Humanitarni glazbeni kviz

Poznata imena domaće glazbene scene pokazala svoja znanja o hrvatskoj glazbi

HDU humanitarni kviz

– Priveli smo kraju još jedan Mjesec glazbe i s njime brojne aktivnosti kojima se zaista ponosimo. Svake godine radimo korak naprijed u nastojanju da glazbu približimo javnosti, a ove smo godine taj korak napravili prvenstveno prema mladima. Humanitarni glazbeni kviz bio je završetak kojim smo zapravo željeli reći hvala svim svojim suradnicima koji su sudjelovali u ovom Mjesecu glazbe, glazbenicima, novinarima i ostalima koji su pružili podršku da se riječ o glazbi čuje što dalje. – izjavio je predsjednik Hrvatske diskografske udruge.

Hrvatska diskografska udruga (HDU) okupila je ovog ponedjeljka domaće glazbenike, novinare, autore, predstavnike diskografskih kuća te ostale kolege i prijatelje s hrvatske glazbene scene. Kao posljednja u nizu aktivnosti tijekom projekta Mjeseca glazbe prva je večer u tjednu otkrila tko su pravi znalci kada je riječ o domaćoj glazbi, a ovim su putem prikupljena sredstva koja će se donirati udruzi Mali zmaj.

Na humanitarnom glazbenom kvizu sudjelovali su: Saša Lozar, Dalibor Petko, članovi grupe Pravila igre i Bang Bang, Hrvoje Horvat (novinar i glazbeni kritičar Večernjeg lista), Lucija Ćustić – Luce, Maja Trstenjak (glavna urednica Sound Reporta), Kristina Smetko (DMC televizija), Manuela Svorcan, Max Hozić, Branko Komljenović (direktor diskografske kuće Menart) i ostali članovi pet natjecateljskih timova koji su pokazali svoja znanja. U vedrom raspoloženju i dobroj atmosferi, uz moderatora Kornelija Hećimovića te stručni žiri, dugogodišnje iskusne poznavatelje glazbene scene – novinara Večernjeg lista Samira Millu i Anđelka Preradovića iz Aquarius Recordsa, podršku su im dali i ostali posjetitelji, glazbenici i novinari.

 – Definitivno jedan odličan i hvalevrijedan event koji bi trebalo češće ponavljati. Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati i barem jednim malim dijelom pridonijeti radu udruge Mali zmaj. Obavezno se vidimo i na sljedećem kvizu. Još jednom hvala Hrvatskoj diskografskoj udruzi na pozivu. – izjavio je Goran Belošević, član grupe Pravila igre.

Sinoćnjim događajem ujedno je završio i Mjesec glazbe koji je ove godine bio posvećen ponajprije mladima, slijedom čega su HDU i Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) potpisali suradnju s portalom Studentski.hr. Tribinu o mladima i glazbi organizirao je HDU, a održano je i predavanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje su studentima pružene informacije o menadžmentu u glazbi.

Ovom su prigodom prikupljena sredstva za mlade srednjoškolce lošijeg imovinskog statusa kojima će, posredstvom udruge Mali zmaj, donirana sredstva biti od pomoći u daljnjem školovanju. Ovim putem Hrvatska diskografska udruga izražava veliku zahvalnost svim posjetiteljima i sudionicima koji su na bilo koji način doprinijeli ovome susretu i donacijama.

– Priveli smo kraju još jedan Mjesec glazbe i s njime brojne aktivnosti kojima se zaista ponosimo. Svake godine radimo korak naprijed u nastojanju da glazbu približimo javnosti, a ove smo godine taj korak napravili prvenstveno prema mladima. Humanitarni glazbeni kviz bio je završetak kojim smo zapravo željeli reći hvala svim svojim suradnicima koji su sudjelovali u ovom Mjesecu glazbe, glazbenicima, novinarima i ostalima koji su pružili podršku da se riječ o glazbi čuje što dalje. Hvala vam i vidimo se na jednom od sljedećih projekata Hrvatske diskografske udruge koje vrijedno pripremamo u nastavku ove godine. – izjavio je Želimir Babogredac, predsjednik Hrvatske diskografske udruge.

Sve informacije o aktivnostima Hrvatske diskografske udruge dostupne su na web-stranici te na službenoj Facebook stranici HDU-a.

Komentari na članak

Vezani članci

Publika 12. Ferragosto JAMa

Festival na Orahovačkom jezeru

Ferragosto JAM oborio svoje rekorde

Kolektivno urlanje, ples na travi, gomila ljudi i vrsni izvođači obilježili su 12. po redu izdanje Ferragosto JAM festivala podno Papuka.

Čelo

Natječaj HGM-a

Diploma, novac i koncert čine Nagradu „Ivo Vuljević“ namijenjenu mladim glazbenicima

Mladi pojedinci, udruge, ustanove i organizacije sa svojim se umjetničkim ostvarenjem mogu prijaviti na natječaj za dodjelu Nagrade „Ivo Vuljević“ do 15. studenog.

SARS Festival

Festivalsko ludilo u Sinju

S.A.R.S festival: Kiša metaka, Brkovi u Kultur Shock u Sinju

Ako ste u prilici, svakako navratite na košarkaško igralište u centru Sinja i uživajte u odličnoj atmosferi 12. SARS festivala!

Prijavite se na splitsku predselekciju IMAGINE festivala

Natječaj za glazbenike

Prijavite se na splitsku predselekciju IMAGINE festivala

Prijavite se na 11. IMAGINE festival na kojem ćete se okušati u live izvedbama i na kojem ćete imati priliku čuti sve glazbene stilove.

Pag Art Festival

Umjetnički festival na Pagu

Pag Art Festival i ove godine okuplja velika imena iz svijeta umjetnosti

Pag Art Festival održat će se i ovog ljeta na Pagu te će ga posjetiti brojna velika imena iz svijeta umjetnosti, posebno glazbene.