LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
eSTUDENT

Po miseca kulture - pregled prošlih i najava daljnjih događaja

"Po miseca kulture" donosi pregršt zanimljivih aktivnosti. Bacite oko i prijavite se.

"Po miseca kulture" donosi pregršt zanimljivih aktivnosti. Bacite oko i prijavite se.

Po miseca kulture“ je jedan od brojnih eSTUDENT-ovih inovativnih projekata. Riječ je o projektu koji je svojevrsna simbioza svih sfera kulturnog života, budući da nudi razna predavanja, radionice i kvizove o svim područjima kulture. Kao uspješan uvod u projekt, prvo predavanje održao je poznati glazbenik Mile Kekin

Nakon rasplesanog četvrtka u rirtmu glazbenih valova na Radionici plesa, čeka nas prava Kviz subota u kojoj ćete moći ponosno pokazati svoje znanje iz kulture. Održat će se u Klubu Dubrovčana, Gundulićeva 55, s početkom u 18 h, a sam kviz sastojat će se od dva dijela: u prvom dijelu ispitivat će se znanje vezano uz hrvatske regije pod nazivom ‘Lijepa naša’. Drugi dio pod nazivom ‘Kulturologija’ sadržavat će pitanja iz opće kulture. Osim pitanja, na kvizu će vas dočekati i ukusno iznenađenje. :)

Sljedeći tjedan nastavljamo u malo drukčijem tonu. U ponedjeljak 18.5. u 18:30 na FFZG U dv. 1 predavanje će održati Goran Kovačević, “Putnik koji živi fotografiju”. Predstavit će svoj rad pod nazivom KovaZg, a također će reći nešto više i o svojoj stranici Humans of Zagreb. Nakon toga, u četvrtak u 20 h na FER-u će se održati Radionica glume u dv. A301 i A302. Cilj je pokazati kako izgleda rad dramskih grupa kada se ne pripremaju za predstave. Polaznici radionice bit će podijeljeni u timove koji će uz pomoć voditelja trebati osmisliti  kratku izvedbu te ju pokazati drugim timovima. Radionica bi trebala biti zabavna i nezahtjevna i može se prijaviti bilo tko, bez obzira na eventualno prethodno iskustvo. Bitna je samo dobra volja koja će potrajati 2 sata te da si ponesete udobnu odjeću. Sljedeći dan imamo još jedno predavanje, dakle u petak 22. svibnja u 18:30 na Arhitektonskom fakultetu u dv. 317, a tema je Žene i dizajn. Maša Poljanec i Maja Kolar simpatične su dizajnerice, članice dizajn kolektiva Oaza. Na čemu točno rade, kako je to biti žena u dizajnu danas i kako je to bilo prije, saznajte na predavanju.

Kako bismo na najbolji mogući način priveli kraju ‘Po miseca kulture’ u sunčanu subotu 23. svibnja krećemo na kulturni izlet: KulTOUR de Medvedgrad. Polazak je u 11h ispred Šestinske crkve kada započinjemo s laganim pješačenjem prema Medvedgradu gdje ćemo se pobliže upoznati sa svim znamenitostima najbolje sačuvanog srednjovjekovnog dvorca u Hrvatskoj. Organizatori na vrhu pripremaju zanimljivo druženje, a za one koji budu htjeli ući u sam dvorac, ulaz je 15kn.

Bilo da želite sudjelovati na plesnoj radionici, kvizu, predavanjima, potrebno se prijaviti putem obrazaca koji se nalaze na Facebook eventu, a tamo također možete potražiti detaljnije informacije.

FOTO: ESTUDENT