LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova kazališna sezona

Obećavajući plesni rujan u ZPC-u

„Momentum“, „Viola, ja i nas dvije“, „Školski sat“, „Room No*13“ plesni su naslovi kojima ZPC u rujnu započinje kazališnu sezonu 2018/2019.

„Momentum“, „Viola, ja i nas dvije“, „Školski sat“, „Room No*13“ plesni su naslovi kojima ZPC u rujnu započinje kazališnu sezonu 2018/2019.

Nova kazališna sezona 2018/2019. u Zagrebačkom plesnom centru započinje 15. rujna. Toga dana u 20 sati gostuje njemačka plesna kompanija CocoonDance s predstavom Momentum u koreografiji i režiji Rafaele Giovanola.

Momentum povezuje plesače i publiku opipljivim osjećajem kretanja u zajedničkom prostoru. Izrazito tjelesna, fizički naporna koreografija te fuzija svjetla i zvuka proizvode hipnotičku energiju koju nam na scenu donose tri plesača. Ovim gostovanjem započinje međunarodna koprodukcija skupine CacoonDance, Državnog kazališta u Darmstadtu i ZPC-a, koja će otvoriti mogućnosti sudjelovanja za hrvatske plesne umjetnike te će se odvijati sve do lipnja 2020. godine

U rujnu su na rasporedu dvije predstave rezidencijalnog programa. Premijerno izvedena krajem prošle sezone predstava Viola, ja i nas dvije, autorice i izvođačice Nastasje Štefanić, zakazana je za 21. rujna.

Školski sat nova je predstava autorice i koreografkinje Katarine Đurđević, a na rasporedu je pretpremijerno i premijerno 28. i 29. rujna. Uz autoricu umjetničke suradnice Adrijana Barbarić Pevek, Ivana Bašić i Lucija Šerbedžija traže odgovore na pitanja što nam znači škola, tko je to dijete pod teretom dvadesetak knjiga koje s leđa mora preseliti u glavu i još mnoga druga.

U plesnom rujnu u ZPC-u na rasporedu je i izvedba predstave Room No*13, novog projekta koji se nadovezuje na Room No*7, koji je premijerno odigran prošle godine u suradnji Dance Company&M i Judite Franković. Gledatelji će imati priliku svjedočiti kako Judita Franković i Marko Cindrić u ulogama profesionalnih ubojica Mr. i Mrs. Smith ponovno pronalaze strast te doživjeti priču o ženi koja se raspada i skuplja, kao i o bullyingu koji je sve češći u našem društvu.

FOTO: NEVEN PETROVIĆ / ZAGREBAČKI PLESNI CENTAR