Premijera u ZPC-u

„Plesna demokracija” – priča o ljubavnom trokutu čiji oblik i kraj određuje publika

Predstava "Plesna demokracija"

– Bavimo se vječnom temom, ljubavnim trokutom, ali je prikazujemo s odmakom u svjetlu naše političke realnosti. Vi glasate neposredno, preko aplikacije za računalni vid, ali vaš je identitet zaštićen. – poručuju iz ZPC-a.

U Zagrebački plesni centar stiže sasvim posebna predstava koreografkinje Jasne Čizmek Tarbuk, čiji oblik i kraj određuje publika. Pretpremijera zakazana je za 4. listopada u 20 sati, a premijera će se održati dan kasnije, 5. listopada, u isto vrijeme. 

Plesna demokracija predstava je u kojoj ćete vi, dakle, birati što će se i na koji način plesati na sceni. Vi ste kao gledatelji, kao kolektiv pojedinaca, odnosno birači, ovdje najveći autoritet.

– Pridružite nam se u istraživanju odnosa između demokratskog izbora i najboljeg izbora, odnosa između kolektivnog i osobnog izbora te odnosa gledatelja i izvođača – imaju li i izvođači vaše demokracije svoju savjest i potrebe ili će se predati izboru koji im je nametnut? Bavimo se vječnom temom, ljubavnim trokutom, ali je prikazujemo s odmakom u svjetlu naše političke realnosti. Vi glasate neposredno, preko aplikacije za računalni vid, ali vaš je identitet zaštićen. – poručuju iz ZPC-a.

Predstavu izvode Marta Habulin, Jan Novosel i Sara Piljek, a dramaturgiju potpisuje Patrik Gregurec. Za kompoziciju su zaslužni Katarina Kralj i Gordan Kreković, za snimanje glazbe Katarina Kralj, Gordan Kreković i Boris Matešin, a za razvoj softvera Antonio Pošćić. Scenografiju/maske potpisuje Iva Patarčec. Marino Frankola oblikovatelj je svjetla, a Duško Richtermoc tehnička podrška.

Komentari na članak

Vezani članci

Međunarodni dan plesa u ZPC-u

Program

Proslava Međunarodnog dana plesa u ZPC-u predstavama i besplatnim plesnim radionicama

U čast začetniku modernog baleta i jednom od najvećih plesnih reformatora 29. travnja obilježava se Međunarodni dan plesa. ZPC ga ove godine obilježava premijerom, promotivnim cijenama ulaznica i besplatnim plesnim radionicama.

HNK

Odaberite dan za kazalište

Tjedni kazališni pregled

Savjet za nadolazeći tjedan: odaberite dan, odaberite predstavu, uživajte!

Oriental Fusion Stars Festival

Irena Sertić, instruktorica orijentalnog plesa

„Ples je jedna živa stvar koja se razvija i pruža neograničene mogućnosti kreative“

Razgovarali smo s instruktoricom orijentalnog plesa, Irenom Sertić, koja nam je otkrila kakvu ulogu ples ima u njezinom životu i može li se od plesanja živjeti u Hrvatskoj. Ujedno je pozvala sve zainteresirane na Oriental Fusion Stars Festival, jedinstven po svom karakteru u ovom dijelu Europe.

Predstava "Kao na nebu"

Kazališne izvedbe

Povratak najbolje prošlogodišnje Gavelline predstave – „Kao na nebu”

„Ja sam ovdje samo došao slušati”, reći će Daniel svojim pjevačima, podsjećajući ih na jednu od zaboravljenih vrijednosti u ovom mnogoglasnom, ponekad tako bučnom vremenu.

Predstava "Igra Gordogana"

Projekt Teatra K.

Besplatno na premijeru „Igre Gordogana”, studentskog kazališnog projekta

Kazališna sekcija Kluba studenata komparativne književnosti Teatar K. pripremila je novi projekt koji će se besplatno prikazati u Kinu Forum.