Kastafsko kulturno leto

Pitanje „Kako život“ vodi nas u dom za umirovljenike gdje se voli i vodi ljubav

Predstava "Kako život"

– Drama „Kako život“ u svojoj srži nosi pitanje: Kako živjeti život na pravi način? Mogu li se izbjeći žaljenja i jesu li strahovi ono što nama upravlja? Ovo je priča o ljubavi i prijateljstvu, mladosti i starosti, životu i smrti. – riječi su Nine Mitrović.

Predstava Kako život, nastala u produkciji Teatra Moruzgva pod redateljskom palicom Ivana Lea Leme u utorak, 25. srpnja, gostuje na kastavskoj Crekvini u sklopu 26. Kastafskog kulturnog leta. Predstava o smiješnim i tužnim stranama života u umirovljeničkom domu rađena je na temelju opsežnog istraživanja i brojnih intervjua spisateljice Nine Mitrović s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike.

Kako život odvija se u domu za umirovljenike gdje se voli i vodi ljubav, svađa se i miri, čak i tulumari  – tamo se živi. Delikatni detalji takvog života u ovoj sjajnoj drami izazivat će katarzični koktel smijeha i suza. Smijat ćete se od tuge i plakati od smijeha. Sjetit ćete se svojih roditelja i svoje djece, sebe i svoje uloge u priredbi života.

– Drama „Kako život“ u svojoj srži nosi pitanje: Kako živjeti život na pravi način? Mogu li se izbjeći žaljenja i jesu li strahovi ono što nama upravlja? Ovo je priča o ljubavi i prijateljstvu, mladosti i starosti, životu i smrti. Priča o nama, kakvi jesmo i kakvi bismo mogli biti kad bismo se opustili i prihvatili život u svoj njegovoj nesavršenosti. – riječi su Nine Mitrović.

Prvaci hrvatskog glumišta Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić, u alternaciji s Ecijom Ojdanić, u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva dat će vam odgovor na pitanje kako život. A taj odgovor nije dijagnoza, već lijek s jasnim uputama o mjerama opreza i kontraindikacijama.

  • Tekst: Nina Mitrović
  • Režija: Ivan Leo Lemo
  • Asistent redatelja: Robert Orhel
  • Dramaturgija: Nina Mitrović
  • Scenografija: Vesna Režić
  • Kostimografija: Mirjana Zagorec
  • Oblikovanje tona i glazba: Willem Miličević
  • Rasvjeta: Elvis Butković
  • Igraju: Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević, Ana Begić / Ecija Ojdanić

Ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se nabaviti u Festivalskom uredu (Trg Matka Laginje 4, Kastav) te na sljedećim prodajnim mjestima: Dallas Records Rijeka, Splitska 2a; Foto Revija, Užarska 28; Robna kuća Korzo – caffe bar Nad Urom – IV kat, Trg Ivana Koblera 1; New Sound d.o.o., Trg maršala Tita 2; KD Kostrena, Žuknica 1b, Kostrena; Istra Sport d.o.o., Marsovo polje 8, 52 100 Pula i u sustavu Mojekarte.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

HNK noću

Duhovito djelo o malograđanstvu

50. izvedba predstave "Građanin plemić" u zagrebačkom HNK

Višestruko nagrađivana predstava "Građanin plemić" jubilarni 50. put se izvodi u zagrebačkom HNK. Radi se o iznimno duhovitom djelu koje govori o malograđanstvu, novcu i društvenom položaju.

Predstava Heroj 1.0. -HNK Zajc Rijeka

HNK Ivana pl. Zajca

Heroji iz Slovenije stižu u Rijeku

„Heroj 1.0." projekt je autorskog tima iz Slovenije koji stiže 25. travnja u HNK Ivana pl. Zajca. Publika će imati priliku upoznati autorski tim čije je herojstvo došlo do razine uslužne djelatnosti.

Kazaliste

Kazališna premijera

„Samoubojica” u Kerempuhu

Ovo je priča o čovjeku kojemu se u ime domovine i lažnog patriotizma više nema što oduzeti osim njegovog života.

Tihi obrt

Suradnja Akademije dramske umjetnosti i Zagrebačkog kazališta mladih

Svečana izvedba predstave „Tihi obrt“ autora i redatelja Bobe Jelčića

Svečana izvedba autorskog projekta Bobe Jelčića danas i sutra u Zekaemu.

Izložba ARS AMATORIA 2015., naslovna

Gradska loža Zadar

Izložba ARS AMATORIA: Ljubav i erotika u starom Rimu

Ne znate što za Valentinovo? Posjetite izložbu o ljubavi i erotici u starom Rimu u galeriji Gradska loža u Zadru.