LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Arheološki muzej Zadar

Pogledajte kako izgleda arheološko istraživanje

Na izložbi „Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj“ posjetitelji će dobiti uvid u rad na arheološkom lokalitetu, proces iskapanja i nalaze.

Na izložbi „Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj“ posjetitelji će dobiti uvid u rad na arheološkom lokalitetu, proces iskapanja i nalaze.

U Arheološkom muzeju Zadar 20. srpnja 2016. godine u 12:00 sati otvara se izložba Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj. Na izložbi će posjetitelji dobiti osnovne informacije o aktualnim arheološkim istraživanjima u Hrvatskoj, koje će biti prikazane na posterima velikih dimenzija.

Posteri sažeto prezentiraju informacije o lokalitetu i istraživanju kroz fotografije i slikovne prikaze. Tako će posjetitelji dobiti uvid u rad na terenu, proces iskapanja i nalaze. Naglasak će biti na istraživanjima u Zadarskoj županiji te prostoru Starigrada Paklenice.

Izložba je dopunjena odabranim radovima učenika Osnovne škole Starigrad na temu starigradske baštine koje je Arheološki muzej u Zagrebu provodio u Starigradu tijekom školske godine 2015/16. kroz program Arheoloških susreta. Učenički radovi pokazuju interes lokalne zajednice za zavičajnu baštinu.

Pozivaju se svi ljubitelji arheologije i povijesti te oni koji će to tek postati da posjete ovu izložbu. Pogledajte kako zapravo izgleda arheološko istraživanje i koje su njegove faze. 

FOTO: FACEBOOK/AMZD