Izvedba u MM centru

Performans „Neljudsko” od 20:00 do zatvaranja SC-a, ulaz besplatan

Performans "Neljudsko"

Studentica doktorskog studija na Odsjeku za interdisciplinarne humanističke znanosti u Zadru okupira prostor na ulazu u MM centar pri čemu komentira zbivanja na kulturnoj sceni.

Performans Neljudsko umjetnice Josipe Bubaš održat će se u MM centru 8. ožujka s početkom u 20:00 i traje do zatvaranja SC-a. Gledanje je besplatno! 

Izvedba se odvija na ulazu u MM centar gdje izvođačica okupira prostor stvarajući svojevrsno stanište, definirajući vlastiti teritorij. Prostorni okvir funkcionira istovremeno kao izlog – prostor izloženosti, ali i kao barijera koja sprječava ulaz u stvarni prostor institucije, što je očiti komentar zbivanja na kulturnoj sceni.

Izvođačica, smještena u mali stakleni okvir, nalazi se u gotovo laboratorijskim uvjetima. U takvim uvjetima ona se odriče paradigme ljudskosti i svih zahtjeva toga pojma te kroz tijelo pokušava stvoriti, propustiti i istražiti drugačije mogućnosti postojanja i postajanja, uzimajući u obzir vlastite tjelesne datosti. Odričući se identiteta, ona postaje organizam koji istražuje vlastite mogućnosti. Izvedba postaje izvedba stanja, a ne aktivnosti.

Josipa Bubaš (1979) uz autorski rad bavi se izvedbenom teorijom i praksom. Kao izvođačica i koautorica sudjelovala je u različitim projektima. Diplomirala je povijest umjetnosti i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno završava doktorski studij na Odsjeku za interdisciplinarne humanističke znanosti na Sveučilištu u Zadru s temom Izvedba tjelesnosti i tjelesnost izvedbe. Autorica je brojnih predgovora i likovnih kritika. Članica je AICA-e, ULUPUH-a, UPUH-a i HZSU-a.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/digital-marketing-technology-1433427/

Tehnologija i ispiti

5 aplikacija koje priskaču u pomoć prilikom organizacije obaveza

Organizacija je obaveza već pola obavljenoga posla. Stoga donosimo aplikacije koje će napraviti upravo navedeno. Iskoristi mogućnosti koje se potpuno besplatno pružaju samo jednim dodirom zaslona i riješi ispitne rokove prije nego oni riješe tebe.

Aplikacije

„Nova godina, novi ja“

Besplatne aplikacije koje će vam olakšati ostvarenje novogodišnjih odluka

Učenje novih jezika, pronalaženje jeftinih letova diljem svijeta, pomaganje onima u nevolji, sve je moguće u samo nekoliko klikova.

https://pixabay.com/photos/laptop-computer-pc-notebook-green-2055522/

TEHNOLOGIJA

Besplatan Wi-Fi stiže u preko sto hrvatskih gradova

Europska unija podržala je inicijativu kojom se besplatan Wi-Fi uvodi na javna mjesta preko stotinu hrvatskih gradova i općina. Provjerite dobiva li vaš grad besplatan pristup internetu.

Program Kluba Zona u siječnju

Siječanjski program

Besplatno liječenje postblagdanske depresije u Klubu Zona

Ovog će siječnja mlade Splićane obradovati program Kluba Zona koji donosimo. Nalazi se u njemu za svakoga ponešto.

Cantate Domino

Koncert u Muzeju za umjetnost i obrt

Cantate Domino dočarava radost Božića, ulaz besplatan

Gospel zbor Sunce organizira koncert Cantante Domino na kojem će se raznovrsnim obradama dočarati radost bijeloga Božića. Uz njega nastupaju Cantus PoPuli, Asante i Petra Antolić.