LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osijek - grad kandidat za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Osječko ljeto kulture otvara mjuzikl MAMMA MIA!

Ove godine OLJK traje od 29. lipnja do 12. srpnja, a ulaz za sve programske sadržaje besplatan je za sve građane.

Ove godine OLJK traje od 29. lipnja do 12. srpnja, a ulaz za sve programske sadržaje besplatan je za sve građane.

Od 29. lipnja do 12. srpnja ove godine održat će se jubilarno 15. Osječko ljeto kulture. Najznačajniju kulturnu manifestaciju istočne Slavonije otvorit će mjuzikl Mamma Mia!, u izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija. Ovaj glazbeno-scenski spektakl dio je potpore koju je Grad Zagreb dao Gradu Osijeku za osvajanje titule Europske prijestolnice kulture 2020.

Ovogodišnji program OLJK-a ponudit će građanima sadržaj iz područja kazališne, glazbene, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti, i to na 11 gradskih lokacija. To su dvorište Rektorata i Trg Svetog Trojstva u Tvrđi, kulturni centar Eurodom, ljetna pozornica kulturnog centra Eurodom, amfiteatar Eurodoma, Barutana, Glazbena škola Franje Kuhača, galerija Waldinger, kompa, zgrada Odsjeka za likovnu umjetnost na kampusu te prostor nekadašnje Ugostiteljske škole.

U slučaju lošeg vremena Grad je osigurao zamjenske prostore za održavanje programa kao što su HNK Osijek, Dječje kazalište Branka Mihaljevića, zgrada Glavne straže (nekadašnji Arheološki muzej), toranj Eurodoma i sportska dvorana Gradski vrt. Iz organizacijskog odbora OLJK-a poručuju kako kako su ponosni što je Grad Osijek ušao u drugi krug izbora za Europsku prijestolnicu kulture 2020. i da vjeruju kako će Osječko ljeto kulture 2015. dodatno pridonijeti osvajanju te prestižne titule.

Ove godine na manifestaciji se radilo zajedno sa Sveučilištem Josipa J. Strossmayera u Osijeku, kao i njegovim sastavnicama - Umjetničkom akademijom i Odjelom za kulturologiju kako bi program bio što kvalitetniji i bogatiji. Potporu pri organizaciji OLJK-a dali su Ministarstvo kulture i Osječko-baranjska županija. Program će zatvoriti koncert BUM! TRES! LIPA PLES 2: TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH, a ulaz na sve događaje besplatan je za sve građane.

Program - OLJK 2015.
 FOTO: OLJK
 
Program - OLJK 2015. (2)
 
FOTO: OLJK
 
FOTO: OLJK