Program Kluba Zona

(o)PET – izložba studentica UMAS-a

Fotografija Mie Bogdan

Izložba radova Mije Bogdan, Ide Bugarić, Nikoline Ćuk, Jasne Fantić i Antonele Stanić otvara se ovog četvrtka, a moguće ju je vidjeti do sredine veljače.

Otvaranje izložbe (o)PET iduća je aktivnost u programu Kluba Zona. U prostoru na Šperunu (Jerina 1) krajem siječnja četvrtu godinu zaredom izlažu studenti Umjetničke akademije u Splitu. Ove će godine izložba biti otvorena ususret Noći muzeja, odnosno u četvrtak, 25. siječnja, u 19 sati.

Do sredine veljače bit će izloženi radovi pet autorica koje su se u istom prostoru izložbom predstavile i prethodne dvije godine – Mije Bogdan, Ide Bugarić, Nikoline Ćuk, Jasne Fantić i Antonele Stanić.

–  Autorice su se povezale kroz jezik apstrakcije. Njihovi su motivi ograničeni na jednostavne oblike koji putem asocijacija sugeriraju različite ideje i narative. Nemoguće je promatrati ove radove i ne sjetiti se Heraklita – njegova filozofija naglašavala je važnost promjene, jedinstva suprotnosti, ali i Logosa, odnosno Riječi. Riječ, kao i materija, nije uvijek ista; njen značaj mijenja se s kontekstom, s osobom koja ju izgovara, s onime komu je upućena – najavljuje izložbu kustosica Katarina Duplančić.

Komentari na članak

Vezani članci

Dundo Maroje

Teatar M&M i Studentska glumačka družina Negromanti i Pometnici

Inovativna studentska izvedba velikog djela Marina Držića

Premijera Držićeve komedije „Dundo Maroje” održat će se u zagrebačkom dramskom kazalištu Gavella ove nedjelje u 19.30 sati.

Nikola Tesla

Kviz znanja

Studenti i učenici pokazali znanje o Nikoli Tesli

Studenti i učenici zagrebačkih fakulteta i škola pokazali su svoje znanje o Nikoli Tesli.

Rektorat

Ministar Mornar posjetio Osijek

Sveučilište u Osijeku dobiva nove studijske programe?

U četvrtak, 5. ožujka 2015, održan je sastanak članova Uprave UNIOS-a, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Govorilo se o novom studentskom domu i novim studijskim programima za osječke studente.

In Bar, Zagreb

Novi-stari InBar

InBar ponovno postaje omiljeno studentsko mjesto

Nakon nekoliko godina pauze In Bar se ponovno vraća studentima. Gotovo ista stara postava konobara i voditelja lokala vratila se na omiljeno studentsko mjesto i odlučila vratiti In Baru staru slavu.

Etiopija

Putopisno predavanje u Klubu Zona

Upoznajmo Etiopiju, zemlju odakle potječe kava i izvire Plavi Nil

– Etiopija je druga najmnogoljudnija zemlja Afrike, no relativno se rijetko povezuje s turističkim putovanjima. – objašnjava Marko Obranović.