Akademija dramske umjetnosti

Počinje FRKA, prestižno natjecanje studentskih filmova

FRKA 2017

Na ovogodišnjoj Filmskoj reviji Kazališne akademija prikazuje se više od 60 najboljih ostvarenja studenata filmskih odsjeka. Posjetitetlje, također, očekuje vrlo bogat popratni program.

Na Akademiji dramske umjetnosti ove se godine od 31. ožujka do 2. travnja održava dvanaesta FRKA – Filmska revija Kazališne akademije. Ona se svake dvije godine izmjenjuje s KRADU – Kazališnom revijom Akademije dramske umjetnosti.

Natjecateljskog je karaktera, stvorena kao platforma koja studentima filmskih odsjeka omogućuje javno prikazivanje najboljih ostvarenja. Iako se na reviji prikazuju radovi studenata filmskih odsjeka, u njenom stvaranju aktivno sudjeluju i studenti kazališnih odsjeka, kao i studenti Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu koji su zaslužni za vizualni identitet.

Na ovogodišnjoj se reviji prikazuje više od 60 filmova, od kojih će deset biti nagrađeno. Nagrade se dodjeljuju za najbolju režiju, snimanje, produkciju, scenarij, glumca i glumicu te montažu. Također će se dodijeliti Grand Prix za igrani film i dokumentarni film te nagrada Nikola Ivanda za najbolji TV-format.

Žiri ovog puta čine glumac Krešimir Mikić, filmski kritičar Mario Kozina, snimatelj Mario Sablić, redateljica Sonja Tarokić, producent Hrvoje Osvaldić, pisac i scenarist Ante Tomić, montažer Tomislav Pavlic, redatelj i scenarist Goran Kulenović te dokumentarist Nebojša Slijepčević.

Osim projekcija filmova koje svaki dan trajanja manifestacije započinju u 11:30 sati, revija ima bogat popratni program koji uključuje predstavljanje novog natjecateljskog programa studentskog filma Sarajevo film festivala, predavanje o osiguranju na filmu, VR sobu. Na FRKU dolaze i gosti iz susjedstva – Fakultet dramskih umjetnosti Beograd.

Snimljen je i promotivni film koji će se premijerno prikazati na otvorenju 31. ožujka u 20 satu na Akademiji dramske umjetnosti. Ulaz na sve projekcije i popratni program je slobodan, a raspored događanja na reviji uskoro će biti objavljen na Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

CNN

Na današnji dan

Debi „Pulp fictiona”, jednog od najboljih filmova svih vremena

„Pakleni šund” jedan je od najpoznatijih kultnih filmova koji je ostavio velik utjecaj ne samo na američku filmsku industriju, nego i na redatelje i scenariste diljem svijeta.

Motovunizacija

Istarsko filmsko brdo u metropoli

Detektivska priča na Motovunizaciji u Zagrebu

Uoči 19. Motovun Film Festivala, 29. lipnja u 21h u Centru Kaptol pogledajte prošlogodišnji hit Motovun Film Festivala – španjolski triler "Močvara".

Polarni san D. Rostuhara

Multimedijalna predavanja

O „Polarnom snu” Davor Rostuhar pred plemenom sanjara

Pred prepunom dvoranom Lisinski, Davor Rostuhar 26. travnja održao je inspirativno multimedijalno predavanje koje je publika prihvatila s oduševljenjem, prekidala čestim i dugim pljeskom i nagradila stajaćim ovacijama na kraju. Novi je termin predavanja zakazan za 6. lipnja 2018. godine, na istom mjestu.

Cafe de Flore (2011.) citat

Romantika za Valentinovo

FOTO: Najljepši filmski ljubavni citati

Za sve nepopravljive romantike, donosimo fotogaleriju ljubavnih citata iz filmova.

Opuzen film festival

Uronite u film u dolini rijeke Neretve

Otvoren 4. Opuzen film festival

Projekcijom filma Dalibora Matanića „Majstori" i puštanjem lampiona koji simboliziraju zemlje iz kojih filmovi dolaze, u ponedjeljak, 18. kolovoza, otvoren je četvrti Opuzen film festival. Festival je otvoren do 23. kolovoza, a prikazat će se 104 filma iz 30 zemalja svijeta.