predstavom Predraga Lucića Aziz ili svadba koja je spasila Zapad u režiji Dine Mustafića, Scena MESS iz Sarajeva s autorskim projektom Andrása Urbána What is Europe?, koproducenti Gledališče Koper – INK Pula – Slovensko narodno gledališče Nova Gorica – Stalno gledališče Trst s predstavom Barufe Carla Goldonija / Predraga Lucića u režiji Vite Taufera te Mestno gledališče Ljubljansko s predstavom J. B. P Molièra Žlahtni meščan u režiji Eduarda Milera.

Iz Zagreba gostuju i predstave Ljubavni slučaj Fahrije P. Željka Zorice Šiša u produkciji Teatra &TD, Za umrijet od smjeha C. Duranga u režiji Marija Kovača i produkciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art te predstava Ponovno ujedinjenje dviju Koreja J. Pommerata u režiji Paola Magellija.

Domaćin festivala, Satiričko kazalište Kerempuh, predstavit će se s predstavama Šest likova traži autora L. Pirandella u režiji Olivera Frljića te Govori glasnije! Bobe Jelčića. 

Žiri ovogodišnjih Dana satire čine Bojana Radović, Goran Grgić i Ana Prolić.

Komentari na članak

Vezani članci

1

Noć kazališta 2016.

Hrvatska na jednu noć postaje „kraljevstvo za kulturu“

U ovogodišnjoj Noći kazališta čeka vas 145 predstava i 50-ak popratnih programa diljem Hrvatske. Kako ne biste ništa propustili, donosimo vam kratak pregled bogatih događanja.

Opera

Iznenađenje za brucoše

VIDEO: Kako je splitska Ekonomija postala "operna kuća"

U ulozi asistenata u nastavi našli su se operni pjevači i pjevačice Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Dvoranu za predavanja svojim su glasovima ispunili sopranistica Antonija Teskera, mezzosopranistica Ivana Srbljan, tenor Vlado Garić i bas Mate Akrap.

Predstava "Demokracija"

Izvedbe na Sceni Ribnjak

Sokolovićeva "Demokracija" ovoga će vikenda dokazati svoju umjetničku neodoljivost

"Demokracija" je duhovito, kabaretski-poučno, uvjerljivo, nadareno i kreativno na sceni ispričana priča o raznim oblicima uspjele i neuspjele demokracije.

Šest lica traži autora Split slider

Stari favorit u začudnom novom ruhu

Neuspješni povratak „Šest lica traži autora“

Povratak Pirandellova komada „Šest lica traži autora“ na repertoar HNK-a u Splitu nije izazvao oduševljenje kakvo se moglo priželjkivati. Usprkos jako dobroj glumi, inače dobrodošlo mijenjanje izvornika u ovom je slučaju dovelo do gubljenja poante.

Plakat za festival Blind in theatre

Intervju: Vojin Perić

Počinje 8. BIT (Blind in Theatre) festival

U petak 11. listopada počinje osmo po redu izdanje festivala BIT (Blind in Theatre) kojemu je glavni organizator najstarije kazalište slijepih na svijetu – Novi život.