LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Telekom Electronic Beats festival

Predavanje A. J. Samuelsa u Zagrebu: Profesionalnost u glazbenom novinarstvu

Predavanje je namijenjeno studentima, novinarima, blogerima i svim glazbenim entuzijastima te je besplatno za sve sudionike.

Predavanje je namijenjeno studentima, novinarima, blogerima i svim glazbenim entuzijastima te je besplatno za sve sudionike.

Usmenom predajom, kroz intervjue, pripreme za članke ili blogove, novinari dolaze do niza informacija. Kako ih tretirati, potvrditi njihovu vjerodostojnost? Na ova će pitanja, s fokusom na usmenu povijest u glazbenom novinarstvu,uz primjere iz vlastite karijere odgovoriti poznati glazbeni urednik i novinar Alex J. Samuels na besplatnom predavanju „Karijerni cilj: Profesionalni glazbeni novinar“  koje će se održati u petak 6. studenog u 17 sati u zagrebačkoj Booksi.

Alexovo predavanje analizirat će sve klopke, ali i pozitivne aspekte korištenja informacija dobivenih usmenom predajom u glazbenom novinarstvu. Pokrit će širok spektar izvora, od direktnih upita za trajanja intervjua do knjiga nastalih isključivo na usmenoj povijesti, poput necenzurirane povijesti punka „Please kill me“ ili „Klang der Familie“ o napuštenim prostorima u kojima je u Berlinu nakon pada Berlinskog zida oživjela techno scena.

A.  J. Samuels je autor u poznatim glazbenim medijima poput Wire-a i NPR-a te glavni urednik nagrađivanog Electronic Beats magazina, za koji je (samo u posljednje vrijeme) intervjuirao New Order, Kraftwerk, Mobba Deepa i mnoge druge. Predavanje pod medijskim pokroviteljstvom Radio Studenta je besplatno za sve studente, novinare, blogere i sve entuzijaste zainteresirane za glazbeno novinarstvo. Održava se u sklopu Telekom Electronic Beats festivala, koji će u nadolazećem vikendu grad Zagreb pretvoriti u vibrantnu košnicu glazbe, znanja, umjetnosti, gastronomije i mode.

Kako ne bi propustili premijerno glazbeno događanje festivala, posjetiteljima predavanja „Karijerni cilj: Profesionalni glazbeni novinar“ bit će garantiran kasniji ulaz na vrlo poseban 'afterwork' party tj. Secret Gig s DJ Loneom. Još uvijek tajna lokacija događanja poslužit će kao idealno zagrijavanje za večernji koncert Young Fathersa, dobitnika Mercury Awarda 2014., u Teatru &TD te kasniji tulum u Sirupu uz Kinka live.

Sve detalje Telekom Electronic Beats festivala Zagreb potražite na službenoj stranici, a karte za večernje koncerte nabavite u glazbenoj knjižari Rockmark i Dirty Old Shopu.

FOTO: ELECTRONIC BEATS FESTIVAL