LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Priprema, pozor, vikend

Osijek nudi bogati kulturni vikend

Kratak pregled gdje ići i što raditi u Osijeku od 16. do 22. svibnja.

Kratak pregled gdje ići i što raditi u Osijeku od 16. do 22. svibnja.

Osječanke i Osječane, kao i sve one koji se ovaj vikend zateknu u Osijeku, očekuje zanimljiv vikend, ali i početak idućega tjedna.

U kinu Urania od četvrtka igraju dva nova filma: sinkronizirani obiteljski crtić Tvrdi orah (The Nut Job) i horor Ogledalo smrti (Oculus). Osim toga, još uvijek traje festival K-laB 2, u sklopu kojega možete pogledati danski triler Otmica (Kapringen; 16. i 21. 5.) te indijsku romantičnu dramu Pogrešna dostava (Dabba; 17., 18. i 21. 5.).

Hrvatsko narodno kazalište također pruža širok repertoar predstava u narednome tjednu: komičnu operu Seviljski brijač (16. 5.), drame Cijena sreće (17. 5.), Ana Karenjina (18. 5.) i Šokica (19. 5.) te operu Ero s onoga svijeta (21. 5). Uz predočenje indeksa, platit ćete 35 kuna za drame, a za operu 40 kuna.

Za one koji se žele prisjetiti dobrih starih školskih dana, u petak u 20 sati na lijevoj strani Drave kod katakombi, maturante će u sklopu Norijade zabavljati Leteći odred, a na istome mjestu u subotu od 21 sat to će činiti Opća opasnost. Za Opću opasnost morat ćete ipak kupiti karte koje koštaju 40 kuna, a na dan koncerta 60 kuna.

Osim Letećeg odreda, petak u Osijeku donosi i koncert Ervina Baučića i gitarističkog virtuoza Branimira Bogunovića Pifa u Oxygene klubu, od 21 sat. Cijena ulaznica je 30 kuna. Ako ste pak raspoloženi za nešto malo žešće, klub Top nudi STRICTLY VINYL Retro Techno party, s početkom u 22 sata. Upad se plaća 20 kuna.

Nakon što se dobro provedete vani, u nedjelju 18. svibnja zaputite se preko Drave do Bilja na Povratak otpisanih, prvu družionicu udomljenih pasa i njihovih skrbnika koju organizira Azil. Okupljanje se održava u pansionu za pse Habitat.

Na kraju, sljedeći tjedan otpočnite pravom književnom poslasticom: povodom šestih književnih večeri u utorak će se u galeriji Waldinger predstaviti osječka pjesnikinja Livija Reškovac. Početak je u 19 sati.

FOTO: FLICKR