LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tko će pokupiti najprestižniju filmsku nagradu?

Oscarovske nominacije: Lady Gaga i Sam Smith prvi puta nominirani za prestižnu nagradu

Objavljene su nominacije za ovu najprestižniju filmsku nagradu koju dodjeljuje Akademija. Pristojno su ih objavili mjesec dana unaprijed kako bismo stigli pogledati filmove koje još nismo! Neka uživanje započne!

Objavljene su nominacije za ovu najprestižniju filmsku nagradu koju dodjeljuje Akademija. Pristojno su ih objavili mjesec dana unaprijed kako bismo stigli pogledati filmove koje još nismo! Neka uživanje započne!

Pred mjesec dana objavljeno je da će se na današnji datum saznati nominirani za Zlatnog Čovječuljka. I po tom dobrom starom običaju, Oscar je prepisivao od Zlatnih globusa. Ali pošto je Oscar par godina ipak stariji od Zlatnih globusa krivo je vidio par stvari. Tako se za zlatnog kipića 28. veljače natječu već relativno poznati favoriti.

Chris Rock koji će voditi ovogodišnje akademijinu dodjelu imati će puno posla, ali najvažniji će mu biti – biti bolji od Ellen, a ona je ipak visoko postavila ljestvicu.

The Revanent je skupio 12 nominacija, dok Mad Max:Fury Road kaska za njim sa čak 10 nominacija. Nominacije su predstavili Guillermo del Toro i Ang Lee, John Krasinski i predsjednica Akademije Cheryl Boone.

Za najbolji film nominirani su: The Big Short, Bridge of Spies, Brooklyn, Mad Max: Fury Road, The MartianThe Revenant, Room i Spotlight.

Za najbolju žensku glavnu ulogu nominirane su: Cate Blanchet, Bree Larson, Jennifer Lawrence, Charlotte Rampling, Saoirse Ronan.

Za najbolju mušku glavnu ulogu nominirani su: Matt Damon,Leonardo DiCaprio, Bryan Cranston, Eddy Redmayne i Michael Fassbender.

Za najbolju mušku sporednu ulogu nominirani su: Christian Bale,Tom Hardy, Mark Ruffalo, Mark Rylance i Sylvester Stallone.

Za najbolju žensku sporednu ulogu nominirani su: Rooney Mara, Rachel McAdams, Alicia Vikander, Kate Winslet, Jennifer Jason Leigh.

Za najbolju režiju nominirani su: Adam McKay, George Miller, Alejandro Gonzalez, Lenny Abrahamson i Tom McCarthy.

See them all: http://osca.rs/OscarsNominees2016

Posted by The Academy on Thursday, 14 January 2016

Neka od najvećih ovogodišnjih iznenađenja su nominacije za najbolju originalnu pjesmu. Prvi puta na listi nominiranih pojavljuju se Lady Gaga koja je nominirana za pjesmu Til It Happens To You za dokumentarni film The Hounting Ground te Sam Smith s pjesmom Writing's on the Wall za film Spectre.

Ostale nominacije pogledajte na stranicama The Academy.

FOTO: FACEBOOK