LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Diskografska manifestacija

Obilježen Dan prodavaonica ploča, do kraja tjedna popusti u CD shopovima

Brojni posjetitelji međunarodnog Dana prodavaonica ploča uz dobru su glazbu pronašli i željena glazbena izdanja po povoljnim cijenama. Popusti i akcije u CD shopovima hrvatskih diskografa u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu traju sve do 30. travnja.

Brojni posjetitelji međunarodnog Dana prodavaonica ploča uz dobru su glazbu pronašli i željena glazbena izdanja po povoljnim cijenama. Popusti i akcije u CD shopovima hrvatskih diskografa u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu traju sve do 30. travnja.

Hrvatski diskografi u svojim CD shopovima diljem Hrvatske obilježili su međunarodni Dan prodavaonica ploča (Record Store Day). Pod zajedničkim krovom Hrvatske diskografske udruge u cijeloj Hrvatskoj specijalnim glazbenim izdanjima, prigodnim popustima, druženjem i koncertima u CD shopovima proslavljen je dan posvećen vinilima. Kao ambasadorice podržale su ga mlade glazbenice Sara Renar i Mia Dimšić.

U CD shopu Croatia Recordsa Nova ploča program je krenuo u jutarnjim satima nastupom Pravila igre. Uslijedili su Ivana Marić, grupa Producent, Bobo Knežević te David Temelkov koji su oduševili okupljene u Bogovićevoj ulici u Zagrebu.

Hrvatska diskografska udruga ovom prigodom dodijelila je i posebno priznaje za promociju i doprinos hrvatskoj diskografiji. Otišlo je uredniku Hrvatskog radija Zlatku Turkalju, autoru izdanja Zimzeleno a novo, kroz koje je izvedbama mladih izvođača udahnut novi život nekim bezvremenskim domaćim hitovima.

Foto: Hrvatska diskografska udruga

Program je nastavljen u Dancing Bear CD shopu gdje su nastupili Sebastian Popović, Mangroove, Brain Holidays, mladi bend Solarov te Lea Mijatović. Dallas music shop u Rijeci ugostio je pak The Hood Fellas i Midnight blues trio. U CD shopovima Aquarius Recordsa u Zagrebu okupljeni su se mogli družiti s Markom Toljom i grupama Mayales i Hedoneast, koji su promovirali svoje nove albume.

Brojni posjetitelji uz dobru glazbu su pronašli i željena glazbena izdanja po povoljnijim cijenama. Popusti i akcije u CD shopovima hrvatskih diskografa u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu nastavljaju se i u tjednu koji dolazi, sve do nedjelje 30. travnja. Svi koji to nisu učinili, još uvijek imaju vremena posjetiti svoju najbližu prodavaonicu ploča ili CD prodavaonicu.

Dan prodavaonica ploča obilježava se u cijelom svijetu treću subotu u travnju. Zahvaljujući pravim ljubiteljima glazbe i vinilnih izdanja koja doživljavaju svojevrsni comeback i čija prodaja iz godine u godinu raste, uspješno živi desetu godinu zaredom.

FOTO: HRVATSKA DISKOGRAFSKA UDRUGA