Događaj udruge iTHEom

Potiče se razvoj književne kritike među studentima filoloških smjerova

https://68.media.tumblr.com/83d42a9cb1cfb92665867fd9d535be62/tumblr_ojf09tXnP31u3m1i9o1_500.jpg

Studenti filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu najavljuju prvo u nizu tematskih druženja za studente svog fakulteta, ali i za druge zainteresirane mlade.

U programu Kluba Zona ponovno kreću događanja u organizaciji udruge iTHEom. Književna kritika djela Vrijeme laži autorice Sibile Petlevski bit će tema događaja koji će se održati u srijedu 29. studenog u 18 sati u Chillton baru.

– Pročitajte knjigu ili barem potražite što je o njoj kritika napisala i pridružite nam se na raspravi. Prvi će put naš književni razgovor moderirati doc. dr. sc. Nebojša Lujanović s Filozofskog fakulteta u Splitu. – poručuju studenti filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu najavljujući prvo u nizu tematskih druženja za studente svog fakulteta, ali i druge zainteresirane mlade.

Osim književnih kritika, uz gostovanja fakultetskih profesora na kojima će ponuditi višu, akademsku razinu proučavanja književnih djela, u novoj sezoni najavljuju i predavanja, slušaonice o glazbi i književnosti, rasprave o aktualnim društvenim pitanjima te druga slična događanja.

Komentari na članak

Vezani članci

Drakula

Na današnji dan

Roman o krvožednom grofu ugledao svjetlo dana

Što je to bijelo, kreće se noću, pije ti krv, a prazan seminarski papir i skripta nisu?

Spomenik S.S. Kranjčeviću ispred Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Na današnji dan

Duhovnost i duboke emocije prožimaju se u pjesmama Silvija Strahimira Kranjčevića

U pjesmama je tražio više i bolje kršćanstvo i svaku je duhovno i sam proživljavao. Po svjedočenjima njegove žene Ele, pjesme ga nisu trošile samo duhovno, nego i fizički.

Allison Pataki: Sisi – mlada carica

Recenzija romana „Sisi – mlada carica“

Allison Pataki protkala je biserjem i suzama život obožavane austrijske carice Sisi

Raskoš, sjaj i zanos u Sisinu životu ne mogu se mjeriti s njezinom žudnjom za ljubavlju i prihvaćanjem. Allison Pataki učinila je austrijsku caricu stvarnom osobom koju je lako voljeti i razumjeti.

Knjige

Zagreb Book Festival 2017.

Austrijska književnost, film i glazba kroz temu fragilnosti na Zagreb Book Festivalu

Na trećem Zagreb Book Festivalu u više od pedeset događanja nastupit će preko osamdeset stranih i domaćih gostiju. U prodaji će biti ponuđeno više od 5000 naslova po popularnim cijenama.

Tratinčice

Recenzija romana

Inspektor Alex Recht u „Tratinčicama“ ponovno rješava najzapetljanije zločine

Može li sukob onih koji pomažu i onih koji se protive kulminirati i dovesti do tragedija, jasno se predočava u napetom krimiću „Tratinčice“ koji je po mnogočemu složeniji od romana „Pepeljuge“.