Korčula Summer School 2016

Otvoren natječaj za dvije stipendije za sudjelovanje u Korčulanskoj ljetnoj školi

Korčula se našla na popisu najpoželjnijih turističkih odredišta u 2016. godini

Na natječaj za stipendije mogu se prijaviti studenti diplomskih studija s područja Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 31. srpnja 2016.

Otvoren je natječaj za dvije stipendije studentima na međunarodnoj Korčulanskoj školi Refugee And Migrant Crisis through A Gender Differentiated Lens – Progressive Responses. Petu Korčulansku školu organizira CEE Network for Gender Issues (Centralno-istočna europska mreža za rodnu ravnopravnost). Škola će se održavati na Korčuli od 26. do 28. kolovoza 2016. godine

U školi će sudjelovati više od 40 sudionika iz javnog i nevladinog sektora, iz zemalja regije i zemalja Europske unije. Raspravljat će o izbjegličkoj krizi, potrebi rodnog pristupa izbjeglicama, djeci bez pratnje, medijskom izvještavanju krize te o problemima s kojima se izbjeglice suočavaju prilikom dolaska u zemlje Europske unije. Korčulanska škola održavat će se na engleskom jeziku.

Na natječaj za stipendije mogu se prijaviti studenti četvrte i pete godine studija s područja Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 31. srpnja 2016. godine na e-adresu: ceegendernetmedia@gmail.com. Prijava treba sadržavati: esej na temu Gender Perspective on The Refugee and Migrant Crisis na engleskom jeziku od minimalno 5 000 znakova te životopis. 

Za dvoje stipendista bit će pokriveni troškovi puta i smještaja. Više informacija o programu možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Arhitektura

International VELUX Award

Grand Prix u iznosu od 4000 eura za studente arhitekture

U tijeku je natječaj pod nazivom International VELUX Award koji svake godine okuplja studente arhitekture i s temom „Light of Tomorrow“ osvješćuje u njima ulogu svjetlosti. Moguće je osvojiti i do 4 000 €, a prijave traju do 1. travnja 2018.

Vlada RH

Ministarstvo branitelja

Objavljeni dobitnici 5897 braniteljskih stipendija

Vrlo je bitno naglasiti da će i ugovori o stipendiranju, koji su vrlo važni za ostvarivanje prava na smještaj u studentskom domu, biti poslani odmah.

naslovna, Virovitica

Ulaganje u obrazovanje

Virovitica dobiva novi studentski kompleks

Možda već sljedeće godine, Virovitica će biti bogatija za jedan od najmodernijih studentskih domova u koji je uloženo 16 600 000 kuna.

Natjecanje, najava

Global Challenges Foundation

Nagrada od pet milijuna dolara za bolji model globalne politike

Global Challenges Foundation bavi se rješavanjem problema koji pogađaju globalnu svakidašnjicu. Osnivač ove organizacije nagrađuje pobjednika natjecanja nagradom od pet milijuna dolara za rekonstrukciju postojeće globalne politike. Novi oblik trebao bi biti inovativan, drugačiji i uspješniji od dosadašnjeg.

Splitska debatna unija - Svjetsko prvenstvo

Splitska debatna unija

Split 2017. godine postaje centar svijeta debate

Splitska debatna unija osnovana je 2010. godine, a osim Split Open-a, debatnog natjecanja, 2017. domaćini su Svjetskog debatnog prvenstva.