Imrpovizatorske večeri

Ponovo počinju „Impronedjeljci” u SC-u!

SCZG dvorište

U nadolazećim mjesečnim okupljanjima moći ćete biti u društvu glazbenika i ne-glazbenika različitih poetika, stilskih i žanrovskih karakteristika i iskustava. Ponesite svoj instrument već 17. veljače u Polukružnu dvoranu Teatra &TD.

Sedam godina nakon posljednjeg Impronedjeljka te četiri godine nakon prerane smrti njihova inicijatora – gitarista Dragana Pajića, Muzički salon Kulture promjene SC-a i udruga Cargo ponovo pokreću improvizatorske večeri. Oslanjaju se na Pajinu ideju kreiranja mjesta susreta različitih glazbenika, ne-glazbenika, performera, plesača i dr. koji dijele želju i potrebu za istraživanjem na području eksperimentalne i slobodno improvizirane elektroakustične glazbe te drugih slobodno improvizatorskih umjetničkih izričaja (radionica, impro session, otvorena proba, druženje, slušanje, istraživanje, muziciranje, eksperimentiranje...). 

Impronedjeljci mogu biti i jesu otvoreni za glazbenike i ne-glazbenike različitih poetika, stilskih i žanrovskih karakteristika i iskustava. U nadolazećim mjesečnim okupljanjima uz improvizatore sa zagrebačke scene u goste stižu i kolege iz regije. Tako na prvi session, iako nije ponedjeljak nego subota, dolaze improvizator, sound artist, elektroničar i programer Klaus Filip te saksofonist Christian Kobi.

Nakon njihova seta u nastavku programa koji je zamišljen kao impro session, pridružit će im se zagrebački glazbenici Tena Novak Vincek na violini, Roko Crnić na kontrabasu, Filip Borelli na procesiranom vokalu i flauti, Matija Brajković na električnoj gitari i efektima te Damir Prica Kafka na klaviru i saxu. Također, tijekom večeri možete im se pridružiti i vi, samo je potrebno ponijeti svoj instrument i doći 17. veljače od 21 sat u Polukružnu dvoranu Teatra &TD.

Impronedjeljak koji nije ponedjeljak dio je Warming up programa za nadolazeći 6. međunarodni festival suvremene glazbe, Izlog suvremenog zvuka, koji će se održati od 2. do 5. svibnja 2018. u prostorima SC-a.

Također, Kultura promjene poziva na izvedbe audiovizualnog djela Nemoj se DURit, MOLim te! koje će se održati 27. i 28. veljače u &TD-u u 21 sat. Ulaz je besplatan. Riječ je o eksperimentalnom projektu inventivnoga autorskoga dvojca; inženjera elektroakustike, glazbenika, skladatelja i inventora instrumenata Miodraga Gladovića i akademske snimateljice i video umjetnice Dinke Radonić. U svojem se istraživanju bave utjecajem auditivnih i vizualnih podražaja na emocionalnu reakciju gledatelja/slušatelja koji im je izložen. Više informacija nalazi se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Dubioza kolektiv u Domu sportova

Koncert: Dubioza kolektiv

Savršeni spoj energije, glazbe i tekstova

Subotnji koncert Dubioze kolektiv u velikoj dvorani Doma sportova bio je rasprodan nekoliko dana prije samog koncerta. Publika ih voli, a Dubioza je zauzvrat publici priuštila dva sata čistog ludila.

google_music

Googleova poslastica za ljubitelje glazbe

Music Timeline – vizualizacija popularnosti glazbenih žanrova kroz desetljeća

Pomoću Music Timelinea može se pratiti popularnost određenih izvođača i glazbenih žanrova tijekom desetljeća, kao i preslušati odabrane naslove koristeći usluge Google Play Music.

Film "Priča o klubu Trezor"

Motovun Film Festival

Rap, rock i techno zavladat će brdom filmova!

Uz vrlo bogat i atraktivan filmski program Motovun Film Festival kao i svake godine donosi obilje koncerata i DJ-nastupa na brdu.

Balašević

Lijepa vijest na dan zaljubljenih

Počinje prodaja karata za Balaševića u Lisinskom

Na Dan zaljubljenih donosimo lijepu vijest za sve zaljubljene u Balaševića – konačno počinje prodaja karata za nastupe u Lisinskom.

Garden festival

European Festival Awards

The Garden Festival među 10 najboljih

Prema European Festival Awardsu, The Garden Festival pripada najboljima u svijetu.