LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Priprema, pozor, vikend!

Osječka kulturna ponuda

Kratak pregled gdje ići i što raditi u Osijeku od 23. do 29. svibnja.

Kratak pregled gdje ići i što raditi u Osijeku od 23. do 29. svibnja.

I ovaj vikend glavni grad Slavonije nudi pregršt sadržaja:

U kinu Urania ovaj i idući tjedan održat će se revija suvremenog hrvatskog filma u sklopu koje će svaki dan biti premijerno prikazana dva filma. „Hitac” i „Šuti” bit će prikazani u petak, „Adria Blues” i „Laku noć, gospođice u subotu, „Visoka modna napetost” i „Moj zanat u nedjelju. U ponedjeljak možete pogledati „Projekcije” i „Čefuri raus”, u utorak „Najljepša je zemlja moja” i „Kad svane dan”, a u srijedu se ponovno prikazuje „Šuti”.

Osim ovih, premijerno možete pogledati i dva svjetska hita: biopic „Grace Kelly” (Grace of Monaco) te „X-Men: Dani buduće prošlosti” (X-Men: Days of future past), sedmi dio X-Men franšize.

Za sve one koji vole stand-up, kino Europa priprema dvije zabavne večeri: u petak u 21h te u subotu u 18h održava se „Smijeh na šestu”, odnosnoS kao Stand Up. Za samo 30 kuna, šest mladih i perspektivnih komičara iz različitih dijelova Hrvatske nasmijat će vas do suza.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u subotu možete pogledati dramu „Ana Karenjina”, a u srijedu modernu baletnu predstavu „Fortuna”.

Sarajevski bend Divanhana održat će koncert u Esseker centru u petak s početkom u 21h. Cijena ulaznice je 60 kuna. Divanhana svira urbanu i tradicionalnu glazbu Bosne i Hercegovine.

U koliko pak volite malo žešću glazbu, club Epic u subotu vam nudi nastup Miss Sunshine, prve dame hrvatske elektronske glazbe. Početak je u 23h, a cijena ulaza je 20 kuna prije, odnosno 30 nakon ponoći. Club Epic od svake će ulaznice 10 kuna donirati u korist žrtvama poplava u Slavoniji.

Nakraju i sljedeći tjedan možete započeti s književnom poslasticom: mlada osječka pjesnikinja postmodernističkog izričaja Marina Tomić predstavit će svoj cjelokupini rad u ponedjeljak u u 20h u Cadillacu.

FOTO: OSIJEK24/7.COM/FLICKR