Najveći sajam knjiga u Hrvatskoj

Počelo je 42. izdanje Interlibera; provjerili smo što se sve proteže kroz 3 paviljona

Knjige2

Ovog utorka započelo je još jedno izdanje Interlibera. Kao i svake godine, u ponudi se pronašlo ponešto za svakoga – od romana za razbibrigu, klasika, čak i stručnih knjiga za koje bi profesori voljeli da smo ih pročitali.

Vrijeme je za punjenje polica! Dočekali smo još jedno izdanje najvećeg sajma knjiga u Hrvatskoj – Interlibera. Otvoren je 12. studenoga na zagrebačkom Velesajmu, a moći ćete ga posjetiti do 17. studenoga.

Ove se godine sajam proteže na 3 paviljona, a sadržaji su raznovrsni, pa svatko može naći nešto po svom ukusu. Cijene se kreću od uobičajenih po kojima se prodaju i izvan sajma, ali veliki broj knjiga predstavljen je i po akcijskim cijenama, pogotovo starija izdanja koja i dalje mogu biti atraktivna. Ako niste u srednjoj čitali lektire, sada je pravo vrijeme! Od dobrog, starog Kafke do tek objavljenog krimića Joa Nesboa, iskoristite vikend za hodanje među knjigama.

Kad smo već kod kriminalistike, baš ona trenutno je najatraktivniji žanr među svim generacijama. Među romanima nalaze se i stručne knjige koje studentima olakšavaju pisanje seminara i stručnih radova.

Program se sastoji od gostovanja i predstavljanja knjiga među kojima je možda najzanimljivije ono Damira Karakaša. Mogao bi vam biti zanimljiv zbog svog buntovništva i borbe protiv tradicionalnih razmišljanja.

Pored knjiga možete pronaći i stripove, najčešće one rabljene, pa čak i kolekcionarske brojeve. Na nekoliko se mjesta pojavljuju starine, stari magazini, ali i gramofonske ploče koje su se vratile u modu.   

Komentari na članak

Vezani članci

„Bookcrossing” Studentskog informativnog kutka

Poslastica za knjigoljupce

„Bookcrossing”: SIK organizira razmjenu knjiga uz brojna iznenađenja

„Bookcrossing” se održava u organizaciji udruge Studentski informativni kutak u utorak, 20. ožujka 2018, u 18 sati u Ulici Frane Petrića 4, 3. kat.

Ilustracija stolni tenis, tenis i badminton

Sveučilišno prvenstvo države u badmintonu, stolnom tenisu i tenisu

Sveučilištu u Zagrebu 7 naslova

Zlatnu medalju u stolnom tenisu u muškoj konkurenciji osvojio je Franjo Josip Marelja, a u ženskoj konkurenciji Nadana Gavranić. Zlatnu medalju u badmintonu osvojio je Zvonimir Đurkinjak.

Die Antwoord u Zagrebu

Prvi koncert južnoafričkih glazbenika u Hrvatskoj

FOTO: Die Antwoord pokorio Zagreb furioznim tempom i beatovima

Die Antwoord prvim su koncertom u Hrvatskoj dokazali kako zaslužuju sve superlative kojima ih obasipaju. U sat i trideset minuta, koliko je koncert trajao, vanjski je svijet nestao i ostali su samo bend, fanovi i glazba.

Knjige1

Preporuka Naklade Ljevak

Svjetski publicistički hitovi za dugu, hladnu zimu koje ćete uživati čitati u toplini svoga doma

Povodom skorog obilježavanja značajne 15. godišnjice uspješnog postojanja Biblioteke Bookmarker Naklada Ljevak pripremila nam je zanimljiv popis nekoliko novih i atraktivnih književnih naslova iz područja publicistike koji bi mnogim knjigoljupcima mogli izmamiti veliki osmijeh na lice.

SFeraKon

38. izdanje SFeraKona

Posjetite najstariju i najveću konvenciju znanstvene fantastike na FER-u

Ovogodišnji SFeraKonski program donosi sveukupno 137 točaka zanimljivih predavanja, kvizova, natjecanja i igara.