Događaj udruge iTHEom

Potiče se razvoj književne kritike među studentima filoloških smjerova

https://68.media.tumblr.com/83d42a9cb1cfb92665867fd9d535be62/tumblr_ojf09tXnP31u3m1i9o1_500.jpg

Studenti filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu najavljuju prvo u nizu tematskih druženja za studente svog fakulteta, ali i za druge zainteresirane mlade.

U programu Kluba Zona ponovno kreću događanja u organizaciji udruge iTHEom. Književna kritika djela Vrijeme laži autorice Sibile Petlevski bit će tema događaja koji će se održati u srijedu 29. studenog u 18 sati u Chillton baru.

– Pročitajte knjigu ili barem potražite što je o njoj kritika napisala i pridružite nam se na raspravi. Prvi će put naš književni razgovor moderirati doc. dr. sc. Nebojša Lujanović s Filozofskog fakulteta u Splitu. – poručuju studenti filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu najavljujući prvo u nizu tematskih druženja za studente svog fakulteta, ali i druge zainteresirane mlade.

Osim književnih kritika, uz gostovanja fakultetskih profesora na kojima će ponuditi višu, akademsku razinu proučavanja književnih djela, u novoj sezoni najavljuju i predavanja, slušaonice o glazbi i književnosti, rasprave o aktualnim društvenim pitanjima te druga slična događanja.

Komentari na članak

Vezani članci

Djevojka u vlaku

Kreativni savjeti

Učinite zabavnom vožnju gradskim prijevozom

Uz malo planiranja i kreativnosti, zaustavite vječnu dosadu u autobusima ili tramvajima.

Pepeljuge

Recenzija romana Kristine Ohlsson

Kriminalistički roman „Pepeljuge" donosi napetu potragu za okrutnim ubojicom djece

Tko je On, koji mu je motiv, zašto čini takva zlodjela ubijajući nevinu djecu koja nisu nikome ni za što kriva i zašto ih ubija na točno određeni način te ih ostavlja na točno isplaniranim mjestima, ostaje neizvjesno do samoga kraja.

Korice knjige

Na današnji dan

Svijet se pozdravio s čuvenim njemačkim dramskim piscem Friedrichom Schillerom

9. svibnja 1805. godine umro je Friedrich Schiller, slavni njemački dramski pisac, najpoznatiji po djelu „Razbojnici” te stihovima „Ode radosti”.

Shakespeare

Na današnji dan

Manje poznate zanimljivosti o Shakespeareu

Danas slavimo obljetnicu rođenja Williama Shakespearea, jednog od najvećih i najizvođenijh svjetskih dramatičara. Tim povodom donosimo vam nekoliko zanimljivosti o njegovom životu i djelu.

https://static.pexels.com/photos/6469/red-hands-woman-creative.jpg

Citati

25 Gaimanovih životnih mudrosti

Zateknete li se u životnim situacijama u kojima ne znate što i kako dalje, svoj put pronađite u knjigama. Možete započeti s mudrostima Neila Gaimana.