Korčula Summer School 2016

Otvoren natječaj za dvije stipendije za sudjelovanje u Korčulanskoj ljetnoj školi

Korčula se našla na popisu najpoželjnijih turističkih odredišta u 2016. godini

Na natječaj za stipendije mogu se prijaviti studenti diplomskih studija s područja Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 31. srpnja 2016.

Otvoren je natječaj za dvije stipendije studentima na međunarodnoj Korčulanskoj školi Refugee And Migrant Crisis through A Gender Differentiated Lens – Progressive Responses. Petu Korčulansku školu organizira CEE Network for Gender Issues (Centralno-istočna europska mreža za rodnu ravnopravnost). Škola će se održavati na Korčuli od 26. do 28. kolovoza 2016. godine

U školi će sudjelovati više od 40 sudionika iz javnog i nevladinog sektora, iz zemalja regije i zemalja Europske unije. Raspravljat će o izbjegličkoj krizi, potrebi rodnog pristupa izbjeglicama, djeci bez pratnje, medijskom izvještavanju krize te o problemima s kojima se izbjeglice suočavaju prilikom dolaska u zemlje Europske unije. Korčulanska škola održavat će se na engleskom jeziku.

Na natječaj za stipendije mogu se prijaviti studenti četvrte i pete godine studija s područja Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 31. srpnja 2016. godine na e-adresu: ceegendernetmedia@gmail.com. Prijava treba sadržavati: esej na temu Gender Perspective on The Refugee and Migrant Crisis na engleskom jeziku od minimalno 5 000 znakova te životopis. 

Za dvoje stipendista bit će pokriveni troškovi puta i smještaja. Više informacija o programu možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Digitalna karijera 2015.

#DigitalnaKarijera u Osijeku

Pronađi karijeru u digitalnom svijetu!

U organizaciji portala Netokracija u Osijeku će se 4. prosinca održati poludnevni događaj #DigitalnaKarijera. Cilj je događaja približiti zainteresiranima, uključujući i studente (ne)tehničkih fakulteta, karijeru u digitalnom svijetu.

SUPEUS Case Study 2015

SUPEUS Case Study 2015

Natjecanje za studente o energetskoj učinkovitosti

Projekt, odnosno natjecanje je koncipirano u tri radionice. Na svakoj radionici najbolji timovi osvajaju vrijedna putovanja, dok tim sa najviše osvojenih bodova na sve tri radionice osvaja i posebnu nagradu.

Konferencija "Kreativno poduzetništvo"

Poziv sudionicima

Velika poduzetnička imena gostuju na konferenciji „Kreativno poduzetništvo"

Saša Cvetojević, Ivo Špigel, Krešimir Macan, Davorin Štetner, Mateo Perak i brojni drugi gosti predstavit će temeljne segmente poduzetništva svim zainteresiranim srednjoškolcima i studentima.

New York noću

Viking Work and Travel

Student si, a želiš raditi i putovati po Americi?

Možda baš imamo odgovor za vas! Trenutno je na raspolagajnu 86 radnih ponuda, a satnice se kreću od sedam do deset dolara po satu. Poslovi su raznovrsni, od kuhara, hostesa, prodavača itd.

mozak

Stručni skup

PuP provodi studente kroz više od 15 radnih mjesta

Kako je raditi kao psiholog u vrtiću, MUP-u, palijativnoj skrbi, s izbjeglicama, saznat će svi zainteresirani posjetitelji na dvodnevnom stručnom skupu koji organiziraju studenti.