Imrpovizatorske večeri

Ponovo počinju „Impronedjeljci” u SC-u!

SCZG dvorište

U nadolazećim mjesečnim okupljanjima moći ćete biti u društvu glazbenika i ne-glazbenika različitih poetika, stilskih i žanrovskih karakteristika i iskustava. Ponesite svoj instrument već 17. veljače u Polukružnu dvoranu Teatra &TD.

Sedam godina nakon posljednjeg Impronedjeljka te četiri godine nakon prerane smrti njihova inicijatora – gitarista Dragana Pajića, Muzički salon Kulture promjene SC-a i udruga Cargo ponovo pokreću improvizatorske večeri. Oslanjaju se na Pajinu ideju kreiranja mjesta susreta različitih glazbenika, ne-glazbenika, performera, plesača i dr. koji dijele želju i potrebu za istraživanjem na području eksperimentalne i slobodno improvizirane elektroakustične glazbe te drugih slobodno improvizatorskih umjetničkih izričaja (radionica, impro session, otvorena proba, druženje, slušanje, istraživanje, muziciranje, eksperimentiranje...). 

Impronedjeljci mogu biti i jesu otvoreni za glazbenike i ne-glazbenike različitih poetika, stilskih i žanrovskih karakteristika i iskustava. U nadolazećim mjesečnim okupljanjima uz improvizatore sa zagrebačke scene u goste stižu i kolege iz regije. Tako na prvi session, iako nije ponedjeljak nego subota, dolaze improvizator, sound artist, elektroničar i programer Klaus Filip te saksofonist Christian Kobi.

Nakon njihova seta u nastavku programa koji je zamišljen kao impro session, pridružit će im se zagrebački glazbenici Tena Novak Vincek na violini, Roko Crnić na kontrabasu, Filip Borelli na procesiranom vokalu i flauti, Matija Brajković na električnoj gitari i efektima te Damir Prica Kafka na klaviru i saxu. Također, tijekom večeri možete im se pridružiti i vi, samo je potrebno ponijeti svoj instrument i doći 17. veljače od 21 sat u Polukružnu dvoranu Teatra &TD.

Impronedjeljak koji nije ponedjeljak dio je Warming up programa za nadolazeći 6. međunarodni festival suvremene glazbe, Izlog suvremenog zvuka, koji će se održati od 2. do 5. svibnja 2018. u prostorima SC-a.

Također, Kultura promjene poziva na izvedbe audiovizualnog djela Nemoj se DURit, MOLim te! koje će se održati 27. i 28. veljače u &TD-u u 21 sat. Ulaz je besplatan. Riječ je o eksperimentalnom projektu inventivnoga autorskoga dvojca; inženjera elektroakustike, glazbenika, skladatelja i inventora instrumenata Miodraga Gladovića i akademske snimateljice i video umjetnice Dinke Radonić. U svojem se istraživanju bave utjecajem auditivnih i vizualnih podražaja na emocionalnu reakciju gledatelja/slušatelja koji im je izložen. Više informacija nalazi se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Lions Run

Automobilska avantura

Najskuplji vozni park na svijetu ispred Opere

Spoj luksuznih automobila i egzotične avanture na kružnom je cestovnom putovanju najprestižnijim europskim destinacijama. „Lions run“ ne zaobilazi ni zagrebački klub Operu.

Tina i Nikša

Nostalgija

VIDEO: Pjesme koje su obilježile naše djetinjstvo

Kad se udruži ekipa Studentskog – nastane naj „trash playlista“ koju možete zamisliti.

Them Moose Rush

Intervju s Them Moose Rush

''Inspiracija dolazi iz potrebe za napretkom i željom za istraživanjem zvuka i izvora kreativnosti''

Them Moose Rush su rock trio koji sve više osvaja publiku, a možda će i vas osvojiti svojim nastupom 6. siječnja u Vintage Industrial Baru.

Goldie Rox

Intervju s glazbenicom Goldie Rox

Upoznajte hrvatsku Adele

Saznajte tko se skriva iza imena Goldie Rox.

Imagine Dragons, Orange Warsaw Festival

Glazbeni festival u Varšavi

Na jubilarnom izdanju Orange Warsaw festivala nastupaju Imagine Dragons

U centru Varšave održava se festival na svjetskoj razini. Prvi je najavljeni headliner jubilarnog izdanja američki bend Imagine Dragons.