Korčula Summer School 2016

Otvoren natječaj za dvije stipendije za sudjelovanje u Korčulanskoj ljetnoj školi

Korčula se našla na popisu najpoželjnijih turističkih odredišta u 2016. godini

Na natječaj za stipendije mogu se prijaviti studenti diplomskih studija s područja Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 31. srpnja 2016.

Otvoren je natječaj za dvije stipendije studentima na međunarodnoj Korčulanskoj školi Refugee And Migrant Crisis through A Gender Differentiated Lens – Progressive Responses. Petu Korčulansku školu organizira CEE Network for Gender Issues (Centralno-istočna europska mreža za rodnu ravnopravnost). Škola će se održavati na Korčuli od 26. do 28. kolovoza 2016. godine

U školi će sudjelovati više od 40 sudionika iz javnog i nevladinog sektora, iz zemalja regije i zemalja Europske unije. Raspravljat će o izbjegličkoj krizi, potrebi rodnog pristupa izbjeglicama, djeci bez pratnje, medijskom izvještavanju krize te o problemima s kojima se izbjeglice suočavaju prilikom dolaska u zemlje Europske unije. Korčulanska škola održavat će se na engleskom jeziku.

Na natječaj za stipendije mogu se prijaviti studenti četvrte i pete godine studija s područja Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 31. srpnja 2016. godine na e-adresu: ceegendernetmedia@gmail.com. Prijava treba sadržavati: esej na temu Gender Perspective on The Refugee and Migrant Crisis na engleskom jeziku od minimalno 5 000 znakova te životopis. 

Za dvoje stipendista bit će pokriveni troškovi puta i smještaja. Više informacija o programu možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

motovun

Motovun Film Festival

Otvorene prijave za motovunske kratkometražne filmove

Prijave filmova u kratkometražnom programu zaprimaju se do 20. svibnja, a selektor programa nakon toga odabrat će dvadeset naslova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu Festivala.

Pisanje

Književna nagrada Sedmica & Kritična Masa

Kritična masa i Sedmica nagrađuju mlade autore

Svi mladi autori imaju priliku pokazati svoje umijeće pisanja proznih tekstova prijavom na natječaj Kritične mase i Sedmice.

Studenti

Studentsko natjecanje

Predstavljanje ovogodišnjih slučajeva na otvorenju Vizionara

– Vizionar je jedan od rijetkih primjera gdje možeš izraziti svoju kreativnost i poduzeti korak prema drugačijem razmišljanju. – istaknuo je Igor Mladinović.

Klavir

Humanitarni koncert

Osječki studenti medicine pjevaju za malog Doriana

U četvrtak, 22. studenog 2018, u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića održava se tradicionalni, osmi po redu, Koncert studenata medicine koji je i ove godine humanitarnoga karaktera.

Pijani student

Znanstveno istraživanje

Nemojte pijani ići na spavanje

Ne preporučuje se konzumiranje alkohola u velikim količinama, pogotovo ne prije spavanja jer narušava kvalitetu sna. Saznajte što se događa s vašim tijelom ako pijani odete spavati.