Humanitarni glazbeni kviz

Poznata imena domaće glazbene scene pokazala svoja znanja o hrvatskoj glazbi

HDU humanitarni kviz

– Priveli smo kraju još jedan Mjesec glazbe i s njime brojne aktivnosti kojima se zaista ponosimo. Svake godine radimo korak naprijed u nastojanju da glazbu približimo javnosti, a ove smo godine taj korak napravili prvenstveno prema mladima. Humanitarni glazbeni kviz bio je završetak kojim smo zapravo željeli reći hvala svim svojim suradnicima koji su sudjelovali u ovom Mjesecu glazbe, glazbenicima, novinarima i ostalima koji su pružili podršku da se riječ o glazbi čuje što dalje. – izjavio je predsjednik Hrvatske diskografske udruge.

Hrvatska diskografska udruga (HDU) okupila je ovog ponedjeljka domaće glazbenike, novinare, autore, predstavnike diskografskih kuća te ostale kolege i prijatelje s hrvatske glazbene scene. Kao posljednja u nizu aktivnosti tijekom projekta Mjeseca glazbe prva je večer u tjednu otkrila tko su pravi znalci kada je riječ o domaćoj glazbi, a ovim su putem prikupljena sredstva koja će se donirati udruzi Mali zmaj.

Na humanitarnom glazbenom kvizu sudjelovali su: Saša Lozar, Dalibor Petko, članovi grupe Pravila igre i Bang Bang, Hrvoje Horvat (novinar i glazbeni kritičar Večernjeg lista), Lucija Ćustić – Luce, Maja Trstenjak (glavna urednica Sound Reporta), Kristina Smetko (DMC televizija), Manuela Svorcan, Max Hozić, Branko Komljenović (direktor diskografske kuće Menart) i ostali članovi pet natjecateljskih timova koji su pokazali svoja znanja. U vedrom raspoloženju i dobroj atmosferi, uz moderatora Kornelija Hećimovića te stručni žiri, dugogodišnje iskusne poznavatelje glazbene scene – novinara Večernjeg lista Samira Millu i Anđelka Preradovića iz Aquarius Recordsa, podršku su im dali i ostali posjetitelji, glazbenici i novinari.

 – Definitivno jedan odličan i hvalevrijedan event koji bi trebalo češće ponavljati. Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati i barem jednim malim dijelom pridonijeti radu udruge Mali zmaj. Obavezno se vidimo i na sljedećem kvizu. Još jednom hvala Hrvatskoj diskografskoj udruzi na pozivu. – izjavio je Goran Belošević, član grupe Pravila igre.

Sinoćnjim događajem ujedno je završio i Mjesec glazbe koji je ove godine bio posvećen ponajprije mladima, slijedom čega su HDU i Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) potpisali suradnju s portalom Studentski.hr. Tribinu o mladima i glazbi organizirao je HDU, a održano je i predavanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje su studentima pružene informacije o menadžmentu u glazbi.

Ovom su prigodom prikupljena sredstva za mlade srednjoškolce lošijeg imovinskog statusa kojima će, posredstvom udruge Mali zmaj, donirana sredstva biti od pomoći u daljnjem školovanju. Ovim putem Hrvatska diskografska udruga izražava veliku zahvalnost svim posjetiteljima i sudionicima koji su na bilo koji način doprinijeli ovome susretu i donacijama.

– Priveli smo kraju još jedan Mjesec glazbe i s njime brojne aktivnosti kojima se zaista ponosimo. Svake godine radimo korak naprijed u nastojanju da glazbu približimo javnosti, a ove smo godine taj korak napravili prvenstveno prema mladima. Humanitarni glazbeni kviz bio je završetak kojim smo zapravo željeli reći hvala svim svojim suradnicima koji su sudjelovali u ovom Mjesecu glazbe, glazbenicima, novinarima i ostalima koji su pružili podršku da se riječ o glazbi čuje što dalje. Hvala vam i vidimo se na jednom od sljedećih projekata Hrvatske diskografske udruge koje vrijedno pripremamo u nastavku ove godine. – izjavio je Želimir Babogredac, predsjednik Hrvatske diskografske udruge.

Sve informacije o aktivnostima Hrvatske diskografske udruge dostupne su na web-stranici te na službenoj Facebook stranici HDU-a.

Komentari na članak

Vezani članci

Valentinovo uz S.A.R.S.

14. veljače u Zadru

Valentinovo uz S.A.R.S.

Dan zaljubljenih uz Sveže amputiranu ruku Satrianija!

Djevojka u moru, zalazak sunca

Zrće odredište još više Britanaca

„Croatia Rocks”: Više detalja o novom festivalu, osim Papaye uključena još dva kluba

Već prve godine organizatori Croatia Rocks očekuju i do 10.000 posjetitelja.

EXIT_Main_Stage

Eksplozivan početak EXIT-a

Ellie Goulding i Bastille uzdrmali publiku, Urban ih razbistrio

EXIT festival započeo je eksplozivnim nastupima Bastille i Ellie Goulding koji su razuzdali i rasplesali publiku. Od regionalnih je izvođača nastupila grupa Urban & 4 koja je razbistrila posjetitelje i poslala ih u daljnju EXIT avanturu.

Obama

Denis Mahmutović

Vratite mi cajku

Neću to, vratite mi mršavu Ukrajinku sa skorenom kokainskom krvlju oko nosa i petogodišnjakom koji u garderobi čeka da mama završi smjenu. Izlasci na cajkaške derneke uvijek su bili nešto nečuveno u bontonu, nešto o čemu se praktički šaptalo u nepoznatom društvu. Ne bismo znali čeka li nas socijalni progon ako se, nervozno pogledavajući unaokolo, drznemo šapnuti da si ponekad priuštimo malo istočnjačkog prizvuka.

Orkestar mladih glazbenika

Besplatne koncertne izvedbe

„Stabat Mater“ kroz prizmu mladih glazbenika i profesionalnih solista

Ciklus koncerata nastao iz želje izvođača za izvođenjem legendarnog djela „Stabat mater“ talijanskog baroknog kompozitora Giovannija Batiste Pergolesija održat će se u Pregradi, Zagrebu i Šibeniku 16., 18. i 24. ožujka.