LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazališne izvedbe

Povratak najbolje prošlogodišnje Gavelline predstave – „Kao na nebu”

„Ja sam ovdje samo došao slušati”, reći će Daniel svojim pjevačima, podsjećajući ih na jednu od zaboravljenih vrijednosti u ovom mnogoglasnom, ponekad tako bučnom vremenu.

„Ja sam ovdje samo došao slušati”, reći će Daniel svojim pjevačima, podsjećajući ih na jednu od zaboravljenih vrijednosti u ovom mnogoglasnom, ponekad tako bučnom vremenu.

U kazalište Gavella vraća se švedski kino-hit Kao na nebu Kaya Pollaka. Riječ je o predstavi koju je žiri sačinjen od članova portala Studentski.hr i njegovih čitatelja, na prošlogodišnjem Gavella Fairu proglasio najboljom.

Priča je to o Danielu, međunarodno uspješnom dirigentu koji se, zasićen i izmoren dugogodišnjim napetostima kakve donosi život vrhunskog glazbenika, vraća u svoje rodno mjesto, u potrazi za mirom i izolacijom. Njih bi vjerojatno i pronašao, no voditelj lokalnog crkvenog zbora zamoli ga za pomoć u radu s pjevačima-amaterima te on prihvati ponudu koja će mu promijeniti život na neočekivan način. Kroz rad s njim, zbor će se razvijati i rasti, ali novostečena sloboda njegovih članova i nastojanje da pronađu svoj glas neće odgovarati svima, ponajprije pastoru koji u takvom pristupu vidi prijetnju uspostavljenim vrijednostima i poretku.

Foto: Gavella

Ovo ostvarenje pripovijeda o zajedništvu i stvaranju homogene grupe ljudi, izvođača iz naoko posve raznorodnih i nepovezivih jedinki (među njima su i žrtva obiteljskog nasilja, mladić s posebnim potrebama, pastorova supruga, korpulentni usamljenik, djevojka kojoj predbacuju promiskuitet...), o moći glazbe i umjetnosti općenito da mijenja ljude i liječi ih, o potrebi za izražavanjem, o tišini i slušanju. Ja sam ovdje samo došao slušati, reći će Daniel svojim pjevačima, podsjećajući ih na jednu od zaboravljenih vrijednosti u ovom mnogoglasnom, ponekad tako bučnom vremenu.

Predstavu je režirao Rene Medvešek. Glumački ansambl čine: Ozren Gravarić, Martina Čvek, Sven Šestak, Siniša Ružić, Slavica Knežević, Darko Milas, Antonija Stanišić Šperanda, Dijana Vidušin, Ana Kvrgić, Nenad Cvetko, Igor Kovač, Hrvoje Klobučar, Nikola Baće i članovi zbora skandinavista Lucia; mješovitog zbora Cappella Odak i komornog zbora Muzičke akademije.

Kao na nebu je na programu 26. listopada 2017. s početkom u 19:30 sati. Sve dodatne informacije i rezervacije mogu se dobititi pozivom na broj+38514864616 i na službenoj stranici Gavelle.

FOTO: GAVELLA