LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Galeriji Juraj Klović

Otisci trenutaka s koncerata Nene Belana i Fiumensa ostali su na fotografijama

Anamarija Vartabedijan posljednih deset godina fotografira rock koncerte Nene Belana i Fiumensa, a sada ih je, zajedno s fotografijama koncertnih gostiju, uobličila u izložbu otvorenu za sve zainteresirane posjetitelje.

Anamarija Vartabedijan posljednih deset godina fotografira rock koncerte Nene Belana i Fiumensa, a sada ih je, zajedno s fotografijama koncertnih gostiju, uobličila u izložbu otvorenu za sve zainteresirane posjetitelje.

Izložba koncertnih rock fotografija Nene Belana i Fiumensa autorice Anamarije Vartabedijan, pod nazivom Jer je pjesma dio nas – mojih 10 godina, očekuje nas u riječkoj Galeriji Juraj Klović, na adresi Verdijeva 19 b. Otvorenje će se održati 16. kolovoza, a moći će se pogledati do 26. dana istoga mjeseca.

Izložba se priređuje povodom dvadeset godina zajedništva benda te nagrade Zlatni grb Grada Rijeke koja mu je ove godine dodijeljena, a Anamarija Vartabedijan na ovaj način obilježava deset godina prijateljstva i fotografiranja Nene Belana i Fiumensa, kojima je posljednjih godina i službeni fotograf. Na izložbi će se naći izbor od najboljih šezdeset fotografija velikog formata, koje su nastale na njihovim koncertima (i Mediteranskog orkestra) u proteklih deset godina u Hrvatskoj i Srbiji, i to u gradovima kao što su Zagreb, Beograd, Kragujevac, Šibenik, Varaždin i Split.

Ova je umjetnica bila službena fotografkinja i na dva velika jubilarna koncerta u zagrebačkom Domu sportova, održanih 2016. godine povodom 30 godina karijere Nene Belana te 2017. godine povodom 20 godina postojanja benda Fiumens. Osim fotografija benda i Mediteranskog orkestra, moći će se vidjeti i fotografije gostiju s ta dva velika koncerta – Josipe Lisac, Zorice Kondže, Maje Posavec, Massima, vokalne skupine Akvarel, Ivana Pešuta, Vlade Matulića i drugih.

Foto: Anamarija Vartabedijan

Ove godine Anamarija obilježava i desetogodišnji rad na afirmaciji i prezentiranju umjetničkog izraza u žanru dokumentarne koncertne rock fotografije, koji je dokazan kroz kontinuiranu izložbenu aktivnost s projektom Rock Momenti u muzejima, galerijama i kulturnim centrima širom Srbije, ali i regije. Njene su fotografije otisak trenutka i autentična prezentacija događaja, atmosfere i ličnosti, nastojanje da se s koncerta prenese vlastiti doživljaj emocije, energije, poruke i ideje rock'n'rolla, koja uvijek otvara mogućnost postojanja slobode i boljega svijeta.

FOTO: ANAMARIJA VARTABEDIJAN