LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najava

Predstava „8 osoba +” albanske kazališne skupine Mergimtari

Premijera komedije „8 osoba +” bit će uprizorena u Zagrebu te će se nastaviti turnejom diljem Kosova, Albanije i Makedonije.

Premijera komedije „8 osoba +” bit će uprizorena u Zagrebu te će se nastaviti turnejom diljem Kosova, Albanije i Makedonije.

Ako ste slobodni ovaj vikend, svakako pogledajte predstavu „8 osoba +” autora Ferdinanda Radia, u režiji Leonarda Hamitaja, koju će izvesti kazališna skupina Albanskog  dramskog društva Mergimtari - Hrvatska. Predstava će se održati 14. prosinca 2014. u 19:00, i to u Zagrebačkom kazalištu lutaka (Baruna Trenka 3).

Kazališna skupina Mergimtari djeluje već dvije godine te, iako je mlada, ima gustu aktivnost. Glumci amateri albanski su studenti iz Hrvatske koji strastveno i s ljubavlju promiču kulturu, jezik i albansko kazalište u Hrvatskoj i inozemstvu.

Skupina je poznata po uprizorenju predstave „Dva pucnja u Parizu”, autora Pellumba Kule i u režiji redatelja Leonarda Hamitaja, koja se uspješno prikazivala dva puta u Zagrebu i jednom u kazalištu Gledališće Koper - Slovenija.

Premijera komedije „8 osoba +” bit će uprizorena u Zagrebu  te će se nastaviti turnejom diljem Kosova, Albanije i Makedonije.

Ova komedija govori o jednoj albanskoj obitelji, u kojoj supružnici dolaze iz različite obitelji; jedan je pripadnik građanske obitelji, a drugi seljačke. Oni pod svaku cijenu žele progurati svoju kćer u visokim intelektualnim krugovima, pokušavajući ju upoznati s jednim europskim intelektualcem, kako bi njihova kći mogla imati bolju budućnost.

U isto vrijeme, njihova se obitelj pokušava progurati u krug intelektualaca. No, njihova kći ima druge želje i planove te se zaljubi u jednostavnog momka i pokvari majci planove. Urbano i ruralno podrijetlo dvaju glavnih likova Mereme i Filipa, odnosno poimanje života Meremine majke Kizi i Lipinog oca Čečo, koji je došao u grad vodeći sa sobom svoje jedino prijevozno sredstvo - magaraca, stvaraju komedijalnost i ljepotu ove predstave.

FOTO: FACEBOOK