Festival suvremenog plesa i pokreta

Periskop u potrazi za mladim autorima i njihovim prvim plesnim autorskim djelima

Ples

Mladi umjetnici koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta te cirkusa mogu prijaviti svoje ili gotove radove / koreografska djela ili radove u nastajanju. Prijave se zaprimaju do 1. kolovoza 2018.

Periskop i ove godine poziva mlade iz cijele Hrvatske da stvaraju i svoje radove podijele s publikom u europskoj prijestolnici kulture  – Rijeci. Ovaj festival suvremenog plesa i pokreta održat će se ove godine od 22. rujna do 10. listopada u Rijeci te, osim što okuplja umjetnike iz Hrvatske i inozemstva, nastoji pružiti podršku mladim autorima, odnosno autoricama u radu i predstavljanju svojih prvih autorskih djela u segmentu festivala pod nazivom Novi horizonti.

Mladi umjetnici koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta te cirkusa, bez obzira na prethodno iskustvo i formalnu naobrazbu, mogu prijaviti svoje ili gotove radove / koreografska djela ili radove u nastajanju. Prijave se zaprimaju do 1. kolovoza 2018.

Potrebno ih je poslati na e-mail adresu festival.periskop@gmail.com, s naslovom Prijava za program Novi horizonti, a moraju sadržavati: životopis i kontakt, motivacijsko pismo, koncept i opis rada koji se prijavljuje, videosnimku ako je riječ o gotovoj koreografiji (Vimeo ili Youtube) ili tehničke zahtjeve.

Festival Periskop organiziran je s ciljem decentralizacije plesne umjetnosti u Hrvatskoj te je ovogodišnje izdanje treće izdanje po redu. Nastao je 2016. u suradnji udruge Prostor Plus i NDA CRO (Nomad Dance Academy Croatia). Financijski ga podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka – odjel za kulturu, PGŽ – odjel za kulturu. Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Zaklade Kultura nova i institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Komentari na članak

Vezani članci

INmusic

23. do 25. lipnja

INmusic traži studentice i studente za rad na festivalu!

INmusic, najveći open-air glazbeni festival u Hrvatskoj, objavio je na svojim stranicama kako traži punoljetne studentice i studente za rad.

Ferragosto

Orahovačko jezero

House of Pablo kolektiv dobiva svoj stage na osmom izdanju „Ferragosta“

Nakon dvodnevnog tuluma u punoj Tvornici Kulture, festival House of Pablo seli se na Ferragosto JAM 8.

Evo ti pa slušaj!

Završava se ljetna koncertna sezona u Krku

Posjetite „Evo ti pa slušaj!“ i „Tramonto Session vol. IV“ na Krku!

Ove godine manifestacija je dobila plesni karakter, što se malo razlikuje od dosadašnjih koncepata koji su bili više orijentirani na raznolikosti.

Hrvatska stvara, predstavljanje projekta

STEMI i Udruga Programerko poručuju mladima

„Ako želite istraživati i stvarati u Hrvatskoj, niste sami!“

U petak, 26. siječnja, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva za sve zainteresirane održat će se predstavljanje projekta Hrvatska stvara, kojim se kod mladih suzbija strah od izazova i inovacija. Posjetitelje očekuju i zanimljive priče o razvoju tehnoloških tvrtki te razgledavanje tehnoloških izuma mladih hrvatskih stvaratelja.

Mladi Riječani nastavljaju s akcijom „Darujmo život“

Leo klub Rijeka

Mladi Riječani nastavljaju s akcijom „Darujmo život“

Sva sakupljena sredstva bit će utrošena na kupovinu didaktičkih igračaka i potrepština za psihomotorni razvoj najugroženijih mališana doma Ivana Brlić Mažuranić.