Korčula Summer School 2016

Otvoren natječaj za dvije stipendije za sudjelovanje u Korčulanskoj ljetnoj školi

Korčula se našla na popisu najpoželjnijih turističkih odredišta u 2016. godini

Na natječaj za stipendije mogu se prijaviti studenti diplomskih studija s područja Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 31. srpnja 2016.

Otvoren je natječaj za dvije stipendije studentima na međunarodnoj Korčulanskoj školi Refugee And Migrant Crisis through A Gender Differentiated Lens – Progressive Responses. Petu Korčulansku školu organizira CEE Network for Gender Issues (Centralno-istočna europska mreža za rodnu ravnopravnost). Škola će se održavati na Korčuli od 26. do 28. kolovoza 2016. godine

U školi će sudjelovati više od 40 sudionika iz javnog i nevladinog sektora, iz zemalja regije i zemalja Europske unije. Raspravljat će o izbjegličkoj krizi, potrebi rodnog pristupa izbjeglicama, djeci bez pratnje, medijskom izvještavanju krize te o problemima s kojima se izbjeglice suočavaju prilikom dolaska u zemlje Europske unije. Korčulanska škola održavat će se na engleskom jeziku.

Na natječaj za stipendije mogu se prijaviti studenti četvrte i pete godine studija s područja Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 31. srpnja 2016. godine na e-adresu: ceegendernetmedia@gmail.com. Prijava treba sadržavati: esej na temu Gender Perspective on The Refugee and Migrant Crisis na engleskom jeziku od minimalno 5 000 znakova te životopis. 

Za dvoje stipendista bit će pokriveni troškovi puta i smještaja. Više informacija o programu možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

8 savjeta koje će vam pomoći u bržem učenju!

Za opasne štrebere

Osam savjeta koji će vam pomoći u bržem učenju

Spadate li i vi u onu skupinu ljudi kojima treba dva tjedna da pripreme kolokvij? Jeste li jako ljubomorni na vaše kolege koji kažu da su učili samo noć prije ispita i dobiju odličnu ocjenu? Ako jeste, ovo je članak za vas!

LEAP Summit 2018. 1

Treće izdanje konferencije

LEAP Summit: Kako zaraditi prvi milijun tijekom studiranja?

Donosimo vam čitav niz dobrih razloga da nipošto ne propustite novo izdanje LEAP Summita. Prijave se zaprimaju do 1. ožujka.

Studenti o novcu i bankama

Studenti o novcu i bankama

Hrvatska poštanska banka i Studentski.hr istražuju stavove i znanje studenata o novcu i bankama

Što je za tebe banka i što utječe na tvoj izbor banke? Znaš li što je trajni nalog ili pak dividenda? Smatraš li da je novac izvor sreće ili nužno zlo? Otkrij nam u anketi!

Mrzljak, Tomičić, Mikulec

„Proizvodnja sušenog ušećerenog voća“

INTERVJU: Studenti osmislili poslovnu ideju koja bi mogla stati na kraj bacanju voća

Tim sastavljen od trojice poduzetnih studenata osmislilo je poslovnu ideju proizvodnje sušenog ušećerenog voća i pobijedio na nagradnom natječaju tvrtke AgroFructus. Nadaju se i kako će im ovaj uspjeh biti odskočna daska u karijeri nakon završetka studija.

Muzej

Natječaj za stažiranje

Staž u Birminghamu uz stipendiju od tisuću dolara mjesečno

Želite otputovati u Birmingham i pritom naučiti više o muzejima i izložbama? Ovaj je natječaj idealan za vas.